kolinmac Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Witam, Założyłem forum, na którym internauci mogą wymieniać się opiniami, doświadczeniami o kwaterach prywatnych, pensjonatach, ośrodkach wypoczynkowych i biurach podróży w Polsce i za granicą. Chciałbym Was zapytać - jako osób potencjalnie szukających jakiegoś sprawdzonego miejsca do np. wczasów nad morzem lub w górach, jaką frazą byście się posłużyli - czyli co wpisalibyście do wyszukiwarki, chcąc znaleźć dobry, sprawdzony pensjonat, ośrodek wypoczynkowy?? Ja wymyśliłem coś takiego: Wczasy w Polsce i za granicą - www.NaszeWczasy.info.pl - turystyczne forum. Sprawdzone kwatery, pensjonaty - opinie i porady wczasowiczów: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danio_ Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Hmm wpisałbym: "sprawdzone wczasy" "sprawdzony tani pensjonat" "dobry tani wypoczynek" Osobiście uważam że większość osób użyje słowa "tani" bo ludzie w dzisiejszych czasach liczą się z każdym groszem choć nie koniecznie co tanie jest dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KNS Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Na pewno nie wpisałbym opinie o pensjonatach. Przecież jak ktoś planuje wakacje, to najpierw wybierze miejsce, a dopiero potem zakwaterowanie. Jak to będzie forum, to tematy z nazwą miejscowości, jakaś optymalizacja może, ale turystyka to bardzo trudne frazy. Ludzie raczej szukają numeru telefonu tylko i kilku innych informacji, ew komentarzy pod ofertą. Do tego wybrałeś taką wielką tematykę. Zakreśliłeś wczasy w Polsce i za granicą, a jakbyś dał wczasy nad zalewem wiślanym, to by było 3-5 miejscowości i wszystko łatwiej by przyszło. Ale jeśli już jesteśmy w takiej sytuacji to za pomocą Google Keyword Tool External zobaczyłbym, które z miejscowości są szukane najczęściej. I właśnie pod nie robił np Jastrzębia Góra kwatery, pokoje itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolinmac Opublikowano 31 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Chyba będę musiał trochę okroić tematykę mojego forum. A co myślicie od dodaniu do forum - serwisu oferującego bazę noclegów?? Wczasy w Polsce i za granicą - www.NaszeWczasy.info.pl - turystyczne forum. Sprawdzone kwatery, pensjonaty - opinie i porady wczasowiczów: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KNS Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Tak to dobry pomysł, tylko to musiało by wszystko współgrać. Ktoś/ty dodaje ofertę i forum służyło by za taki super-rozbudowany system komentarzy. Tylko jak mówię, to musi działać razem, automatycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas_79 Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 trudna i oblegana tematyke sobie wybrales latwo nie bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolinmac Opublikowano 31 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Jest taka możliwość - forum funkcjonuje na skrypcie phpBB by przemo i daje możliwość podpięcia do portalu forum. Tylko tak się zastanawiam czy taki portal z forum postawiony na phpBB by przemo wystarczy...?? Może macie jakieś propozycje w "czym" taki serwis postawić. Wczasy w Polsce i za granicą - www.NaszeWczasy.info.pl - turystyczne forum. Sprawdzone kwatery, pensjonaty - opinie i porady wczasowiczów: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KNS Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Słuchaj, w 10 nie trafiłeś z tym przemem , ale pocierpisz trochę to się nauczysz - tak jak ja. Są skrypty integracji forum z portalem. Jak dobrze pamiętam Joomla ma taką możliwość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas_79 Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 przemo nie jest taki zly, jak wszyscy sadzicie jest sporo duzych for, ktore maja sie swietnie - dobrze prowadzony skrypt przema spiuje sie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KNS Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Lukas_79, dobrze prowadzony Mówisz, jak każdy wyłączcie zbędne dodatki. Tak. Wyłączyłem. Trzeba je po prostu umieć "odchudzić" zoptymalizować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dongrela Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Portal phpBB to lipa. Jest pomost przema do joomli, ale nie znalazlem pluginu, ktory by pozwalal umieszczac komentarze do artykulow na forum. ale chyba do zwyklego phpbb jest cos takiego. Lukas_79 zgadzam sie. ale ja bym nie wybral phpbb. dlaczego? zeby zainstalowac friendly url trzeba sie babrac 30 minut w kodzie instalujac spider friendly. do podczas kazdej aktualizacji skryptu bedziesz musial to robic. nie wiem jak inne darmowe skrypty obsluguja frieldy url, wiem ze po przesiadce ubostwiam vBulletin - wszystkie mody forum wgrywa sie 3 kliknieciami myszki, bez zadnej ingerencji recznej w kod. Forum Alfa Romeo Giulietta, 159, MiTo, 156, 147, 166, 145, 146, 155, 164, 33, 75, GTV, GT, Brera, Alfetta ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolinmac Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Powracając do tematu mojej wypowiedzi: Chciałbym Was zapytać - jako osób potencjalnie szukających jakiegoś sprawdzonego miejsca do np. wczasów nad morzem lub w górach, jaką frazą byście się posłużyli - czyli co wpisalibyście do wyszukiwarki, chcąc znaleźć dobry, sprawdzony pensjonat, ośrodek wypoczynkowy?? Wczasy w Polsce i za granicą - www.NaszeWczasy.info.pl - turystyczne forum. Sprawdzone kwatery, pensjonaty - opinie i porady wczasowiczów: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yokokeke Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 bieszczady zakwaterowanie, tanie kwatery, tani pensjonat bieszczady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolinmac Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Chciałbym podnieść temat ponieważ mam problem z Google. Postanowiłem, że na razie pozostanę przy frazie: "opinie o kwaterach, pensjonatach" i tutaj pojawia się problem po wpisaniu takiej frazy w okno wyszukiwarki Google, moja strona w ogóle się nie pojawia. Fraza oczywiście jest umieszczona w <head> pomiędzy znacznikami <title> i w meta description i keywords. Dokładnie to samo dzieje się po wpisaniu frazy "naszewczasy" - tylko w katalogach, w których zarejestrowałem stronę jest ona widoczna. Dodam tylko, że strona jest poprawnie zarejestrowana w narzędziach webastera na koncie Google. Zupełnie inaczej jest w wyszukiwarce netsprint - tutaj strona jest odnajdywana w pierwszej 5. Macie może jakiś pomysł co jest nie tak? Wczasy w Polsce i za granicą - www.NaszeWczasy.info.pl - turystyczne forum. Sprawdzone kwatery, pensjonaty - opinie i porady wczasowiczów: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yokokeke Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 za slabo podlinkowana masz strone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.