Skocz do zawartości

dla przeciwnikow duzej ilosci linkow wychodzacych

pandha

Rekomendowane odpowiedzi

Coraz ciężej dobrze analizować linki po tych wszystkich przycinkach, czy usuwaniu pewnych operatorów z szukajek. Na pl bl super sie spisuje netsprint i jak ktos umie używać, znajdzie każdą blke - tylko że w pl.

Co do tematu - według mnie to jakoś nie ma co się dziwić. Zwykłe socjalowe linki z czego wszystkie oprócz kciuka mają nofollow. O2 ma lepsze przykłady do napisania w tym temacie.

ilgesu napisał(a):
Na pl bl super sie spisuje netsprint i jak ktos umie używać, znajdzie każdą blke

lol, absolutnie się nie zgadzam z tym

netsprint indeksuje stronę główną + kilka najmocniejszych podstron, w dodatku indeksuje raz na kilka miesięcy

przez co link: w ns znajduje mniej niż 0,5% BL

z darmowych narzędzi tylko yahoo site explorer jest sensowny i wszystko oparte na jego api

siteexplorer jest w porównaniu do netsprinta słaby - mówiąc o polskich blkach, a widać Twoją biegłość w analizie konkurencji za pośrednictwem siteexplorera Yahoo, skoro nie zauważyłeś ogromnej zmiany ograniczającej możliwości filtrujące blki w yahoo. Kiedyś było to niebo a ziemia, dzisiaj stoją w podobnym miejscu, z tym, że netsprint przy odpowiednim filtrowaniu wyświetli Ci więcej wyników :)

Sam sobie sprawdź. Nie łapie on oczywiście tak głęboko i mocno, jednak do analizy blek z polskojęzycznych stronek, jest lepszą alternatywą niż dzisiejszy explorerek od yahoo. Ucięli najbardziej przydatną opcję, która widze na pio jest wiedzą tajemną...

Edit:

Co do Twojego pojęcia 'szybkości indeksowania podstron przez netspint' złapał on tyle samo bl'ek do strony postawionej miesiąc temu ile siteexplorer ;) Więc 6 miesięcy wcale nie indeksuje.

ilgesu napisał(a):
skoro nie zauważyłeś ogromnej zmiany ograniczającej możliwości filtrujące blki w yahoo

nie zauważyłem że minus już nie działa, przez co nie można wyciągnąć pełnej listy, bo do analizy BL konkurencji używam raczej płatnego majestic seo

ilgesu napisał(a):
Kiedyś było to niebo a ziemia, dzisiaj stoją w podobnym miejscu, z tym, że netsprint przy odpowiednim filtrowaniu wyświetli Ci więcej wyników :)

yse - 75 000, nie można wyświetlić pełnej listy (limit 1 000)

netsprint - 307 :lol:

SilverT napisał(a):
a niby skąd tata liczba? podaj źródło tego bo równie dobrze ja moge powiedzieć, że spada po 400...

z testów? nie muszę udowadniać wszystkiego

jak nie masz domen do pełnego testu, to możesz zrobić dwie, jedną z 0 wychodzących i 20 BL, drugą z 200 wychodzących i 30 BL (20 takich samych + 10 dodatkowych), zobaczysz że druga będzie wyżej

Cytat
  ilgesu napisał(a):
Kiedyś było to niebo a ziemia, dzisiaj stoją w podobnym miejscu, z tym, że netsprint przy odpowiednim filtrowaniu wyświetli Ci więcej wyników :)

yse - 75 000, nie można wyświetlić pełnej listy (limit 1 000)

netsprint - 307 :lol:

Widzę, że nadal nie zrozumiałeś.

Co do płatnych narzędzi - także ich używam i nie są wcale lepsze od prostych i tanich. Razem dają dobr efekt, jednak widzę, że dla Ciebie seo to nowość. Proponuję webhelp.

ilgesu napisał(a):
Widzę, że nadal nie zrozumiałeś.

nawet jak nie zrozumiałem, to yahoo > netsprint

netsprint znajduje 307 BL, więcej z niego nie wyciągnę, filtrując otrzymam liczbę <= 307, która jest mniejsza niż 1000 niezależnie co zrobię

i tak dla prawie każdej domeny liczba link: z NS jest znacznie mniejsza niż inlinks z YSE

edit - już pomijam całkowicie fakt, że większość z tych BL w NS to jakieś qlweby ostatni raz pobrane w 2007-2008 roku, które już nie istnieją

ilgesu napisał(a):
Razem dają dobr efekt, jednak widzę, że dla Ciebie seo to nowość. Proponuję webhelp.

no tak, to jest polska, za dużo wiem to trzeba się do mnie doczepić

edit 2 - pełna funkcjonalność yahoo (np. linkdomain z filtrowaniem) dalej jest dostępna, tylko trzeba użyć wersji australijskiej

Nie będe się dalej przepychał, ja korzystam z netsprinta z powodzeniem i cieszę się z takiej możliwości - tym bardziej za darmo.

@zoreander dobrze napisał - nie zawsze dobrze złapie blki, jednak ogólną taktykę seo i działalność danej strony poznasz doskonale. Przy dobrym filtrowaniu i niezbyt ograniczonej liczbie wyświetlanych wyników, można wyciągać wiele wniosków i dowiedzieć się znacznie więcej, aniżeli dzięki se.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności