Sanchez Spinoza Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Ja to bym pobrał wszystkie pliki .php z serwera, zapuścił jakąś szukajke (np. tą z notepad++) wyszukał ten kod w plikach i usunął masowo (replace all), a później zamienił pliki. Nie wierzę, że twoje skrypty zajmują aż 2 GB. Całe konto na hostingu zawiera 2GB. Poraziło mi wszystkie konta jednocześnie a nie tylko jedną domenę. Profesjonalne publikacje Content Marketingowe - zamów online na BlackHood.pl Szeroki wybór Łożysk samochodowych Polecam również Praca Bielsko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FiKaS Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Nie wiem jak wlazło - kompa mam czystego, brak zapamiętanych haseł, używam TC ale bez profili z hasłami etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakręcony Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Tylko Ty masz dostęp do FTP'a? - Reklama - Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas_79 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 mi to tez po katalogach zaszalalo - nigdy nie zapisywalem hasel w TC (ale jak pozniej MKS zaczal grzebac to znalazl pli na dysku z zapisanymi sesjami) walczylem z paskudztwem dosc dlugo - infekowalo wszystkie pliki JS i typu home, index, main pozmienialem hasla - wywalilem TC - po 2 tyg. znowu jazdy z racji tego, ze wszystko siedzi na dedykach - wylaczylem FTP (paskudztwo laduje sie tylko i wylacznie przez FTP) narazie cisza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojanvuk Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Cześć, Wiecie może jak takie trojany działają? Wyłażą czasem wprost na mnie z seokatalogów. Przecież przez http nie wlezie. To przez kompy ludzi którzy robią upload na swoją stronę? Pozdrawiam, BV Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit! Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2 "Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Nie wiem jak wlazło - kompa mam czystego Tak tylko Ci się zdaje. brak zapamiętanych haseł Może keylogger? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojanvuk Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 ... no tak ja pracuję na Linuxie. Może dlatego nie rozumiem o co chodzi tymi trojanami. Pozdrawiam, BV Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit! Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2 "Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beybe Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Niestety mnie dopadło już jakiś czas temu, ale Google zdąrzyło zablokować stronę i do dziś nie umiem sobie z tym poradzić. :/ ranking.najlepsze-blogi.pl Pokazuje się komunikat: Strona zgłoszona jako dokonująca ataków!Strona htc-discounts.com została zgłoszona jako strona stanowiąca zagrożenie i została zablokowana zgodnie z ustawieniami bezpieczeństwa. Tego rodzaju strony mogą próbować instalować oprogramowanie wykradające poufne dane, używające komputera do pośredniczenia w atakach lub uszkadzające system. Niektóre szkodliwe strony celowo rozpowszechniają niebezpieczne oprogramowanie, ale większość z nich działa na serwerach, na które nastąpiło włamanie. Sprawdzałem w "Narzędzia dla webmasterów" w Google, bo tam w Diagnostyce, w Złośliwym oprogramowaniu powinno coś pisać, a o dziwo tam jest pusto :| Nadmieniłem wszystkie pliki na serwerze więc teraz powinno być dobrze, ale komunikat nie znika. Co robić? Na tym serwerze mam kilka stron, a dlaczego dopadło to tylko tą subdomene? :// Prosze... gdyby ktoś coś wiedział to dajcie rady... - Katalog Najlepszych Blogów - Prowadzisz bloga? Dodaj go do katalogu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.