HugoZak Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Planuję stworzyć bazę noclegową dla jednego z miast/ośrodków wypoczynkowych. Mam pytanie odnośnie domeny. Zakładając hipotetycznie, że chciałbym się pozycjonować na frazę "mielno domki" czy domena mielnodomki.pl mi w tym pomoże? Czy powinienem oddzielić te 2 słowa np. mielno-domki.pl ? Tak samo czy później w treści strony jak będę używał wyrażenia "mielnodomki.pl" to czy to pomaga w pozycjonowaniu na frazę "mielno domki" czy lepiej pisać na stronie "mielno domki .pl", aby była spacja pomiędzy słowami ? BetOnMarkets - zakłady FOREX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
titaN Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Nazwa domeny, pomoże i to sporo, więc tutaj dobrze kombinujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HugoZak Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 To wiem, ale pytanie moje było czy pomoże połączona nazwa domeny np. "mielnodomki.pl" na frazę ze spacją "mielno domki". Przeczytaj uważnie moje pytanie BetOnMarkets - zakłady FOREX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
titaN Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Ważne, aby pozycjonowana fraza znajdowała się w nazwie domeny, a czy będzie to mielno-domki.pl czy mielnodomki.pl to przypuszczam, że jest minimalna różnica - o ile jakaś jest. Trzeba by zrobić test, chyba, że ktoś robił i się podzieli swoimi obserwacjami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmarek Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Jest to właściwie obojętne. I jeden i drugi sposób jest ok. Niestety nie pomoże to na tyle, by miało istotny wpływ na "łatwość" dotarcia do top10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LongTail Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 nazwa domeny na znaczenie w marketingu a nie w pozcyjonowaniu zastanwo sie nad (nie wiem czy sa wolne) mielno-wczasy.pl mielno-noclegi.pl dla mnie adresy z myslnikiem sa czytelniejsze ale poza tym nie ma to wiekszego znaczenia wstąpiłem na działo tysiąc linków grzmiało.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mankowski Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Domeny bez myślnika są więcej warte - mówię jakbyś trafił jakąś perełkę Czy generyczne nie mają znaczenia? Pozycjonuję kilka i mam wrażenie, że idzie z nimi nieco łatwiej, jednak to dość subiektywne odczucie i na pewno wielu się nie zgodzi Wyznacz cele, a osiągniesz wszystkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HugoZak Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi A czy jesteście w stanie pomóc mi z drugim pytaniem? Wiadomo, że w serwisie będę chciał używać jak najczęściej frazy "mielno domki", aby pozycjonować pod takie hasło. Czy google odczyta tą frazę, gdy będzie pisana bez spacji np. tak: "Witam w serwisie MielnoDomki.pl" czy też lepiej pisać "Witam w serwisie Mielno Domki .pl" ? BetOnMarkets - zakłady FOREX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swirus Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi A czy jesteście w stanie pomóc mi z drugim pytaniem? Wiadomo, że w serwisie będę chciał używać jak najczęściej frazy "mielno domki", aby pozycjonować pod takie hasło. Czy google odczyta tą frazę, gdy będzie pisana bez spacji np. tak: "Witam w serwisie MielnoDomki.pl" czy też lepiej pisać "Witam w serwisie Mielno Domki .pl" ? Pisz naturalnie dla ludzi. Czasy kiedy liczyło się KD już się skończyły - za to warto użyć unikalnych opisów title dla każdej podstrony, w zasadzie powinieneś przewidzieć po 1 podstronie dla każdej frazy na której Ci zależy i umieścić ją w najważniejszych miejscach strony, dobrze też tą frazę odmienić przez przypadki i użyć synonimów. Do tego mapa strony i dobre wewnętrzne linkowanie. Pozdrawiam Wymienię się multikodami do SEOkatalogów - zainteresowanych zapraszam na priv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzoza112 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 fraza w domenie jak najbardziej się liczy, mimo że niektórzy ostatnio wyciągają przeciwne wnioski... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xann Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgadzam się z 'brzoza112' fraza w domenie ma znaczenie Marketing internetowy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oki Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Musisz jeszcze zwrócić uwagę, na to, czy w G nie ma już np. mielnodomki.com, mielnodomki.net, mielnodomki.com.pl itp. Jeżeli już są, to G na początku będzie mocno nie lubił twojej mielnodomki.pl, ale po jakimś czasie mu przejdzie. W moim przypadku było to 3 miesiące, ale za to teraz lubi mnie bardzo. Mam też wrażenie, że jeżeli w indeksie G już znajduje się twojafraza.pl to następne domeny twojafraza.com , .net, .com.pl itd mają pod górkę. Jednym słowem G z lekka faworyzuje .pl, ale to tylko moje zdanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zarobek Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Jeżeli już są, to G na początku będzie mocno nie lubił twojej mielnodomki.pl, ale po jakimś czasie mu przejdzie. W moim przypadku było to 3 miesiące, ale za to teraz lubi mnie bardzo. Mam też wrażenie, że jeżeli w indeksie G już znajduje się twojafraza.pl to następne domeny twojafraza.com , .net, .com.pl itd mają pod górkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oki Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zarobek najwidoczniej nigdy w życiu nie wchodziłeś do indeksu z taką domeną. Ja kupiłem mojafraza.pl i nic z nią nie robiłem przez jakiś rok. W międzyczasie pojawiły się mojafraza.com i inne. Po tym roku jak postawiłem tam serwis i dodałem stronę do G to przez 3 miesiące po wpisaniu w G samego adresu strony www.mojafraza.pl G pytał się, czy chodziło mi o www.mojafraza.com i to właśnie .com był na pierwszym miejscu, a moja .pl-ka daleko w wynikach. Co to oznacza chyba wiesz? Na pozycjonowaną frazę byłem w 9, 10 dziesiątce. Po trzech miesiącach, gdy w końcu na www.mojafraza.pl pokazywała się moja strona jako pierwsza, na fraze pozycjonowaną zaliczyłem skok do 3 dziesiątki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zarobek Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zarobek najwidoczniej nigdy w życiu nie wchodziłeś do indeksu z taką domeną. Nie wojowałbym tak tą szabelka . Ja kupiłem mojafraza.pl i nic z nią nie robiłem przez jakiś rok. W międzyczasie pojawiły się mojafraza.com i inne. Po tym roku jak postawiłem tam serwis i dodałem stronę do G to przez 3 miesiące po wpisaniu w G samego adresu strony www.mojafraza.pl G pytał się, czy chodziło mi o www.mojafraza.com i to właśnie .com był na pierwszym miejscu, a moja .pl-ka daleko w wynikach. Co to oznacza chyba wiesz? Na pozycjonowaną frazę byłem w 9, 10 dziesiątce. Po trzech miesiącach, gdy w końcu na www.mojafraza.pl pokazywała się moja strona jako pierwsza, na fraze pozycjonowaną zaliczyłem skok do 3 dziesiątki. Gdy konkurencja wchodzi na rynek, zawsze jest trudniej się wybic w top10. Z roku na rok niektóry frazy są strasznie obstawiane, dlatego gugle pytało czy chodziło ci o tą mocniejszą stronę. Gdy osiągniesz lepsze wyniki to sytuacja będzie odwrotna . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.