CzarnyWEOL Opublikowano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 Witam! Zakupiłem 3 domeny w home.pl w promocji. Chciałbym je na stałe przekierować na moją stronę, której hosting i domena jest również w home.pl. W ustawieniach jest możliwość wpisania adresu URL na jaki nowa domena ma kierować i to działa, ale zależy mi na tym, aby po przekierowaniu zmieniał się także adres z nowej na starą, a w tej chwili otwiera się moja strona pod nowym adresem (nową domeną...) Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alumilut Opublikowano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 Witam. Dodajesz domenke do konta na serwerku i tam w pliku .htaccess musisz zrobic przekierowanie 301 na stara domene. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzarnyWEOL Opublikowano 19 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 Dzięki, robiłem tak, tylko moim błędem było wpisanie w ustawieniach domeny na home.pl URL na który miał przekierowywać i wtedy .htaccess nie łapał Teraz jeszcze jedno pytanie: Jak w Google Analytics sprawdzić ilość wejść z takiej domeny zakupionej tylko na przekierowanie? Będzie w witrynach odsyłających? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SirZooro Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Niestety nie. Musiałbyś to zrobić tak aby .htaccess kierował ruch z tej nowej domeny do skryptu .php, który logowałby gdzieś wizytę i robił przekierowanie 301 na docelową stronę. Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.