www.in-kontekst.pl Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Witam Chciałabym wiedzieć czy da się sprawdzić kto wstawił teksty na stronę www? W sieci zaczęły się pojawiać teksty mojego autorstwa...oczywiście pieniążki za nie nie zostały przelane mimo, iż wystawiona została faktura VAT. Proszę jakąś dobrą duszyczkę o objaśnienie laikowi jak to zrobić. Kasia www.in-kontekst.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dywyn Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Możesz sprawdzić właściciela domeny: https://www.dns.pl/cgi-bin/whois.pl - często te dane są ukryte. Możesz pisać do firmy hostingowej z prośbą o udostępnienie danych. Treningi WattUp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vspak Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Możesz pisać do firmy hostingowej z prośbą o udostępnienie danych. Nikt Ci od tak nie udostępni danych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
www.in-kontekst.pl Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Nawet w przypadku kiedy sprawę zgłaszam na policję? www.in-kontekst.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szfab Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Po co od razu na policję najperw wystaw wezwanie do zapłaty za fakture po 2 takich możesz myśleć o straszeniu sadem, itp O_o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carnagge Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Przeciez napisala, ze zostala wystawiona faktura vat. Raczej policja w tej kwestii Ci nie pomoze i zostanie tylko sad. Problem moze byc taki, ze ktos mogl sprzedac te teksty dalej i wlasciciel strony kupil je legalnie od osoby, ktora nie zaplacila za nie Tobie. Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
www.in-kontekst.pl Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 A no już podjęłam pewne kroki w tej sprawie i mam nadzieję,że uda się dojść do tego któż to taki był...trzymajcie kciuki, bo 3 tysiące to dla mnie niemała kwota...zwłaszcza, że nie tylko ja zostałam oszukana...Takie cfaniaki...podali numer telefonu, krsu, nipu, regon...wszystko...numer jest niedostępny, firma o podanych danych owszem istnieje ale zajmuje się nieruchomościami. Inne osoby dostały całkowicie inne namiary na tę firmę (seo net group). Od wczoraj nie istnieje mail z którego otrzymywałam wiadomości. Faktura jak się domyślam nie została wystawiona na tę firmę na którą powinna była być. Na szczęście dotarłam do dwóch wielkich firm i oni sprawdzą kto pisał dla nich te teksty, bo mają ok. 50 pisarzy. Daj Bóg żeby się udało, bo idzie prawie o kwotę 5 tysięcy złotych. Kasia www.in-kontekst.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evien Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Czy dobrze rozumiem, że chodzi o firmę seo net group ? Przepraszam, ale ja tu czegoś nie łapię: (...)...trzymajcie kciuki, bo 3 tysiące to dla mnie niemała kwota...(...)Daj Bóg żeby się udało, bo idzie prawie o kwotę 5 tysięcy złotych. Kasia @-->->---- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
www.in-kontekst.pl Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Tak, dokładnie o tę firmę seo net group. Mam nadzieję,że uda się odzyskać pieniądze, bo niestety faktura jest wystawiona na dane (nieprawdziwe), które mi podali wcześniej. Wszystkie kontakty prowadzą do jednej z większych firm, która zajmuje się pozycjonowaniem stron internetowych (jej nazwy nie będę wymieniać, bo od razu zadeklarowali pomoc). Kasia Ps. Co jest niezrozumiałe? www.in-kontekst.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunitas Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 to, że raz piszesz o 3 tysiącach a raz o 5 Ostatnio piszę o finansach na obcasach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
www.in-kontekst.pl Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Odnośnie kwoty...mnie zalegają z prawie 3 tysiącami złotych, siostrze 1400zł, i innym osobom 200zł i mniejsze stawki...stąd kwota 5 tysięcy... Kasia www.in-kontekst.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.