Kaviorek Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 witam, potrzebuję prostego edytora WYSIWYG, takiego na kilka przycisków, dla: b,i,u, itd.. jak wstawianie BBcode, czyli bez formatowania w textarea, a jedynie dodanie samych znaczników, dostępne skrypty są wielkimi kombajnami js, nie daję rady wyciągnąć sobie tego co mi trzeba, czy mógłbym ktoś podać przykład takiej funkcji? wstawienie kodu po dwóch stronach zaznaczonego fragmentu? pzdr, K Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shad Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 hymmmm :? JS //------------------------------------------- // UBBC Code //------------------------------------------- // inicjacja edytora // onload=function(){ // input_text=document.getElementById('tresc') // } stos=[]; T=[]; C=alert; B=unescape; function init_ubbc(id){ input_text=document.getElementById(id) } function insert_tag(x){ document.selection ? (input_text.focus(), document.selection.createRange().text=x) :(input_text.selectionStart || input_text.selectionStart=='0') ? input_text.value=input_text.value.substring(0,input_text.selectionStart) + x + input_text.value.substring( input_text.selectionEnd, input_text.value.length) :input_text.value +=x; input_text.focus() } function s(){ return document.selection ? document.selection.createRange().text:input_text.value.substring( input_text.selectionEnd || 0, input_text.selectionStart || 0) } function set_tag(i,x){ document.getElementById(i).value=i+x } function close_all_tag(e){ while(stos[0]){ insert_tag('[/'+(e=stos.pop())+']'); T[e]=0; set_tag(e,'') } } function R(x){ T[x] ? '' : T[x]=0; T[x] ? CT(x):(stos.push(x),T[x]=1,insert_tag('['+x+']'),set_tag(x,'*')) } function CT(x,a){T[a=stos.pop()]=0; insert_tag('[/'+a+']'); set_tag(a,''); a!=x?CT(x):'' } // // Wywolania // function insert_code(x,z){ (z=s())?insert_tag('['+x+']'+z+'[/'+x+']'):R(x) } function select_to_code(l,t){ insert_tag("["+t+"="+l.value+"]"+s()+"[/"+t+"]") } function list(x,li){ x='[list]\n'; do{li=prompt('Wpisz element listy (jesli chcesz zakonczyc dopisywanie do listy pozostaw pole puste lub kliknij \'Anuluj\'',''); x+=li?'[*]'+li+'[/*]\n':'' } while(li); insert_tag(x+'[/list]') }; function url(u,d,z){ insert_tag("[url="+(u=prompt("Podaj adres strony lub pliku","https://"))+"]"+(s()?s():((d=prompt("Opis odnosnika",""))?d:u))+"[/url]") } function img(z){ insert_tag("[img="+((z=s())?z:prompt("Podaj sciezke do grafiki","https://"))+"]") } function qot(t){ insert_tag("[quote"+((t=prompt('Podaj imie cytowanej osoby'))?"="+t:"")+"]"+s()+"[/quote]") } function hide(t){ insert_tag("[hide"+((t=prompt('Tytuł bloku'))?"="+t:"")+"]"+s()+"[/hide]") } wywołanie <input id="b" value="b" onclick="insert_code('b')" type="button" /> <input id="i" value="i" onclick="insert_code('i')" type="button" /> <input id="u" value="u" onclick="insert_code('u')" type="button" /> <input id="c1" value="c1" onclick="insert_code('c1')" type="button" /> <input id="c2" value="c2" onclick="insert_code('c2')" type="button" /> <input id="c3" value="c3" onclick="insert_code('c3')" type="button" /> przykład https://podbeskidzie.eu/ksiega/ksiega_add.htm Aplikacje internetowe, systemy wspomagające SEO, programy pod Windows i Linux, info na https://shad.net.pl - dopisz się do Katalogu Firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 @shad, nie wiem czy można to nazwać WYSIWYG (What You See Is What You Get)... Tu chodzi o coś takiego jak ma Wordpress, ja mam coś takiego: Mar. Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaviorek Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 super, dziękuję! zaraz się zabiorę za powyciąganie tego co trzeba z podanego przykładu, w tych przykładach co znalazłem wcześniej (qlweb by jachu najmniejszy) było tyle kodu narąbane, że nie dałem rady uruchomić skryptu, choć funkcji się doszukiwałem Mar, błąd w temacie zrobiłem, chciałem później zmienić, ale nie można edytować, chodziło mi raczej o proste BBcode, napisałem w treści: bez formatowania w textarea, a jedynie dodanie samych znaczników, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k3rn3l Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Obejrzyj tinymce. Fakt jest to kombajn, ale możesz go dowolnie pokonfigurować, żeby nie ładował całości a tylko wybrane moduły. Marketing w sieci - da się ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoreander Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Polecam Spaw https://www.spaweditor.com ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yavaho Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Czy dla tinymce jest jakiś plugin aby mozna było jednym przyciskiem oczyścić wklejony kod? Chodzi o to aby został czysty kod html bez parametrów styli itp wklejonych śmieci. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k3rn3l Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Nie wiem czy jest jakiś dedykowany plugin, ale zobacz jak to jest robione w wordpressie. Marketing w sieci - da się ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximus Marius Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 tinymce to żaden kombajn, jak wlaczysz wszystko to masz rzeczywiście bizon-a ale kto każe właczać wszystkie przyciski. W skrócie tinymce rządzi Jeżeli wymagan funkcjonalnośc jest w WP to latwo da sie to skopiowac ewentualnie https://tinymce.moxiecode.com/plugins_thirdparty.php i tam tez jest sporo wynalazków na Sourceforge TinyMCE plugins page. Zamiast pozycjonowania gram na gitarze i polecam kurs gitarowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
General_Depet Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Tu chodzi o coś takiego jak ma Wordpress, ja mam coś takiego: Fajne a mógłbyś nakierować mnie na ten skrypcik ?? Być może przyda się do mojego następnego projektu SEOPrecel iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orzech1990 Opublikowano 16 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 Tu chodzi o coś takiego jak ma Wordpress, ja mam coś takiego: Fajne a mógłbyś nakierować mnie na ten skrypcik ?? Być może przyda się do mojego następnego projektu SEOPrecel Jest to openWYSIWYG, który możesz pobrać tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc3t Opublikowano 16 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 https://www.mozilla.org/editor/midasdemo/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.