NetBusters Group Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Na blogu naszego forumowicza pyciaka znalazłem ciekawy artykuł na temat PubSubHubbub czegoś co będzie indeksowało treść w czasie rzeczywistym.. Jednak na moje myślenie oznacza to koniec ery swl? No chyba ze punktacja nie będzie naliczana za site a ręcznie za wartość? A co się z tym wiąże wzrost ceny punktów o 200%? Pozwole podac link do wpisu mam nadzieje ze pyciak sie nie obrazi:) PubSubhubbub Co wy o tym myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
screw Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Myślę, że Google nie pozwoli sobie na zapchanie ich mocy(i indeksu) tonami śmieci. Doskonale Dobrze sobie z tym radziło do tej pory i zapewne tak pozostanie. Biuro Rachunkowe Nowy Sącz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetBusters Group Opublikowano 10 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 No ale logicznie patrząc indeksacja w czasie rzeczywistym = syf... Chyba ze strony na których będzie możliwość zindeksowania tego cuda będzie ręcznie zaakceptowana lub coś takiego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
screw Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Niekoniecznie, wystarczy odpowiedni algorytm oceniający strony, dokładnie tak jak się to odbywa do tej pory(może w zależności od istniejącego TrustRank) - raczej ten protokół to nie otwarcie szeroko drzwi dla spamerów, a usprawnienie, z którym zapewne wiąże się jakieś algorytmiczne sito. Zresztą pobranie treści ze strony nie musi być równoznaczne z pojawieniem się jej w indeksie. Kiedyś pisałem o ciekawym zjawisku - do nowej strony prowadził tylko jeden link z niezaindeksowanej podstrony katalogu onetu(sprawdzałem to na różne sposoby) i pomimo tego docelowa strona została zaindeksowana. To oznacza, że Google pobiera treść niekoniecznie umieszczając ją w indeksie - zresztą po co tyle wizyt botów zanim cokolwiek pojawi/zmieni się w indeksie? Biuro Rachunkowe Nowy Sącz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ap_seo Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 to ja mialem jeszcze lepiej ok. 300podstron a linkow nie bylo wogle (chyba, ze cos w jakims katalogu hostingu) ! Pomoc dla Wiktora Rzepeckiego - 1% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.