Gość Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Mam problem z home.pl, parę razy dziennie sypie się struktura tabel co uniemożliwia poprawne działanie cmsów. Napisałem do supportu home.pl i dostałem taką odpowiedź: pragne Panstwa poinformowac, iz pozwolilem sobie na naprawienie tabel w ramach Panstwabaz danych. (...) Uzywany przez Panstwa mechanizm skladowania danych typu MyISAM wymusza blokowanie tabeli podczas wykonywania zapytan INSERT/UPDATE i w przypadku przerwania operacji zapisu moze doprowadzic do uszkodzenia tabeli - prawdopodobienstwo wystapienia takiego zdarzenia zalezy od ilosci i zlozonosci zapytan oraz rozmiaru tabeli. Z tego wzgledu producent MySQL AB dostarcza narzedzia, dzieki ktorym mozliwa jest naprawa indeksow, jednakze z uwagi na fakt, iz musza one byc uruchomione przez administratora systemu, wymagaja zlozenia dyspozycji za posrednictwem Biura Obslugi Klienta. W przypadku dodatkowych pytan pozostajemy do dyspozycji. Trochę dziwne mi się to wydaje, wręcz nierealne. Jest to pakiet "Business Server". Co o tym sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hekko Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Co w tym nierealnego ? Serwer VPS + DirectAdmin + Administracja = Hosting dedykowany. Już od 98,40 zł z VAT miesięcznie. - Hekko.pl | PHP 5.2/5.3/5.4 | MySQL 5.5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
takun Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Za firmę się płaci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 I co? Akurat na home.pl występuje parę razy dziennie przerwanie zapisu? Na neteasy.pl mam też MyISAM i zero problemów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hekko Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Jak zwykle pierwsze co to obarcza się firmę hostingową za powstały problem. A wyobraź sobie, że może być tak, że to użytkownicy przerywają zapis (poprzez przerwanie połączenia) lub też sam skrypt jest nieoptymalny. Do niektórych najwyraźniej to nie dociera i zasłaniają się innymi serwerami.. Serwer VPS + DirectAdmin + Administracja = Hosting dedykowany. Już od 98,40 zł z VAT miesięcznie. - Hekko.pl | PHP 5.2/5.3/5.4 | MySQL 5.5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 I co, użytkownik przeładuje stronę w nieodpowiednim momencie i cała baza się sypie? Ciekawe... A skrypt to Drupal... ale co ciekawe inne skrypty też się sypią w tym samym momencie (raczej nie powinny mieć wpływu na siebie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AQQry Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 To samo: https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=80733 Pozdrawiam, (-; www.topposition.pl - Top Position Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Dzięki AQQry - w końcu mam pewność, że to wina home.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.