db07 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Jak zdobyć kod do SL2? Czy to dodatkowo płatne czy co? Tak, dodatkowo płatne 50 zł brutto przejście z SL1 na SL2. Kliknij w ten link i na dole strony masz do wyboru dokupienie aktualizacji. W polu kod podaj swój stary klucz z wersji SL1. P.S. Podany linkt, to refer, więc dziękuje za kliknięcie. Za sprzedaż aktualizacji nie ma prowizji, więc nie wiem za co dziękujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Mam drobną sugestię co do 'wyszukiwarki wpisów'. Działa całkiem dobrze (choć często nie widzi wpisów np. w seokach), ale mam problem z działaniem tej funkcji przy większej ilości - po sprawdzonych ~200 wpisach wywala przy reszcie błąd, po chwilowym zastopowaniu i ponownym ruszeniu działa dobrze - i tak w kółko. Podejrzewam, że program nawiązuje zbyt dużo połączeń - tak więc proponuję dać możliwość ustalenia maksymalnej liczby jednoczesnych połączeń... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LightAdder Opublikowano 28 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Dostępna jest już nowa wersja SeoLight (2.1). Zmiany: 1. Naprawiono błąd z niedziałającym skrótem Ctrl+D. 2. Poprawiono wyszukiwanie linków dla adresów kończących się slashem oraz nie zawierających "https://". 3. Dodano funkcję automatycznego rozpoznawania CAPTCHA za pomocą zewnętrznych serwisów. 4. W przeglądarce dodano funkcję wyszukiwania zaznaczonego tekstu w Google - opcja przydatna do sprawdzania unikalności opisów. 5. Wyszukiwanie linków do wpisów: dodano możliwość ustawiania liczby jednoczesnych wyszukiwań. 6. Naprawiono problem z ustawianiem grup katalogów w oknie filtrów. 7. Naprawiono problem z wpisaniem w pasku adresu zaczynającego się od "https://". 8. Zwiększono liczbę widocznych projektów w rozwijalnej liście wyboru projektu w oknie głównym, dzięki czemu łatwiej pracować przy dużej liczbie projektów. 9. Dodano możliwość zmiany kolejności pól w oknie "Ustawienia -> Pola formularzy". Dzięki temu można ustawić własną kolejność pozycji w menu przeglądarki "Wypełnij jako" oraz "Własne pola". Wieloplatformowy półautomat do katalogowania i preclowania: SeoLight Nowa wersja! Zobacz: SeoLight 2 - co nowego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 U mnie nadal skróty klawiaturowe nie działają poprawnie. Przypisałem skrót do akcji wysyłania formularza, ale zarówno w 2.0 jak i w 2.1 nie działa. Polecam pozostać przy starej wersji 1.x. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mojeprogramy.com Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Mam kilka (ważnych) pytań: 1 Czy obecnie dostarczana domyślnie baza (katalogów, precli) w wersji v1 i v2 różnią się? - Czy będzie różna w późniejszym czasie? 2 Dla pingowania, proxy i ikonek nie widzę sensu kupować aktualizacji - czy coś jest konkretnego co ułatwi pracę? np. obsługa multikodów 3 Czy nowa funkcja "Wyszukiwanie linków do wpisów" ogranicza sie do linków przypisanych do danego projektu? czy mogę korzystać z tego modułu do sprawdzania dowolnych linków (import)? 4 Czy słownik synonimów się rozrósł? 5 CAPTCHA - obsługuje 'tylko' Decapcha i Antigate (szczerze mało sie orientuję i piszę tu na wyrost - ale chyba jest więcej serwisów takich?) 6 Brak API dla proxy ;( 7 Czym różni się sama instalacja Demo od Full dla v2? do widzę że zajmuje około 111Mb jedna i druga 8 Fajnie jakby była funkcja masowego rozpoznawania skryptów dla nowych linków a później importu do bazy InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasza Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 dlaczego nie można pingować linków, które świecą się na czerwono? no i w sumie dlaczego niektóre dodane linki sa na czerwono? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LightAdder Opublikowano 14 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 @Lesiu Rzeczywiście problem występuje. Aktualnie można go rozwiązać umieszczając niedziałające akcje na pasku narzędzi (wtedy skróty zaczną działać). W następnej aktualizacji zostanie to poprawione. @zxc9 1. Nie, bazy są identyczne. W późniejszym czasie mogą się różnić. 2. Wszystkie nowe funkcje opisane są na stronie SeoLight 2 - co nowego? 3. Tak, z funkcji można korzystać tylko w projekcie. Jednak do każdego projektu można zaimportować katalogi do listy "Dodane". Należy tylko pamiętać, aby uzupełnione były informacje o skrypcie katalogu. 4. Nie. 5. Te serwisy są najpopularniejsze. Jeśli ktoś jest zainteresowany innymi, prosimy o informację, a postaramy się dodać ich obsługę. 6. API dla proxy planujemy wprowadzić w przyszłej aktualizacji. 7. Wersja demo ma ograniczenia, są one wypisane na stronie: Pobierz demo. 8. Rozpoznawanie skryptów też planujemy wprowadzić w przyszłych aktualizacjach. @sasza Katalogi oznaczone na czerwono, to katalogi, których nie ma w bazie. W domyśle miały to być niedziałające katalogi, jednak jak się okazało, użytkownicy często zmieniają bazy i powstaje dużo "czerwonych" katalogów, które działają. Dlatego planujemy jakoś rozwiązać ten problem. Wieloplatformowy półautomat do katalogowania i preclowania: SeoLight Nowa wersja! Zobacz: SeoLight 2 - co nowego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Kiedy można spodziewać się aktualizacji z poprawkami błędów? Problem skrótów klawiaturowych zgłosiłem niemal 1.5 miesiąca temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LightAdder Opublikowano 24 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Najwcześniej za miesiąc. Wieloplatformowy półautomat do katalogowania i preclowania: SeoLight Nowa wersja! Zobacz: SeoLight 2 - co nowego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bitmuza Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Czy ktoś testował bazę katalogów dostarczaną z programem? Chodzi mi głównie o te darmowe. Będę wdzięczny za podzielenie się wnioskami: ile procent jest moderowana i ile procent się indeksuje. Oczywiście szacunkowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morelo Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Witam ja mam takie pytanie zaktualizowałem do 2,1 na stronie https://www.seolight.pl/ pisze 3. Dodano funkcję automatycznego rozpoznawania CAPTCHA za pomocą zewnętrznych serwisów. hm ja nadal musze wpisywać recznie no chyba że sie to gdzieś odpala prosze o odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Funkcję włącza się w menu 'Ustawienia'. Nie sprawdzałem czy faktycznie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMatthew173 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Musicie mieć wykupione usługi w tych serwisach do łamani Captchy i wpisać klucz do programu Kocham Polskę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Faktycznie, w 'Zaawansowanych' trzeba wpisać klucz. Dzięki za uświadomienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morelo Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Tylko szkoda że na stronie https://www.seolight.pl/seolight2 nie uświadomli aż tak dobitnie tak bym nie kupował aktualizacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.