Geez Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Witam serdecznie, zaczynam zajmować się pozycjonowaniem, czysto niekomercyjne, tylko i wyłącznie "dla siebie" kupiłem parę książek o SEO, mogę polecić tytuły spod skrzydeł HELIONA, są OK i ja jako żółtodziub troszkę się za ich pomocą nauczyłem, wiem, że czym mocniejszy PR katalogu do którego dodajemy naszą stronkę tym lepiej, w Polsce z tego co wiem najmocniejszy jest PR6, chciałbym się zapytać czy ten spis, który jest w podwieszonym temacie w tym dziale jest w zupełności wystarczający,to znaczy czy warto linkować do stron np o PR1 czy nie ? czy jest więcej katalogów z PR6 lub PR5 niż te, które są tam wypisane i czy ogólnie moja myśl przewodnia jest poprawna? to znaczy czy dobrze dodawać stronę do katalogów z PR6,5,4 a unikać tych niskich czy po prostu " czym więcej tym lepiej " ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoreander Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Dodawaj do jak największej ilości zaczynając od najlepszych np. https://www.katalogiseo.info/katalogi,VIP . Gdy katalog daje oznaki , że może przetrwać długie lata (zadbany, moderowany na bieżąco, prowadzi do niego dużo linków) to opłaca się dodatkowo wpis podlinkować.. W praktyce zadbane katalogi mają w większości wysoki PR jednak nie jest to najważniejsze. ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geez Opublikowano 13 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 czyli PR katalogu nie jest najważniejszy ... nie wiedziałem tego, ale słyszałem, że niektóre katalogi mają fałszywy page rank swojej strony, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
General_Depet Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 PR jest akurat najmniej ważny - no chyba że Twój link będzie na stronie głównej iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moody Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 A ja polecam przyjrzeć się mojej sygnaturce, szczególnie tam gdzie piszę o liście katalogów Zaraz pewnie dostane "reprymendę" za reklamę ale trudno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geez Opublikowano 13 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 General_Depet - można wiedzieć co w takim razie jest ważne przy wyborze katalogi jak nie PR ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dave84 Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Ilość back linków do katalogu, jak się indeksuje, czas moderacji, wiek domeny itp. kiss-me.info.pl / Tomasz Rachwał, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geez Opublikowano 13 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 no to w takim razie czy warto dodawać do tych katalogów zaczynając od tych z najwyższym PR https://www.katalogiseo.info/ i czy jest to wystarczająca ilość katalogów? chodzi mi o to, nie wiem czy to dobrze ujmę: czy jest to wystarczająca ilość katalogów na wypozycjonowanie w miarę trudnej frazy, oczywiscie pytam o same katalogi, przypuszczając że strona jest zoptymalizowana itp ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamAGP# Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 PR jest akurat najmniej ważny - no chyba że Twój link będzie na stronie głównej Co do tego się nie zgodzę - "że najmniej", jednak nadal w jakimś tam stopniu PR oddaje moc podlinkowania katalogu (przynajmniej w przypadku tych wysokich PR), może nawet bardziej niż Bl, który może być sztucznie nabity swlem rotacyjnym i mieć masę linków ze spamów i śmieci. W przypadku niskich PR to są one obecnie dosyć przypadkowe... Dalej indeksacja - pierwsza indeksacja - z pingowania - no super - tylko po kilku dniach już wpisu nie ma w indeksie. Wg. mnie ważniejsze jest czy się wpisy trzymają w indeksie po czasie. No ale są też takie gdzie się wcale wpis nie zaindeksuje (a właściwie to jest ich sporo ) Dalsza kwestia czy wpadają do suplementu, no ale to już, wydaje mi się, że dla bardziej zaawansowanych osób. Także ogólnie, żeby stworzyć sobie listę dobrych katalogów, trzeba trochę doświadczenia, no i trzeba brać wszystkie elementy pod uwagę, ...a żeby zdobyć doświadczenie trzeba zacząć katalogować https://www.katalogiseo.info/katalogi,VIP - zazwyczaj polecana lista dobrych katalogów na początek. ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj Kobietyn - portal dla kobiet. Webbest.eu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geez Opublikowano 13 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Adam_AGP - co dalej po tych katalogach VIP ? jest jakaś lista bądź jakieś podpowiedzi co robić dalej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimik Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Na forum w tym dziale jest kilka list zrobionych przez użytkowników, warto zobaczyć. Możesz dodać do SEOkatalogów: www.katalogiseo.info/szukaj,all=T,free=N,zwrot=N,moder=N,skrypt=SEOKatalog,tematyka=all,sort=2.html i www.katalogiseo.info/str-pr-10-0.html jak dodaleś już do listy VIP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moody Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 chodzi mi o to, nie wiem czy to dobrze ujmę: czy jest to wystarczająca ilość katalogów na wypozycjonowanie w miarę trudnej frazy, oczywiscie pytam o same katalogi, przypuszczając że strona jest zoptymalizowana itp ... Zależy od frazy. Przykładowo na frazę "płatności" wszedłem do TOP10 w zasadzie samymi katalogami (strona z sygnaturki). Ale na inne precluje, kupuje linki i stoje w miejscu. Co do ilości - im więcej tym lepiej, z tym, że musisz też dbać by strona znalazła się w indeksie (co koledzy już wspomnieli) w przypadku słabszych katalogów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniekoo Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Geez, Po katalogach VIP wejdź na jeden z największych spisów katalogów https://www.katalogiseo.info/ ,który zawiera kilka tysięcy katalogów o różnym page rank. Aby znaleźć tam katalogi z danym pr, wystarczy, że dołączysz końcówkę pr[cyfra].html Staraj się również dodawać do katalogów unikalne wpisy, bądź korzystać z synonimów. Szukasz rzetelnego serwisu poświęconego tematyce nowych technologii ? Zajrzyj na vortal.fastpc.pl, gdzie każdego dnia publikujemy nowe interesujące treści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geez Opublikowano 13 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Moody - ile katalogów powtarza się z Twojej listy z tymi w podweszonym temacie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bybek5 Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 ja osobiśie ostatnio dodaje do SEOkatalogów bo jest to szybkie i można podlinkować każdy wpis. ZielonyKatalog PR 4 - tylko 3,76PLN (2,50). Limey.pl - katalog stron (2,46PLN (1,50) || 0-z.pl - artykuły do przedruku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.