hondek Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Witam! Mam problem i nie wiem szczerze mówiąc jak do tego podejść, mianowiscie: Miałem stronę, dobrze zaindeksowaną w google, ale po paru latach napisałem nową wersję. Na starej stronie jeszcze nie miałem przyjaznych linków, natomiast na nowej już są i teraz mam pytanie, co zrobić w momencie gdy google chce wejść na strony które ma już zaindeksowane ze starej strony? Ogólnie mam zrobione tak, że jeżeli nie ma takiego linka to przekierowuje na stronę główną, ale czy tak zostawić? Czy google nie będzie myślał, że ta strona dalej istnieje? Jeżeli tak to czy nie wkurzy się gdy wszystkie stare linki będą miały taki sam title, i content? Czy może lepiej dać mu error 404? Co polecacie robić w takich sytuacjach? Dzięki bardzo za porady!! pozdrawiam! ___________________________________________________________________________ Drzwi drewniane, zewnętrzne, wewnętrzne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetBusters Group Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 ustawić 301 z danej podstrony na dana podstronę bo tak to robot może "zwariować" i pingować nowa stronę niech google sobie podmieni:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hondek Opublikowano 21 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Czyli po prostu zrobić routing starych linków, żeby wskazywały na nowe podstrony, dobrze rozumiem? btw. dzięki z góry! ___________________________________________________________________________ Drzwi drewniane, zewnętrzne, wewnętrzne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pomyslowy Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Ja się podłączę pod temat, bo mam podobny problem. Mógłby ktoś napisać co wpisać w .htaccess żeby przekierowywało (301) zachowując strukturę linków. Czyli adres: www.aaaa.eu/cos-cos/ przekierowuje na www.bbb.net/cos-cos/, adres www.aaaa.eu/tytul/ przekierowało na www.bbb.net/tytul/ itd. Z góry dziękuję Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemeks Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Options +FollowSymlinks RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.aaaa.pl RewriteRule ^(.*)$ https://www.bbb.pl/$1 [R=permanent,L] Spróbuj czy działa. https://www.employear.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pomyslowy Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Działa świetnie niestety nie mogę dać podziękowania, bo nie jestem autorem tematu, ale mimo wszystko wielkie dzięki Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luc Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 A podpowie mi ktoś jak zrobić regułkę żeby z np: www.domena.pl/aaaa przekierować na www.domena.pl/bbbb Pozdrawiam Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowywseo Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 - przekierowanie podstrony na inną podstronę KOD RewriteRule ^/kotek.html$ /piesek.html [R=301,NC] Zapraszam do lektury https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=62516 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.