collinve Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Muszę wywalić (chyba na 99%) ze strony https://wildwebwoods.eu freeglobes i zamienić go na coś normalniejszego. Problem polega na tym, że są już zalinkowani klienci zarówno free jak i premium (ci którzy zapłacili). Chodzi mi o "bezbolesną" przeprowadzkę i postawienie nowego skryptu (sądzę, że będzie to LinkBidScript - mam go na innej stronie i jest chyba dobry...) bez utraty klientów... Jestem otwarty na propozycje z waszej strony... Przypominam, ze do jutra trwa promocja (wymuszona na forum) w katalogu https://ultimathule2008.pl warunki promocji w tym temacie: https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=68599 Pozdrowienia 4All DevilHost - The Best Hosting For You !!! Best of the Best Exclusive Web Directory Building & Construction Exclusive Internet Directory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pixel Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Muszę wywalić (chyba na 99%) ze strony https://wildwebwoods.eu freeglobes i zamienić go na coś normalniejszego. Problem polega na tym, że są już zalinkowani klienci zarówno free jak i premium (ci którzy zapłacili). Chodzi mi o "bezbolesną" przeprowadzkę i postawienie nowego skryptu (sądzę, że będzie to LinkBidScript - mam go na innej stronie i jest chyba dobry...) bez utraty klientów... Jestem otwarty na propozycje z waszej strony... wydaje mi się że skoro sam się nie znasz na technice www/php/sql (a to wnioskuję z tego, ze masz problemy z freeglobes) to nie dasz rady sam przenieść danych na inny skrypt :-( z tym musisz się pogodzić.... (i nie piszę tego żeby cię obrazić - po prostu staram się myśleć realnie) co mozesz zrobić? wysłać mailing do userów z przeprosinami, wyjaśnieniem i prośba o ponowne dodanie wpisów (plus może jakaś promocja typu kod do drugiego katalogu). wyjdzie trochę niepowaznie ale lepsze to niż strata wpisów... tylko zadbaj aby do tej podmiany sie dobrze przygotować i to nowe "coś" solidnie przetestować (może na subdomenie test.wild....eu) ---- jakbyś chciał przenieść dane to minimum do zrobienia aby "nikt G" nie zauważył: - wyimportować spis z bazy SQL (dość banalne z panelu PHPMyAdmin) - wymyśleć metodę transformacji wpisów do formatu tabeli nowej bazy (tu excel się przyda) - wczytać do bazy nowego katalogu ....i wpisy już się pojawią ale aby katalog wyglądał podobnie jak "stary", to powienes jeszcze zadbac o to aby akceptować stare linki (te generowane przez freeglobes). idealnie gdyby udało się zrobić 100% przemapowanie w htaccess. wtedy nie straciłby sie żaden link zewnętrzny... i to wydaje mi się być trudne a co najmniej zmudne: a) wariant trudny - napisanie odpowiednich regułek regularnych w htaccess żmudne - reczne wstawienie listy typu <stary adres url> <nowy adres url> (żmudność zalezy od ilości wpisów) podołasz? łatwiej już tego FG naprawić... Polecam blog o podróżowaniu. Relacje z wypraw, zdjęcia, filmy, porady. Zapraszam na relację z wyprawy do Namibii i Botswany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
collinve Opublikowano 27 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Muszę wywalić (chyba na 99%) ze strony https://wildwebwoods.eu freeglobes i zamienić go na coś normalniejszego. Problem polega na tym, że są już zalinkowani klienci zarówno free jak i premium (ci którzy zapłacili). Chodzi mi o "bezbolesną" przeprowadzkę i postawienie nowego skryptu (sądzę, że będzie to LinkBidScript - mam go na innej stronie i jest chyba dobry...) bez utraty klientów... Jestem otwarty na propozycje z waszej strony... wydaje mi się że skoro sam się nie znasz na technice www/php/sql (a to wnioskuję z tego, ze masz problemy z freeglobes) to nie dasz rady sam przenieść danych na inny skrypt :-( z tym musisz się pogodzić.... (i nie piszę tego żeby cię obrazić - po prostu staram się myśleć realnie) co mozesz zrobić? wysłać mailing do userów z przeprosinami, wyjaśnieniem i prośba o ponowne dodanie wpisów (plus może jakaś promocja typu kod do drugiego katalogu). wyjdzie trochę niepowaznie ale lepsze to niż strata wpisów... tylko zadbaj aby do tej podmiany sie dobrze przygotować i to nowe "coś" solidnie przetestować (może na subdomenie test.wild....eu) ---- jakbyś chciał przenieść dane to minimum do zrobienia aby "nikt G" nie zauważył: - wyimportować spis z bazy SQL (dość banalne z panelu PHPMyAdmin) - wymyśleć metodę transformacji wpisów do formatu tabeli nowej bazy (tu excel się przyda) - wczytać do bazy nowego katalogu ....i wpisy już się pojawią ale aby katalog wyglądał podobnie jak "stary", to powienes jeszcze zadbac o to aby akceptować stare linki (te generowane przez freeglobes). idealnie gdyby udało się zrobić 100% przemapowanie w htaccess. wtedy nie straciłby sie żaden link zewnętrzny... i to wydaje mi się być trudne a co najmniej zmudne: a) wariant trudny - napisanie odpowiednich regułek regularnych w htaccess żmudne - reczne wstawienie listy typu <stary adres url> <nowy adres url> (żmudność zalezy od ilości wpisów) podołasz? łatwiej już tego FG naprawić... Taaa... naprawic pomozesz przy tym? Wiem, wiem... i INFORMUJE PUBLICZNIE Pixel poswiecil mi w cholere swojego czasu, na zalatwienie tego FG i dalej jestem w punkcie wyjscia! Malo tego, dodajac strony recznie (chodzi mi o klientow Premium) nie pojawia mi sie miniaturka strony. Wiem jak wywalic z forum FG plugin Allopass ale jak to zabezpieczyc np. poprzez PayPala lub inna forme platnosci (Musze ze wzgledu na zasieg miec platnosci Kartami - sms jest niewystarczajacy). Wiem ze sporo stron juz FG przerobionych jest na inne formy platnosci, ale kto pomoze w tym aby wywalic ten allopass?! DevilHost - The Best Hosting For You !!! Best of the Best Exclusive Web Directory Building & Construction Exclusive Internet Directory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mehow Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 https://script.arfooo.net/ nie probowalem migracji ale skrypt wyglada wysmienicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atlas Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 A próbował ktoś postawić katalog na tym skrypcie? Bo faktycznie opis jest fantastyczny Coraz popularniejsza spedycja drobnicowa dla drobnych przedsiębiorstw. Nie warto aby przez niewymieniane filtry samochodowe, Twój samochód uległ awarii. Pamiętaj - wkręty są do wkręcanie, nie do wbijania młotkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mehow Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 tak postawilem katalog na nim i fajnie wyglada ale skrypt jeszcze ma duzo przed soba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.