Majkel Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Coś mnie zaciekawiło i dokładnie przegladalem to forum by odpowiedziec sobie na swoje pytanie, ale nie wyszlo mi za bardzo. Mialem domene www.chatbot.dlawas.net (w sumie mam nadal) i domene teraz mam od niedawna www.chatbot.pl -> obydwie kieruja na ta sama strone. Udalo mi sie dosc szybko osiagnac PR4 dla www.chatbot.pl Jednak gdy w Google wpisuje frazę "www.chatbot.pl" to on mi pokazuje strone o adresie www.chatbot.dlawas.net (zonk...) i zwracajac wynik info o stronie 'tej' pisze np. "Przeszukaj strony zawierające linki do: www.chatbot.pl " gdy link w rzeczywistosci jest do www.chatbot.dlawas.net. Troche info znalazlem na ten temat na https://www.forum.optymalizacja.com/ftopic468.html Ze gdy sa 2 domeny do 1 strony - "Wtedy to sie kwalifikuje jako duplikat i moze spowodowac wypadniecie z indeksu." Nie chcialbym rezygnowac z adresu www.chatbot.dlawas.net, gdyz jest on uzyty w roznych miejsach, a promowac chce zaczac www.chatbot.pl Co powinienem najlepiej zrobic? Czy najlepiej bedzie dac pod adresem starym info o zmianie adresu i link do nowego? Nie chcialbym tez tego robic bardzo ze wzgledu na cookisy... Chcialbym, by pozostaly 2 adresy, ale zrobie tak jak bedzie to lepsze dla wyszukiwarki, zwlaszcza Google. Poradzcie cos prosze! to co tworzę do Internetu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adore Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Polecam poszukanie na forum informacji o przekierowaniu 301. Mysle, ze to bedzie najlepsze dla Ciebie rozwiazanie. Pseudopozycjonowanie by Adv.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.