protus Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Witam Chciałbym się Was poradzić jaki laptop byłby najlepszy dla mnie Takiego do 2 000zł czyli nie za drogi Głównie będzie mi potrzebny do korzystania z internetu, może jakieś gry od czasu do czasu ale wiadomo, że w tych pieniądzach "kombajnu" do większości nowych gier się pewnie nie kupic... Ważne byłoby dla mnie aby laptop miał jako "gratis" system operacyjny (widziałem dosyć dużo takich ofert na Allegro), Windows 7? Byłbym wdzięczny za wszelkie porady, możecie podsyłać bezpośrednie linki do ofert na portalach aukcyjnych. Pozdrawiam Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetBusters Group Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Ja swojego czasu korzystalem z tego packard bella i bylem zadowolony, Co prawda na windows xp bo dla mnie zarowno vista jak i windows 7 to totalka porazka. A ceny tego laptopie teraz wahaja sie miedzy 1700-1900 zł wiec w twoim przedziale;) a jak kupisz za 1700 to za 300 kup windowsa xp. Packard Bell EN TJ65-GL40 Intel Pentium Dual Core T4300 3GB 250GB 15,6'' DVD-RW VHP (LX.BFG0X.002)Tabela parametryczna Model TJ65-GM45 Typ procesora IntelPentium Dual Core Cache L2 1 MB Szybkość procesora 2.1 GHz Pozostałe informacje o procesorze Intel Pentium dual-core processor T4300 Front Side Bus : 800 MHz Przekątna ekranu 15,6'' Rozdzielczość 1366 x 768 Pozostałe informacje o matrycy Technologia matrycy : TFT Karta graficzna Intel GMA 4500M Zainstalowana pamięć RAM 3072 MB Pozostałe informacje o pamięci RAM DDR2 Pojemność HDD 250 GB Pozostałe parametry HDD SATA Napęd optyczny DVD±RW Komunikacja · LAN 10/100/1000 · WiFi 802.11 b/g/n Gniazda rozszerzeń Brak Liczba portów USB 4 szt. Port COM Nie Port LPT Nie Porty Video · VGA (15 pin D-Sub) · HDMI Czytnik kart pamięci tak Pozostałe porty we/wy Wyjście stereo Wejście mikrofonu Wyjście słuchawkowe Kamera internetowa 1,3 MPix Czytnik linii papilarnych Nie Dźwięk Dolby Sound Room Bateria Li-Ion 6 Cells (4400 mAh) System operacyjny Windows Vista Home Premium Wymiary 372 x 250 x 37.5mm Waga 3.1 kg Pozostałe informacje Czytnik kart 5in 1 (SD/MMC/RS-MMC/MS/MS-Pro/xD) Gwarancja producenta 24 m-ce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptaq Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 ja bym wział Asusa np. https://www.allegro.pl/item846347990_asus_k...gb_fv_w_wa.html (bez systemu) teraz mam coś podobnego i nie narzekam. Choć mój kolejny lap - to by był już 17'' Póxniej moze jeszcze coś lepszego dorzuce bo to tak ba szybko bylo. (i bez sys.) https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kleszcz Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Może ten link się przyda: https://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html Nie będę oryginalny i napiszę, że wszystko tylko nie Vista. Jednak z XP możesz napotkać problem braku sterowników, tak jak ja miałem z jakimś HP, nie pamiętam już jakim, więc jeśli jednak zdecydujesz się na sprzęt bez systemu to sprawdź lepiej wcześniej czy są do niego stery na XP. Polecam także rozeznać się w kwestii chłodzenia, bo jeśli bedzie mało wydajne i Vista na karku to źle to widzę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
protus Opublikowano 16 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Myślałem u którymś z Asusów + Win7 z Allegro. Co Wy na to? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kUtek_ Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 https://www.ceneo.pl/4527170 Ogólnotematyczny katalog stron - moderowany katalog na domenie z 2001 roku. Moderowany minimum 2 razy dziennie. PR 3, megaszybka indeksacja. Dodaj swój unikalny wpis już dziś. Ostatnio dodane strony w katalogu. najpiękniejsze kobiety świata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FiKaS Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Wal śmiało w Asusy, na swoim pracuje od Marca i jestem mega zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
General_Depet Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Przed sprawdzaniem reszty konfiguracji zastanów się najpierw nad matrycą bo ma to kolosalne znaczenie jeśli chodzi o warunki pracy iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semart Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Również polecam Asusy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek22 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgodzę się z kleszczem. Wszystko tylko nie Vista / W7. Parę kumpel ma laptopy z tymi systemami, kompletna lipa. Dyski w laptopach są zbyt wolne, żeby to dobrze działało, nawet na desktopach wydajność jest żałosna w porównaniu z XP. Szczególnie jeśli chodzi o Vistę po paru miesiącach użytkowania zaczyna to strasznie mulić (znaczy muli jeszcze gorzej niż zaraz po instalacji). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hektor26 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Nie ma co się bać Windows 7, ja sobie chwale. Jeśli chodzi o laptopa to IBM/Lenovo. "Tylko prawdziwy mistrz nie obnosi się ze swoim urzeczywistnieniem" Eleganckie i seksowne buty Pleaser. Ponad tysiąc modeli obuwia na wysokim obcasie i platformie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mery_master Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Co powiesz na Della Studio 1555? W tej cenie powinno się znaleźć. Tanie loty z Poznania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FiKaS Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgodzę się z kleszczem. Wszystko tylko nie Vista / W7. Parę kumpel ma laptopy z tymi systemami, kompletna lipa. Dyski w laptopach są zbyt wolne, żeby to dobrze działało, nawet na desktopach wydajność jest żałosna w porównaniu z XP.Szczególnie jeśli chodzi o Vistę po paru miesiącach użytkowania zaczyna to strasznie mulić (znaczy muli jeszcze gorzej niż zaraz po instalacji). nie zgodze się, problemy są jak sie kupuje laptopa z 2gb RAM i słabym procem z małą ilością cache. Ja śmigam na 4gb + T8100 3MB Cache i VISTA zapiernicza aż miło... ( a 7 jest jeszcze lżejsza i bardziej sprytna ) Kwestia konfiguracji kompa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 W Realu teraz reklamują lapka za 1999zł z W7 na pokładzie. ;-) Ale na sprzęcie nie warto tak oszczędzać - ale kupować tych najnowszych też nie warto, bo cena podbita. ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wildu Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Sam nie posiadam, aczkolwiek polecam Asusa. Ok miesiac temu tez mialem taki sam dylemat, znajoma mnie prosila o cos taniego - a ze kobita to wymagan co do hardware nie miala Wybralem: https://x-kom.pl/index.php?show_prod=48187 (bez OS'a), cena fajna, jakosc? za wczesnie, zeby cokolwiek stwierdzic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.