winfast29 Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Witam i pozdrawiam wszystkich! Nie wiem już gdzie pisać, bo nikt już nie chce odpisywać. Chodzi oto: -mam VertigoServ -chcę przez localhosta wysyłać maile z formularza przez moje konto na interia.pl Wiem, że mam postawić PHPmailer, ale nie wiem jak to poprawnie zrobić! Proszę chłopaki pomóżcie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alek Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Trzeci wynik w google https://60free.ovh.org/pl/support/support_g...sPhpMailer.html Piszesz skrypt, przekazujesz dane z formularza i wysyłasz tak jak masz napisane pod tym adresem, phpmailera zapisujesz normalnie na dysku, tak żebyś mógł go zaincludować do swojego skryptu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winfast29 Opublikowano 23 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 mam tak <?php require(class.phpmailer.php); $mail = new PHPMailer(); $mail->PluginDir = "phpmailer/"; $mail->From = "winfast29@wp.pl"; $mail->FromName = "moje Imię i nazwisko albo nick"; $mail->Host = "smtp.wp.pl"; $mail->Mailer = "smtp"; $mail->Username = "winfast29"; $mail->Password = ""; $mail->SMTPAuth = true; $mail->Subject = "tytuł maila"; $mail->Body = 'Treść maila w której można używać zmiennych jak i kodu HTML'; $mail->AddAddress("amibios@poczta.fm","imie i nazwisko bądź nick osoby do której wysyłamy"); if($mail->Send()) { echo 'E-mail został wysłany'; } else { echo 'E-mail nie mżgś zostać wysłany, przyczyna :'. $mail->ErrorInfo; } $mail->ClearAddresses(); $mail->ClearAttachments(); ?> po odpaleniu wywala Parse error: syntax error, unexpected T_CLASS in C:\Program Files\VertrigoServ\www\mail.php on line 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavel Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Nie zgubiłeś cudzysłowia w require(class.phpmailer.php); ? spróbuj require("class.phpmailer.php"); Darmowy dysk sieciowy 2-5GB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stat4seo Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 <?php require('class.phpmailer.php'); $mail = new PHPMailer(); $mail->PluginDir = "phpmailer/"; $mail->From = "winfast29@wp.pl"; $mail->FromName = "moje Imię i nazwisko albo nick"; $mail->Host = "smtp.wp.pl"; $mail->Mailer = "smtp"; $mail->Username = "winfast29"; $mail->Password = ""; $mail->SMTPAuth = true; $mail->Subject = "tytuł maila"; $mail->Body = 'Treść maila w której można używać zmiennych jak i kodu HTML'; $mail->AddAddress("amibios@poczta.fm","imie i nazwisko bądź nick osoby do której wysyłamy"); if($mail->Send()) { echo 'E-mail został wysłany'; } else { echo 'E-mail nie mżgś zostać wysłany, przyczyna :'. $mail->ErrorInfo; } $mail->ClearAddresses(); $mail->ClearAttachments(); ?> Ktoś mnie uprzedził Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winfast29 Opublikowano 23 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 jest ok, tzn wysyła maila ale dodałem dodatkowo: require("class.smtp.php"); lecz i tak jest jakiś błąd Warning: PHPMailer::include_once(phpmailer/class.smtp.php) [phpmailer.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in C:\Program Files\VertrigoServ\www\class.phpmailer.php on line 460 Warning: PHPMailer::include_once() [function.include]: Failed opening 'phpmailer/class.smtp.php' for inclusion (include_path='.;C:\Program Files\VertrigoServ\Smarty') in C:\Program Files\VertrigoServ\www\class.phpmailer.php on line 460 E-mail został wysłany dzięki ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Masz jakiś problem z ścieżkami do plików... Na początku kodu pliku wysyłającego maila dołączasz klasę: require("class.phpmailer.php"); Pliki: - class.phpmailer.php - class.smtp.php muszą być w tym wypadku w tym samym katalogu co skrypt wysyłający maila... HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David23 Opublikowano 24 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 witam stosuje klase phpmailer juz z 1 rok, moge udzielc porady lub dac gotowy skrypt i skonfigurowac localhosta, jak cos to pisz na PW Pozdrawiam ebooki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.