Eldoka Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Witam, fck editor przy wpisywaniu np. " zamienia mi to na: " i jest to widoczne w formie tekstu. Gdzie zmienia się opcje odnośnie zamiany " @edit jeszcze jak wpiszę ó to zamienia mi na ó forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo! naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo! masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotyl Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Nie znam tego skryptu ale to prawdopodobnie przez nieodpowiednie kodowanie. nihil fit sine causa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Nieodpowiednie kodowanie, ale gdzie ? Bo własnie widzę, ze mam strone kodowanie w utf-8 zapisaną encoding UTF-8 i mam taki sam problem ---- Nie sprawdzałem jeszcze, ale podobny temat: https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=27373 HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotyl Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Nieodpowiednie kodowanie, ale gdzie ? Bo własnie widzę, ze mam strone kodowanie w utf-8 zapisaną encoding UTF-8 i mam taki sam problem Faktycznie to nie jest problem kodowania: <?php $ciag_w_utf8='"ęąćźżńłóń"'; echo htmlentities($ciag_w_utf8,ENT_NOQUOTES,'UTF-8'); ?> <?php $ciag_w_utf8='"ęąćźżńłóń"'; echo htmlspecialchars($ciag_w_utf8,ENT_NOQUOTES,'UTF-8'); ?> nihil fit sine causa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eldoka Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 ten fckeditor jakiś dziwny jest z tymi 1. Oblicz energię drgań ciężarka o masie 50 g na sprężynie. Okres drgań wynosi 0,4 s, a amplituda 2 cm. 1. Oblicz energię drgań ciężarka o masie 50 g na sprężynie. Okres drgań wynosi 0,4 s, a amplituda 2 cm. forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo! naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo! masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolszach Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 1. wszystko pisze w manualu 2. normalne jest ze niektore rzeczy musi zamieniac (a dlaczego tak jest to juz nie bede "sie" tlumaczyl - po prostu interpretery i wiele przypadkow regulujacych takie a nie inne dzialanie edytorow) - po to masz dwa widoki: wizualny i html tam zlecam marketing internetowy i pozycjonowanie stron: bizzit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xerif Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Zawsze możesz, odbierając formularz, skorzystać z funkcji html_entity_decode. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
websign Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Plik fckconfig.js FCKConfig.ProcessHTMLEntities = true ; zmienić na false. Powinno zadziałać. Trzeba pamiętać o porządnym przeładowaniu w przeglądarce. Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolszach Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Powinno zadziałać. Trzeba pamiętać o porządnym przeładowaniu w przeglądarce. bardzo porządnym! pod Firefox czesto trzeba zamykac przegldarke :-/ tam zlecam marketing internetowy i pozycjonowanie stron: bizzit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 jeszcze jak wpiszę ó to zamienia mi na óZauważyłem coś dziwnego, a mianowicie dzieje się tak gdy ó jest samo, ale w wyrazie np sówka już tak się nie dzieje... HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eldoka Opublikowano 2 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 chyba przez te przeładowania miałem ciągle to samo ale poradziłem sobie w ten sposób, że zmieniłem edytor. Na TinyMCE forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo! naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo! masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 TinyMCE tak samo zamienia na encje HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yavaho Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 chyba przez te przeładowania miałem ciągle to samo ale poradziłem sobie w ten sposób, że zmieniłem edytor. Na TinyMCE A ja właśnie w TinyMCE mam ten problem że "ó" zamienia na "ó" Czy w Tiny można to jakoś zmienić w jego ustawieniach? bo do tej pory porawiałem to w php. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawloski Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 A ja właśnie w TinyMCE mam ten problem że "ó" zamienia na "ó"Czy w Tiny można to jakoś zmienić w jego ustawieniach? bo do tej pory porawiałem to w php. entity_encoding : "raw" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.