mruz Opublikowano 18 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Linkowanie domeny z jej subdomeną nie połączy tego w całość? Subdomeny miałyby różne IP i linkowałyby do domen głównych. Pewności nie mam. Macie jakieś doświadczenia z linkowaniem z subdomen? Lepszym rozwiązaniem byłoby to zrobić na różnych domenach, ale to większe koszty.. Nowy skrypt katalogu stron - Kohany SEO Directory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikas Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Piękne fraktale matematyczne wam wychodzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tjay99 Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Ja aktualnie testuje pewien sposób na tanie zaplecze. Też z użyciem subdomen. Po testach podzielę się spostrzeżeniami na blogu. boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReTop Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Lepiej skup się na mniejszych piramidach z przełożenie na większą ilość linków do strony docelowej. Tanie domeny - Ranking cen domen 2022 - Katalogi NAP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dywyn Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Wielopoziomowe zaplecze działa dobrze...jedynie w teorii. Zdecydowanie lepsze efekty (stosunek cena=efekt) daje linkowanie w trzech poziomach: 1. strona pozycjonowana 2. zaplecze, linkujące do strony pozycjonowanej 3. cała reszta linków jaką potrafisz zdobyć (z czego duża część i tak będzie kierować do strony pozycjonowanej) 4. dla mających nieograniczone zasoby można dodać linkowanie linków z punktu 3 (będziemy potrzebować ich miliony) Treningi WattUp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mruz Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Przymierzam się do wdrożenia tego zaplecza.. Mam już sporo pojedynczych linków ale z katalogów, a pozycja niezadowalająca, tak że trzeba spróbować coś innego. Linkować tak jak mówisz, będę z katalogów i precli to całe zaplecze. O efektach Was powiadomię. Nowy skrypt katalogu stron - Kohany SEO Directory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frogii1990 Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Jako, że temat zaplecze już jest - postanowiłem się podpiąć. Pytanko. Czy skrypt: RcBlog nadaje się pod małe zaplecze. Wygląda on banalnie prosto i nie wymaga bazy danych dzieki czemu mozna tworzyć mini zaplecza na freehostach bez większych wyrzeczeń. Przykład jak wygląda po instalacji. www.seoseo.za.pl Czekam na opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dandez Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 @dMien openOffice - Writer Linki na subdomenach mogłyby ewentualnie prowadzić nie do strony głównej, tylko do podstron pozycjonowanej strony. @dandez dobrze, że mnie uświadomiłeś a jakbym nie linkował domen głównych zaplecza unikając linkwheels a subdomeny (każda) linkowała inną podstornę serwisu, to czy koła tutaj przeszkadzają? To wówczas i tak roznosisz strumien z głównej na linkwheele z subdomen. Ale tak jak wspomniałem w google.com to testowałem i całkowicie niepołączone ze sobą piramidy dawały lepsze rezultaty i praktykuje to na polskie zaplecze, bo mi sie to sprawdziło. Oczywiście minus, że musisz sie wiecej nameczyc i wiecej zapleczówek postawic na kazdą niezależną piramidę. Ale nie mam 100% pewności że w google.pl robociki sie czepiają kółek tak jak w google.com, gdzie spam sieją jak ziarno na polu;) Idealnie by było zrobic split testing czyli zrób jeden projekt z kółkami drugi z piramidami totalnie bez kółek na inną strone klienta i zobacz rezultaty. Filtra na domene pozycjonowaną nie dostaniesz a co najwyzej brak powera z kółek, więc dużo nie ryzykujesz:) Pare miesięcy i będziesz już (lub dopiero) miał jakieś wnioski. Pozdro DARMOWY Katalog Stron ...i jeszcze jeden zadbany Katalog Stron Portal Reklamowy - Baza Firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mruz Opublikowano 4 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Ostatecznie zdecydowałem się na schemat: Zacząłem wdrażać go do zaplecza i w najbliższym czasie powiadomię o wynikach... Chciałbym przy okazji oznajmić, iż napisałem wraz z współpracownikiem specjalny panel serwera w którym przechowywane są linki i schematy tak aby nie pomylić się w linkowaniu, do wyboru mamy schemat powyższy i drugi w tym temacie, aczkolwiek można dodać dowolną ilość różnych schematów na dowolną ilość stron w zapleczu i dowolną ilość stron pozycjonowanych. Zadaniem jego jest: Powiązanie stron zaplecza i dla każdego linku wyświetlenie odpowiedniego anchor textu dla domeny do której się odnosi. Umożliwienie dodania linków zewnętrznych niepowiązanych schematem, np. do podlinkowania drugiego schematu, bądź wpisu z katalogu. Gdy utracimy jakąś domenę, wystarczy podmienić ją w serwerze i cały układ linków zostaje zachowany, a nowa domena od razu wyświetla poprzednie linki Schemat działania: Aby połączyć się z serwerem i wyświetlić linki wystarczy wywołać funkcję. Strona z zaplecza wysyła żądanie do serwera o linki. Serwer sprawdza czy domena istnieje w bazie, jeśli tak to zwraca linki powiązane schematem i linki zewnętrzne (jeśli występują). Strona z zaplecza wyświetla odpowiednie linki (wg schematu) z odpowiednim anchorem ew. linki zewnętrzne Dla wzmocnienia zaplecza całe zaplecze linkujemy np. Publikerem Czy ktoś byłby zainteresowany kupnem skryptu? Nowy skrypt katalogu stron - Kohany SEO Directory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkaszka Opublikowano 4 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Jak na mój gust trochę za dużo poziomów, zmnieszyłbym ilość poziomów na rzecz ilości piramid udrażnianie kanalizacji Warszawa, pogotowie wentylacyjne Warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
genju2 Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Temat z 2011 roku. Jestem ciekaw tego schematu i jaki był efekt. Obecnie pytanie : Nie lepiej było by stworzyć te 36 adresów bezpośrednio do strony docelowej klienta? Bez powiązania ze sobą? Mam tutaj na myśli 36 stron dobrych jakościowo ( treść ) bez spamu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkaszka Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 efekt będzie niewspółmierny do kosztów. udrażnianie kanalizacji Warszawa, pogotowie wentylacyjne Warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav88 Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 efekt będzie niewspółmierny do kosztów. co masz na myśli ? Parki w Warszawie oraz współrzędne geograficzne Warszawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
genju2 Opublikowano 26 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Też prosił bym o rozwinięcie myśli. Bo mówicie przykładowo ze podstrony z zaplecza ( gdzie umieszczamy linki do strony docelowej klienta) trzeba podlinkować aby miały moc. Tylko jak zauważyłem np jak umieszczam link na jakimś forum to ta podstrona z danego tematu nie jest podlinkowana przez nikogo a moc linka jest. ( zależne od jakości forum ). Bardzo ciekawi mnie ten temat a w sieci można znaleźć bardzo mało praktycznych przykładów popartymi jakimiś wnioskami przez doświadczone osoby w branży SEO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlwik Opublikowano 26 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Bo nikt normalny nie wykłada swoich testów publicznie. Tani, szybki i niezawodny hosting, już od 35zł rocznie - Webhosting1st Sklep z częściami do laptopów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.