zoozool Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Jako, że interesowałem się dużą ilością adresów IP, zadałem pytanie do livenetu, i myślę, że może was to zaciekawić(nie jestem pracownikiem, czy innym członkiem tej, że firmy. Paczka 5 adresów IP - koszt 12zł miesiąc, (są to adresy ip z jednej klasy np 91.204.162.55 - 91.204.162.60) Koszt całej klasy C to 200zł rok, obliczając można sporo zyskać, Sam jestem posiadaczem serwera dedykowanego u nich, i za taką kasę nie narzekam, pod strony www idealnie się nadaje, (ping zoozool.pl) Support gdy zadaje się im pytanie odnośnie oferty odpowiada szybciutko, a co do problemów to czasem dłużej (może to tylko zbieg okoliczności ) Możliwe jest upgrade serwerów (na 4 wymianę 4 rdzeni miałem czekać do tygodnia, a wymienili następnego dnia w ciągu godziny) za modernizację wybrałem opcję jednorazowej opłaty, więc opłata miesięczna nie wzrosła, tak samo jest z dyskami, ram, i płytą główną. Panelu niestety nie ma, o restart trzeba się prosić, wiem, że jest w planach, lecz dość długo na niego czekam, z Panem Grzegorzem idzie się dogadać co do płatności(nie miałem pokryć w ciągu tygodnia opłaty serwera, i zgodził się na przedłuzenie, oczywiście zaraz przy nadażającej się okazji uregulowałem tą kwestię. Chętnie odpowiem w miarę mojej wiedzy na pytania, co do IP chyba się skuszę, lecz co ja zrobię z taką ilością P.s ma ktoś plugin do DA, dla zmianę IP dla danej domeny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniq Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 to ja od siebie co do jakości serwera jest w ok co do obsługi ostatnio awaria 24 h , na próby kontaktu via gg mail tel wmawiano mi ze nie pisałem, nie dzwoniłem , nie mailowałem największym minusem tej firmy jest jakoś obsługi klienta , muszę dodać iz ta zła jakość prezentuje Pan Łyżwiński gdyż drugi admin jest jak najbardziej ok Ogłoszenia nieruchomości Szwecja Nieruchomości Warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptaq Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Koszt całej klasy C to 200zł rok, Cała klasa C - to jest 100 IP ? Ja mam jeden serwer w LiveNet już z 2 lata i mogę napisać - że np. czasem zdarza się pół roku gdzie nic się nie dzieje, a nie raz trzeba co kilka dni pisać o restart itp. Ogólnie jak na serwer w Polsce w tej cenie polecam. Choć zdecydowanie brakuje mi chociaż mini panelu do restartu maszyny. https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoozool Opublikowano 27 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Cała klasa C - to jest 100 IP ? a nie 255 ? Choć zdecydowanie brakuje mi chociaż mini panelu do restartu maszyny. był kontakt gdy pytałem o ofertę IP, gdy na końcu zadałem pytanie o panel, cisza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptaq Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 a nie 255 ? w sumie racja - skłaniam się ku temu. Co do panelu, to ja już z rok temu słyszałem, że coś takiego powstaje. Jakoś w połowie roku już miało to "wejść w życie" - potem było, że wraz z nową stroną będzie coś takiego.. nowa strona jest już z pół roku a panelu jak nie było tak nie ma. Ceny ciut wyższe niż w OVH - choć można się dogadać, by były niższe niż na stronie... ale właśnie ten brak panelu sprawia, że raczej skłaniam się ku OVH by kupować nowe maszyny niż LiveNetu. https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mich@ł Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Koszt całej klasy C to 200zł rok,A nie miesięcznie ?255 adresów IP za 200 zł rok? przecież to nawet nie 1 zł/IP rocznie... Swoją drogą nawet jeżeli to jest 200 zł miesięcznie to oferta na IPki jest bardzo atrakcyjna. Michał KryńskiZapraszam na moje forum akwarystyczne ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoozool Opublikowano 27 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 cytat z mejla: Mamy tez ofertę dużej ilości IP, np cala klasa C to koszt 200zł / rok Jeśli chodzi o panel do zarządzania serwerami dedykowanymi to od czasu kiedy dostał Pan dostęp zrobiliśmy wiele poprawek, dlatego nie zostało to jeszcze oddane w całości.Myślę ze do polowy lutego uda nam się uruchomić całość. czyli nadzieja na panel trzyma do lutego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dywyn Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Tanio, ale to dalej jedna klasa. 91.204.162.55 91.204.162.56 91.204.162.57 91.204.162.58 Wiecie o co mi chodzi? Zaplecze jak na tacy (sam tak sprawdzam, jak jestem ciekaw sąsiadów). Treningi WattUp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoozool Opublikowano 27 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 no i? to, ze google banuje po adresach IP póki co jest plotką, wszyscy mówią a nikt nie widział/nie slyszał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mich@ł Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Dokładnie A taka ilość IPków może mieć również inne zastosowanie Ogólnie jeżeli się nie machneli w mailu to po sesji pomyśle nad zakupem maszyny w LN bo te IPki są bardzo kuszące Michał KryńskiZapraszam na moje forum akwarystyczne ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniq Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 kolejny problem , nie działa ftp , support jak dalej kulał tak kuleje Ogłoszenia nieruchomości Szwecja Nieruchomości Warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoozool Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 ale tu mowa o serwerach dedykowanych, a adresy IP to oferta dla serwerów dedykowanych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.