hekko Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Ustawiłem Ci te zadania. Serwer VPS + DirectAdmin + Administracja = Hosting dedykowany. Już od 98,40 zł z VAT miesięcznie. - Hekko.pl | PHP 5.2/5.3/5.4 | MySQL 5.5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yomas Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 dzięki Panowie za odpowiedz. Póki co dalej rozeznam się indywidualnie w temacie, pozdrowionka www.tebim.pro - Rozwiązana dla e-biznesu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gallus Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Kojotek Z zadaniami do crona już chyba wszystko ok. Nie wiem jeszcze tylko do czego jest w panelu softu przycisk; Google AJAX Search API Key (Generuj). Po wciśnięciu generuj wyświetla się jakaś inna strona. Czy trzeba coś generować i zapisać , czy nie??? Po coś w końcu to tam jest. Ciekaw jestem jeszcze kiedy pojawią się jakieś logi serwerów i kiedy to się pojawia??? 20 stron zapleczowych 70 złotych, ze zdjęciami 100 złotych. Utrzymanie na rok 70 PLN. OFERUJĘ MOŻLIWOŚĆ STWORZENIA DOWOLNEGO ZAPLECZA - ILOŚĆ SERWISÓW I PODSTRON ORAZ CENA DO UZGODNIENIA https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=124858&st=0#entry880679 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojotek_OX Opublikowano 26 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Google i się dowiesz czym jest wyżej wymieniony klucz - po kliknięciu też pisze do czego to służy (strona gdzie prowadzi link) więc za bardzo nie wiem w czym problem? Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gallus Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Google i się dowiesz czym jest wyżej wymieniony klucz - po kliknięciu też pisze do czego to służy (strona gdzie prowadzi link) więc za bardzo nie wiem w czym problem? Nie wiem czy dobrze zrozumiałem co napisano na tej stronie lecz tak na prawdę to chyba do pingowania tym skryptem nie potrzeba tego ustawiać To chyba jest zwykła wyszukiwarka google do umieszczenia na prywatnych stronach 20 stron zapleczowych 70 złotych, ze zdjęciami 100 złotych. Utrzymanie na rok 70 PLN. OFERUJĘ MOŻLIWOŚĆ STWORZENIA DOWOLNEGO ZAPLECZA - ILOŚĆ SERWISÓW I PODSTRON ORAZ CENA DO UZGODNIENIA https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=124858&st=0#entry880679 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dist Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Pobrałem wersje 1.2.2 ponieważ w wersji 1.3.1 wyskakuje mi bład 404 Po wgraniu systemem binarnym wyskoczył mi bład na kliku serwerach mam zend itp Fatal error: This file has expired. in /home/admin/domains/domena.pl/public_html/ping/install_main.php on line 0 Co mam zrobic ??? Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojotek_OX Opublikowano 26 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Pobrać wersję z tego linka: https://www.omnimax.pl/pliki/OmniPING-1_2_3.rar Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gallus Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Wygląda na to, że soft nie obsługuje wszystkich domen np: polskich. No nic potestuje i zobaczę Przepraszam, że tak post pod postem. Właściciel softu trochę jest nie skory do udzielania odpowiedzi np; na temat przycisku; Google AJAX Search API Key choć i tak post napisał, mógłby choć potwierdzić czy to jest potrzebne do pingowania!!! Zależy mi na szybkim efekcie więc ustawiłem pingowanie co 15 minut - chyba przesadziłem - no nic zobaczymy czy sprawny jest ten soft. 20 stron zapleczowych 70 złotych, ze zdjęciami 100 złotych. Utrzymanie na rok 70 PLN. OFERUJĘ MOŻLIWOŚĆ STWORZENIA DOWOLNEGO ZAPLECZA - ILOŚĆ SERWISÓW I PODSTRON ORAZ CENA DO UZGODNIENIA https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=124858&st=0#entry880679 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bieluch Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Sofcik naprawdę, naprawdę dobry i przydatny, tylko jakiś czas nie korzystałem i mam 2 pytania: 1. W najnowszej wersji pojawiły się 2 zadania cron zamiast jednego ale z tego co widzę cron_google.php nic nie wykonuje, może dlatego że dodaję linki tylko ręcznie ? może lepiej wyłączyć to zadanie i nie katować serwera ? Za co to zadanie cron jest odpowiedzialne ? 2. "Maksymalny czas wykonywania crona" - to jest wartość w sekundach ma sie rozumieć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajacgd Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 1. W najnowszej wersji pojawiły się 2 zadania cron zamiast jednego ale z tego co widzę cron_google.php nic nie wykonuje, może dlatego że dodaję linki tylko ręcznie ? może lepiej wyłączyć to zadanie i nie katować serwera ? Za co to zadanie cron jest odpowiedzialne ? Jeśli masz płatną wersję to robi Sprawdza zaindeksowanie. Ale jeśli masz wersję free to rzeczywiście nic nie robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bieluch Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Dzięki właśnie tak coś czułem EDIT: Mam jeszcze takie pytanie które nurtuje mnie od dłuższego czasu: czy ma jakieś znaczenie to na jakiej domenie ( czy też subdomenie ) postawimy omnipinga ? Znaczenie w sensie takim czy google może w jakiś sposób zobaczyć że np ping wysyłany jest z subdomeny domeny która jest linkowana ? Dla przykładu chciałbym pingować wpisy linkujące do mojadomena.pl a omni ping postawię na subdomenie tej domeny np omniping.mojadomena.pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
immy Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Chce zaimportować listę wpisów z weblinka - w jakim formacie powinno to być, by omniping to "łyknął"? pzdr, immy mniej znaczy więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajacgd Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Znaczenie w sensie takim czy google może w jakiś sposób zobaczyć że np ping wysyłany jest z subdomeny domeny która jest linkowana ? Ale zobacz sobie na listę serwerów. Nie pingujesz bezpośrednio do G i jego robotów. Korzystasz z różnych serwisów, które dają G sygnał, choć w tej liczbie są również serwisy blogsearch.google. A tak w ogóle to kup sobie za 2 zł domenę regionalną, jak potrzebujesz. Ale tak się bojąc to można pójść dalej I tak cały czas ten sam IP. A jak to jest na hostingu współdzielonym, to i tak nie wiesz co wyprawia jeszcze kilkudziesięciu użytkowników tego IP Chce zaimportować listę wpisów z weblinka - w jakim formacie powinno to być, by omniping to "łyknął"? Jak się nie mylę - lista linków jedno pod drugim, którą i tak ręcznie, choć w całości wklejasz. Chyba, że wyszła jakaś nowa wersja, której ja nie mam i o tym nie wie,. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banalny Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Szukam właśnie dobrego programu do pingowania i mam kilka pytań... 1. O co chodzi z tym abonamentem za OmniPing ? 2. Próbował ktoś indeksować tym wpisy z Xrumera ? Jak ze skutecznością ? 3. Jak z obciążeniem serwera np; laohost ? 4. Można importować linki z pliku txt ? Usuwanie pluskiew Warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojotek_OX Opublikowano 22 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Ad1: - A jaki jest tam abonament ? Ad2: - Ja tak i moim zdaniem są efekty ale to moja opinia jako autora Ad3: - Znikome jest obciążenie (bliskie 0) Ad4: - Można z pliku txt (adres pod adresem) Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.