Eros Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Chciałbym się dowiedzieć jakie jest oficjalne stanowisko Prolinka w stosunku do wydawców którzy modyfikują kod wyświetlanych reklam np. poprzez dodanie rel="nofollow"? 3 tygodnie temu zgłosiłem, że 1 serwis w którym kupiłem kilka linków modyfikuje kod (wstawienie nofollow) i otrzymałem odpowiedź "Rozumiem zajmiemy się tym problemem dziękuję bardzo za informację.". Do tej pory jednak żadnych zmian, w dalszym ciągu można kupić linki w tym serwisie i wszystkie są rel="nofollow" czyli jeśli przez 3 tygodnie nie podjęto żadnych kroków to każdy wydawca może wbrew regulaminowi modyfikować kod reklam? Być może Ziemia jest piekłem innej planety...Japonia | jQuery plugins | Restauracje japońskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ear Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 @Eros, przypomnij się grzecznie Pani z BOK, na pewno wysłali wiadomość do Wydawcy, możliwe że nie otrzymali odpowiedzi; grzeczne przypomnienie jest lepsze niż wyrażanie pretensji I moja rada: nie przedłużaj linka w danym serwisie, ewentualnie domagaj się zwrotu zapłaconej kwoty @Prolink, sztuczki z nofollow powinny podpadać pod regulamin. Wydawca nie może: modyfikować kodu Reklamy, zmieniającego jego funkcjonalność bądź manipulować kodem serwisu Wydawcy (za pomocą dowolnych metod lub języków opisu) w celu modyfikacji funkcjonalności lub formy graficznej Reklamy; babij.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feliks Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 k0l3c Usuń serwis z prolinka i dodaj od nowa. Ja po ok. 2 tygodniach czekania na zaakceptowanie tak zrobiłem i na następny dzień strona została zaakceptowana. Może inna osoba z lepszym humorem sprawdziła i zaakceptowała stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eros Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 @ear Wysłałem 3 wiadomości do BOK-u, zaraz wyślę ponownie 4... i o ile otrzymałem odpowiedzi, że zrobią coś z tym to minął tydzień, 2, 3... i zero reakcji. Strasznie denerwujący jest ten fakt zwłaszcza, że jestem zarówno kupującym i sprzedającym linki. edit: otrzymałem kolejną odpowiedź "Skontaktujemy się ponownie z wydawcą tego serwisu. Otrzymaliśmy zapewnienie, że błąd zostanie naprawiony." więc mam nadzieję, że tym razem jakaś reakcja wydawcy lub Prolinka będzie. Być może Ziemia jest piekłem innej planety...Japonia | jQuery plugins | Restauracje japońskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k0l3c Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 k0l3cUsuń serwis z prolinka i dodaj od nowa. Ja po ok. 2 tygodniach czekania na zaakceptowanie tak zrobiłem i na następny dzień strona została zaakceptowana. Może inna osoba z lepszym humorem sprawdziła i zaakceptowała stronę Też tak robiłem Widać sporo serwisów dochodzi i nie ma kiedy ich sprawdzać. Wcześniej odniosłem wrażenie, że sobie sortują wg. PR i przeglądają, a te z PR0 i PR1 są na szarym końcu. Zaczekamy, zobaczymy. Jeżeli jutro nie będę miał przelewu to wycofuję wszystko, bo to bez sensu. Wyświetlam reklamy od kilku miesięcy, tracę TR i PR żeby uzbierać jakąś kwotę, a teraz kombinacje są i zaraz się okaże, że nie przeleją bo linki były za bardzo w lewo Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franz Opublikowano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Bardziej ucieszyłoby mnie, gdyby podstrony z zakładki prolink.pl/user/owner/domain/id/*** (jest ich około 127*10, a dokładnie 1444) znalazły się w wyszukiwarce (gdzie teraz jest tylko około 60*10) We wspomnianej zakładce wszystko jest "Ok", ale podstron nie ma w wyszukiwarce. Więc nie sprzedam linków na tych podstronach :/ Mnie też, we wspomnianej zakładce mam 1700 podstron a w wyszukiwarce nieco ponad 500. Sprawa już nie raz zgłaszana do supportu, obiecali się nią zająć i efektów nie widać. A szkoda, bo byłoby z korzyścią dla obu stron. Ciekawe, czy ten problem dotyczy tylko nas dwóch czy reszta się jeszcze nie zorientowała.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THI Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 mnie też ten problem dotyczy. zgłaszany był wiele razy na support. i telefonicznie. Zgłaszanie nic nie daje. Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny. Usługi informatyczne oraz reklamowe w tym pozycjonowanie w częstochowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolink.pl Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Witajcie, w wyszukiwarce linków wyświetlamy podstrony zawierające wpisane słowo kluczowe, a nie wszystkie podstrony. Zatem nie ma możliwości by w wynikach wyświetlały się "wszystkie" podstrony. Prolink.pl - giełda kupna sprzedaży linków tekstowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THI Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 @ProLink, nawet jeżeli wyszukuje po pełnej nazwie serwisu lub id serwisu ? Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny. Usługi informatyczne oraz reklamowe w tym pozycjonowanie w częstochowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ear Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Witajcie,w wyszukiwarce linków wyświetlamy podstrony zawierające wpisane słowo kluczowe, a nie wszystkie podstrony. Zatem nie ma możliwości by w wynikach wyświetlały się "wszystkie" podstrony. Wpisuję słowo kluczowe, które występuje na każdej podstronie. babij.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vortex Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 A skąd wiesz, ze jest zaindeksowane 100% podstrony przez prolinka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franz Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Tylko jakimś dziwnym trafem nie pokazuje mi podstron, które dodałem do swojego serwisu po rejestracji w Prolinku. Jeszcze się nie zdarzyło, żeby ktoś kupił link po tym czasie, a na pozostałych podstronach regularnie są kupowane. A czasu już sporo minęło, bo to od października, więc to nie przypadek. Chyba, że problem jest zupełnie inny - robot Prolinka faktycznie indeksuje tylko strony, natomiast treści już nie, wtedy problem byłby rozwiązany, ale wina była by robota, bo kiedyś czytał treści (po rejestracji). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuymen Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Ja w prolinku czekałem na wypłatę jakoś od lutego do czerwca :-) Teraz się na mnie obrazili - dwa razy wysłałem do moderatora zgłoszenie o akceptację nowej strony i wiecie co? ponad dwa tygodnie już mijają ;-) Prolinku: Napiszcie mi po prostu, że się obraziliście o to, że musieliście mi te 100zł wypłacić a nie trzymajcie mnie w moderatorskim czyśćcu Jestem właścicielem SEMURAI - agencja SEO oraz właścicielem VRnews.pl - wirtualna rzeczywistość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulf Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Czy tylko mi zniknęła zakładka "Sprzedaż linków"? Co ciekawe, nadal się można do niej dostać ręcznie wpisując adres www.prolink.pl/user/owner/index --- IQ.pl - najlepszy hosting w Polsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vampirius Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 @ulf wyloguj się i zaloguj ponownie, będzie ok Pozycjonowanie stron Rzeszów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.