pseudoseowiec Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Mam w bazie anchory ale bez id i chce wyświetlić na stronie docelowej w h1 anchor z którego przyszedłem na tą stronę docelową. Jak najprościej wyświetlić anchor w PHP? Są jakieś zmienne globalne albo przy użyciu sesji? Może pokazać łopatologicznie w jaki sposób ma wyglądać konstrukcja wyświetlenia anchora na stronie docelowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Pomysł nie powiem ciekawy, ale w jakim celu chcesz coś takiego robić? I jak wiesz, będzie działało to tylko dla użytkowników, a dla wyszukiwarek już będzie coś innego, więc mi to podchodzi pod cloking.. ale dobra nie o to pytasz Dla użytkowników z G. możesz sprawdzać referer, rozbijać go i z niego wyciągać anchor. $_SERVER['HTTP_REFERER'] Mar. Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pseudoseowiec Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 $_SERVER['HTTP_REFERER'] przechowuje adres poprzednio wywołanego skryptu. ale i tak dziękuje za odpowiedź. Ja potrzebuje anchor z polskimi znakami. Niby proste ale nie do końca, wie ktoś jak wyświetlić anchor? edit: a cha i jeszcze jedno ten anchor znajduje się w mojej bazie i nie bazuje na G. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Po pierwsze, anchor jest taki jak ktoś go wpisał w wyszukiwarce, tz. jak go wpisał z polskimi znakami to taki będzie, jak ktoś wpisze bez, musiałbyś napisać skrypt który by szukał odpowiednika w Twojej bazie. przechowuje adres poprzednio wywołanego skryptu.Tak, ale niby co w takim wypadku jak ktoś wejdzie na stronę bezpośrednio, albo z katalogu... albo z innej podstrony to jaki niby anchor miałby się niby wyświetlać?Mar. Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pseudoseowiec Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 dobra chyba się nie zrozumieliśmy, ale wpadlem na kilka pomysłów więc najpierw je sprawdzę, bo nie chce Wam głowy zawracać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eldoka Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 może istnieje jakiś sposób na dodanie id. Kolumnę dodasz bez problemu gorzej z nadawaniem id bo już istnieją kolumny. Ale możesz je przepisać uzywajac skryptu. forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo! naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo! masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.