ka2myk Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Witam Wszystkich ! Jest to mój pierwszy post, na tym forum także bardzo proszę o wyrozumiałość Na wstępie chciałbym zaznaczyć iż to prośba o sugestie i rady które chcielibyśmy uzyskać od użytkowników Forum.optymalizacja.com w tworzeniu serwisu. A więc do rzeczy. Chciałbym zaprosić Wszystkich na stronę https://www.skitraj.eu. Jest to nowy serwis, który za zadanie ma, umilić przesyłanie plików między użytkownikami sieci. W obecnej chwili jest to wersja beta, w której można uplodować dowolne pliki zabezpieczone hasłem lub też nie. Maksymalny rozmiar uploadu wynosi w obecnej chwili 300 MB. Cały czas trwają prace nad serwisem pod względem technicznym jak i graficznym. W odległości 2 tygodni będą wprowadzone zmiany w serwisie. Takie jak: • pasek postępu wysyłania pliku • poprawnie kodowania 'captcha' • rejestracja / konto usera • czas przechowywania plików na koncie usera - brak limitu • Katalog główny usera co dodał, wraz z możliwością tworzenia nowych katalogów + zakładania hasła do nich jak i na profil usera • Rozmiar konta Usera 'no limit' • Logowanie anonymous + folder główny do tego konta (login i pass: "anonymous") - czas przechowywania plików 7 dni jeśli nie będą oglądane/pobierane • Podgląd zdjęć • Sample filmów • mp3 z możliwością wysłuchania/pobrania • zarejestrowani użytkownicy bedą mogli uplaod-ć 2GB dla jedno pliku | download 'no limit' • niezarejestrowani uplodad 100 MB | down 500 MB Na dzień dzisiejszy tyle mogę powiedzieć. Jeśli macie jakieś propozycje, a zakładam że na pewno co do zmian, i ulepszeń to zapraszam do dyskusji. Ten serwis powstał właśnie dla Was, czyli userów i będziemy naprawdę wdzięczni za każde rady i podpowiedzi z Waszej strony. Pozdrawiamy Serdecznie i Życzmy Maksymalnych Transferów Skitraj TEAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ka2myk Opublikowano 12 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 del cytat Nikt nie ma nic do powiedzenia ? Nie wierze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
traktor Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Musisz wydac na grafike przynajmniej kilkaset zlotych zeby strona tego typu osiagnela sukces. Obecna strona nie ma z designu duzo wspolnego z hostingiem zdjec i wydaje sie niepowazna. Napewno nie umiescilbym tam zadnego swojego skoro w internecie dostepnych jest kilka wiekszych serwisow do hostingu zdjec. Za malo profesjonalnie to wyglada, a to jest chyba najwazniejsze przy tego typu serwisach bo liczy sie pierwsze wrazenie. Mowiac krotko - uzytkownik musi miec wrazenie, ze strona jest profesjonalna i nie zniknie - wraz z jego plikami - z internetu po kilku tygodniach, a to da sie uzyskac tylko poprzez profesjonalny wyglad, szybkosc serwerow czy duzy rozmiar plikow do wrzucenia za jednym razem. PS. Chodzi też o to, że nikt nie wrzuci prywatnych plików do niepewnego źródła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jesu Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Nie podoba mi sie domena, zbyt slangowa Pokojówki w kulturze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heptan Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Sama strona nawet mi się podoba, ale trochę za mało informacji podałeś. Tylko regulamin i kontakt. Daj coś więcej - wzbudzisz większe zaufanie. Poza tym Twój e-mail wchodzi na logo (w najnowszym Firefoksie). Nie wiem po co publikujesz adres IP usera, który zauploadował plik ;/ Nie sądzę, żeby ktokolwiek sobie tego życzył. Bardzo wyraźnie podkreśliłeś link zgłaszający naruszenie regulaminu - bardzo dobrze, może dzięki temu nie skończysz jak OdSiebie... Jak dzwonić za darmo Jak być anonimowym w Internecie LifeHack Blog Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ka2myk Opublikowano 12 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Serwis się zmieni, pod katem graficznym i technicznym. Adres usera wyleci, również regulamin zostanie rozbudowany Przeprowadzimy również walidacje wc3 aby wszędzie ładnie wszystko śmigało. Zapraszam do dalszych uwag Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stilly Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Po pierwsze https://www.skitraj.eu/img/bild.gif chyba umarło na serwerze Po drugie Fajnie gdyby grafika była taka prosta można porównać np RS on ma wszystko takie "kanciaste" żadnych udziwnień jak dla mnie wygląda profesionalnie gdy jest skromnie czysto i łątwo. Po trzecie Po aferze z OdSiebie.com to nie wiem czy wchodziłbym w owy biznes Po czwarte <!--// ___ ____ _ ______ _ _ _ _ _ // | \/ (_) (_) | ___(_) | | | | | | | // | . . |_ _ __ _ | |_ _| | ___ | |_| | ___ ___| |_ // | |\/| | | '_ \| | | _| | | |/ _ \ | _ |/ _ \/ __| __| // | | | | | | | | | | | | | | __/ | | | | (_) \__ \ |_ // \_| |_/_|_| |_|_| \_| |_|_|\___| \_| |_/\___/|___/\__| // // by GalaxyScripts.com version 1.5 // original source code by Jim (j-fx.ws) //////////////////////////////////////////////////////// --> Po piąte Na MFH 1.5 jesteś cholernie podatny na ataki już widzę możliwość wejścia tobie na server. Po ente Na vHoście w Home.pl chyba za dużo tych plików nie zmieścicie Powodzenia Poznaj nasz Blog z nowinkami IT oraz najlepsze darmowe oprogramowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Dodatkowo "autor" nie potrafił poradzić sobie z kodowaniem, więc przetłumaczył wszystko bez polskich liter. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.