ArTh00r Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Witam! Właśnie chciałem zrobić format swojego systemu. Lecz jest wielki problem... Mianowicie posiadam oryginalną płytę z Windows Vista SP1, wkładam do cd-romu, restartuje system, później wchodzę do biosa (wciskając F2) w opcjach boot ustawiam pierwszeństwo na CD-DVD lecz system nie wykrywa mi płyty i ładuje się normalnie tak jak gdyby nigdy nic... Co mam zrobić ? Płyta jeszcze nigdy nie była używana, nie jest porysowana, dopiero co ją rozpakowałem bo jest to pierwszy format na tym sprzęcie. Laptop Acer Aspire 6935G Proszę o pomoc! Pozdrawiam, Artur Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rademenes Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Mam to samo, zakupiłem win 7 pudełkową wersję, i rok po zakupie chcę zrobić format a tu ZONK! I jak sobie poradzić ? pobrałem z torrentów windowsa 7 ultimate, zainstalowałem, użyłem swojego cd keya i gra szafa. Cya W wolnej chwili lubię grać z kumplami od 4 lat w Metin2 wojownikiem mentalem, Pogrywam także na serwer metin2 który pozwala się odstresować od ciężkiej pracy. Czasami coś oglądam, uzywająć programu p2p, eMule taki osiołek tylko wymaga listy server.met Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D_S Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 A to na pewno jest płyta z instalacją visty, czy płytka recovery Acera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArTh00r Opublikowano 9 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 A to na pewno jest płyta z instalacją visty, czy płytka recovery Acera? Windows Vista Home premium Service Pack 1 - tak jest napisane na płycie... Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D_S Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Spróbuj przy starcie biosu alt + F10 wcisnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mich@ł Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 ArTh00r, pewnie pada ci napęd Mam ten sam model lapka i identyczna sytuacja tyle że z płytką od Windows 7 (płyta oryginalna od Acera). Pomogło przegranie płytki na zwykłą płytę DVD. Ja u siebie mam VISTE na dysku i tylko z płytki muszę robić aktualizację do Windows 7 Michał KryńskiZapraszam na moje forum akwarystyczne ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carnagge Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Wez te plyte i zobacz spod Windowsa, czy ona na pewno zawiera Windowsa. Moze jest tam na niej jakis maly dopisek, ze jednak nie jest to plyta instalacyjna np. jest to sam service pack. W wiekszosci preinstalowanych windowsow Vista na laptopach nalezy sobie samemu nagrac system robiac to za pomoca jakiejs tam kopii systemu. Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D_S Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Acery mają ukrytą partycję recovery, którą trzeba aktywować żeby reinstalować system. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mich@ł Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 D_S, raczej nie wszystkie, ponieważ sprzedawane są i bez systemu operacyjnego. Michał KryńskiZapraszam na moje forum akwarystyczne ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArTh00r Opublikowano 9 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Acery mają ukrytą partycję recovery, którą trzeba aktywować żeby reinstalować system. Strzał w dziesiątkę ! Wielkie dzięki za tą podpowiedź z alt +f10 uratowałeś mnie! Jeszcze raz dziękuję Ci za podpowiedź! Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D_S Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Proszę bardzo i polecam się na przyszłość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.