michalk Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Witam! Ostatnio zauważyłem dość ciekawą sprawę. Pozycjonuje stronę klienta i mój skrypt sprawdza pozycję w nocy 2-5. W tym czasie strona z reguły jest koło 20 pozycji. Kiedy w ciągu dnia sprawdzam pozycję jest ona na 7,8. Oczywiście nie jest tak codziennie, ale co drugi dzień mogę na tej pozycji znaleźć stronę. Kilka razy nie przespałem nocy by sprawdzić czy skrypt się nie mylił i się nie mylił. Zawsze w nocy jest koło 20 - nie znalazło nigdy na 8. Sprawdzam, przez różne proxy, pl zagraniczne, wylogowuje się loguje. Tysiące kombinacji i zawsze to samo. W nocy ~20 a w ciągu dnia ~8. Moje pytanie: Czy ktoś zaobserwował podobną sytuację? Baza firm | Pranie dywanów | Meble Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neox Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Tak, radzę używać co najmniej dwóch różnych skryptów. Jeszcze ciekawsze jest to, że taka sytuacja jest chyba głownie na sprawdzaniu z Polski, ponieważ na zagranicznych znajomi i klienci nie mają takich skoków w ciągu doby. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalk Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Ale tu nie chodzi o skrypty, bo one pokazują to samo co ja widzę, czy to za pośrednictwem serwera czy to proxy. Chodzi mi tylko o godziny. Baza firm | Pranie dywanów | Meble Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neox Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Ja zauważyłem spore skoki w ciągu dnia, ale żeby to miało stałą różnicę, jak w Twoim przypadku to czegoś takiego jeszcze nie widziałem. W sumie to nawet korzystne, że klient w ciągu dnia widzi siebie w TOP 10. Problem tylko, że Ty tego nie wiesz i nie zarabiasz na tym Może ten nowy algorytm Google właśnie to miał spowodować ? . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkr Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Rozpocznij monitorowanie w godzinach południowych. Ewentualnie wykonuj kilka testów dziennie i wyciągaj średnią. Monitorowanie Google - Monitoring Mobilny Monitoring regionalny!Proxy dla systemów Monitoringu w wyszukiwarkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalk Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 i stronka znowu zniknęła:) Jeśli tak będzie zawsze to skrypt nastawie inaczej, ale zastanawia mnie czy to rzeczywiście tak jest, czy wam to się zdarza czy to jakiś totalny zbieg okoliczności Baza firm | Pranie dywanów | Meble Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljac Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Witam, U mnie w firmie mamy podobna sytuacje, w ciagu dnia jestesmy ok 7 pozycji w nocy spadamy do 20. Co ciekawe, wczoraj wieczorem sprawdzalem z domu na ktorej jestesmy pozycji i bylismy o dziwno na 3. (ale to chyba jednorazowo) ;-) Slyszalem ze dzieje sie tak dlatego ze google przelacza serwery i dla jednego serwera w ciagu dnia jestesmy na wyzszej pozycji a w nocy spadamy, moze wtedy korzysta google z serwera w USA, nie wiem sam szczerze mowiac, ale to moglo by wiele wyjasnic :-) Pozdawiam, PawelJac. Kulturystyka dla poczatkujacych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalk Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Dzięki, przynajmniej już wiem, że nie jestem osamotniony:) Baza firm | Pranie dywanów | Meble Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.