Skocz do zawartości

Zły wybór domeny?

pmyor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zanim w ogóle dowiedziałem się, że istnieje coś takiego jak pozycjonowanie, postawiłem stronę na domenie .waw.pl

Z czasem zachciało mi się ją podsunąć googlowi: frazy dość łatwe, a cierpliwości całkiem dużo (więc i pracy włożyłem w to sporo). Efekty niestety dość słabe. Czy może być to spowodowane nazwą domeny? Czy wykupić domenę np. .pl i zrobić przekierowanie 301 do niej. Do domeny .waw.pl prowadzi sporo linków, czy diabli ich nie wezmą, a więc czy strona nie spadnie. Jakby co, mogę utrzymywać jedną i drugą domenę.

Pzdr

Spokojnie możesz dalej pozycjonować domenę waw.pl - zwiększ jedynie ilość linków prowadzących do domeny. Najwidoczniej konkurencyjne strony mają lepsze/więcej linków i dlatego Twoja domena jest niżej w wynikach wyszukiwań.

Powiem Ci tak przedwczoraj zrobiłem przekierowanie z domeny która miała 4 miesiące i była ostro podlinkowana www.villawenel.ustka.pl do domeny 2 letniej, która nie była w ogóle linkowana www.villawenel.pl i na poniższe frazy miałem dalekie miejsca np. ustka noclegi 72 pozycja, kwatery ustka 6x pozycja, a pochwale się teraz jak w dni dzisiejszym wygląda sytuacja.

Ustka noclegi - pozycja 15

Wczasy Ustka - pozycja 13

Ustka pensjonaty - pozycja 8

Ustka Apartamenty - 15

Ustka pokoje - 13

Kwatery Ustka - pozycja 15

Nie wiem co tak wpłynęło na taki skok ale jestem bardzo zadowolony, a na dodatek mogę preclować i katalogować tą domenę www.villawenel.pl bo nigdy nie było nic z nią robione :)

Dlatego życzę Ci również powodzenia i żeby Twój czas i wysiłek nie poszły na marne!

Pozdrawiam Artur

Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*
Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel

Witam,

Rozpatrz 2 warianty:

1. wykupienie domeny pl i przekierowanie (dotychczasowej pracy diabli nie wezmą)

2. wykupienie domeny pl i postawienie na niej oddzielnej strony i jej pozycjonowanie

Osobiście jestem zwolennikiem 2 rozwiązania - więcej Cię w sieci będzie :)

Na peelce stawiasz serwis docelowy a pierwszy traktujesz jako zaplecze.

Nie wiem co to za strony, ale każdy biznes lepiej wygląda na .pl niż .waw.pl

Pozdrawiam,

Mariusz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności