Kleszcz Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Witam Obecnie w Cronie na współdzielonym hostingu mam wpis: wget https://domena.pl/plik.php >/dev/null 2>&1 Powoduje to, że za każdym razem kiedy zadanie zostanie wykonane zapisuje się plik o nazwie plik.php.xxx gdzie xxx to kolejny numer Moje pytanie: co zrobić aby zadania były wykonywane bez zapisywania tych plików ? Dzięki z góry za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papieros Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 spróbuj dać po 2> też /dev/null czyli ... 2>/dev/null a co tam siedzi w tym pliku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kleszcz Opublikowano 29 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 spróbuj dać po 2> też /dev/null czyli ... 2>/dev/nulla co tam siedzi w tym pliku? Już sprawdzam, dzięki. Nie ma tam żadnego kodu, który byłby odpowiedzialny za zapisywanie czegokolwiek na dysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papieros Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 w skrypcie jest taki kod jak najbardziej, owo: 2>&1 pytałem co siedzi w zapisanym pliku, powinny być komunikaty błędów ew. pusty plik jeśli nie ma błędów i jeśli tak jest, to moja rada powinna zadziałać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kleszcz Opublikowano 29 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 w skrypcie jest taki kod jak najbardziej, owo: 2>&1pytałem co siedzi w zapisanym pliku, powinny być komunikaty błędów ew. pusty plik jeśli nie ma błędów i jeśli tak jest, to moja rada powinna zadziałać. Cron uruchamia plik z innego serwera, wp-mail.php z Wordpressa. Zawartosć jednego z zapisywanych plików: <p>Autorem jest ******</p> <p><strong>Autor:</strong> 1</p> <p><strong>Tytuł publikacji:</strong>**************</p><p>Misja zakończona. Wiadomość <strong>1</strong> została usunięta.</p><p>Autorem jest *******</p> (...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Jeśli to ma być żądanie czyli tylko wywołanie danego adresu bez zapisania pobranych danych zamiast wget powinno być: lynx --dump https://domena.pl/plik.php > /dev/null HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kleszcz Opublikowano 29 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Jeśli to ma być żądanie czyli tylko wywołanie danego adresu bez zapisania pobranych danych zamiast wget powinno być:lynx --dump https://domena.pl/plik.php > /dev/null @Mion - dzięki serdeczne, działa ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.