Cyb Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2005 witam, czy w adwords moge okreslic geolokacje ludzi, do ktorych chce kierowac swoja reklame? np. chce zeby moja reklama wyswietlala sie tylko internautom z warszawy (wiadomo ze w rozpoznawaniu lokalizacji po IP czasem sa przeklamania, ale to pominmy na razie) niektore produkty jest sens reklamowac tylko na rynku lokalnym, nie ma potrzeby reklamowac ich w calej polsce.... pozdrawiam, Cyb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mb Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Cyb: nie ma takiej mozliwosci (lokalnie mozesz tylko dla USA) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sledzik1984 Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2005 No i to jest ogromny problem. Ja nie widzę sensu marnowania pieniędzy na zupełnie nie potrzebne kliknięcia z regionów Polski na których nie działa firma. Forum Osiedla Złocień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andreas Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Jeśli prowadzisz działalność lokalną, kampania w takim medium jak Internet kompletnie nie ma sensu. To tak jakbyś reklamował sklep w Kozich Wólkach w ogólnopolskiej telewizji Szablony dla Joomla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptaq Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2005 No ale jakby byla taka opcja w AS. to pewnie zyskali by duzo zleceniodawcow. Ciekawe czemu na to niewpadli https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruzyk Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2005 jest taka opcja :/ ostatnio zakreslalem "zasieg" reklamy za pomoca okregu i wyznaczajac wspolzedne ktore mnie interesowaly - a te znalazlem dzieki mapkom do ktorych sa podane linki... no chyba ze to po prostu nie dziala... Pokażę wam tylko systemy wymiany linków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mb Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2005 To podobno dziala tylko dla stanow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sledzik1984 Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Jeśli prowadzisz działalność lokalną, kampania w takim medium jak Internet kompletnie nie ma sensu.To tak jakbyś reklamował sklep w Kozich Wólkach w ogólnopolskiej telewizji Ja mam zupełnie inne zdanie ale o gustach i kolorach się nie dyskutuje. Przykładowo jakiś ktoś szuka firmy która zrobi mu w biurze sieć komputerową. Po co mu pokazywać reklamę Krakowskiej firmy skoro jest np. z Trójmiasta? Strata pieniędzy bo przecież nikt nie zleci roboty firmie działającej 600 km od miejsca zlecenia. Zupełnie co innego gdy reklamę zaserwujemy osobie z okolic Krakowa - szanse na zlecenie są dużo, dużo większe. Forum Osiedla Złocień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andreas Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Przykładowo jakiś ktoś szuka firmy która zrobi mu w biurze sieć komputerową. Po co mu pokazywać reklamę Krakowskiej firmy skoro jest np. z Trójmiasta? Akurat z tą branżą nie najlepiej trafiłeś. Firmy poważnie zajmujące się sieciami nie są w stanie żyć wyłącznie z rynku lokalnego i bardzo często wykonują zlecenia poza naturalnym obszarem swojego działania. Ale reklama takiej działalności przez internet ma znikome znaczenie dla pozyskiwania zleceń. Ma tylko znaczenia dla prestiżu i budowania marki. Dowód: nie ma reklam na frazę sieci koputerowe. Szablony dla Joomla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franckey Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 >Jeśli prowadzisz działalność lokalną, kampania w takim medium jak Internet kompletnie nie ma sensu. A to tylko daltego, że na rynku polskiego Google nie ma działających pewnie systemów geolokalizacji. Ja tylko będą, to reklama w wyszukiwarkach lokalnych usług będzie miała ogromny sens, tak jak to jest teraz w wielu krajach. pozdrawiam: Tomek Frontczak MaxROY.com sp. z o.o. - Search Marketing Consulting Szkolenia - Marketing: AdWords (certyfikowane przez Google), SEO (certyfikowane przez MaxROY.com) i Analityka Webowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomq Opublikowano 25 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2005 Niestety nie mogę się z Wami zgodzić. Opcja geolokacji linków jest w Polsce i działa całkiem nieźle, jest ona w ofercie pewnej firmy proponującej obsługę linków sponsorowanych. Póki co nie wiem dokładnie jak to ustawić, ale mam zamiara się dowiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.