papieros Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Mam zdjęcie zupy (to nie pomyłka, zupy przez Z ) zrobione z fleszem, niestety zupa była tłusta a zdjęcie robione z flaszem i drobinki tłuszczu strasznie się świecą. Jak je odfiltrować ?. Odblask jest praktycznie na pojedyńczych pikselach (ale jest ich dużo). Pomoże mi jakaś dobra dusza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtn Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 mniej roboty ze zrobieniem nowego zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papieros Opublikowano 28 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 No nie bardzo, bo zupy już nie ma, trzeba by kolejną ugotować . A tak na serio, to potraktowałem to jako wyzwanie dla mnie nie-grafika i okazje dla zapoznania się z filtrami, których nie używałem ale efekt na razie mizerny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Three Sizes Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Poprosimy o zdjęcie zupy w celu zapoznania się z jego treścią. Wiesz, jeśli to buraczkowa to jeden sposób postępowania, jeśli krupnik, to może zupełnie inny... Jeśli cytaty to tylko tutaj, dla zrozumienia, czym są aforyzmy, tylko tam. Czyżby Scylla? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotyl Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Nie znam się !!! ale tak sobie myślę że wystarczy kombinacja zaznaczenia i zaznaczenia według koloru, zmiękczenie i rozmycie Gaussa. nihil fit sine causa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwertyuiop Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Możesz spróbować klonowaniem, ale zostaje jeszcze poświata, którą też trzeba ręcznie usunąć. Nie zrobisz tego automatycznie. Możesz założyć maskę po kolorze lub kształcie i pracować na nowych warstwach. Jak być pokazał fotkę byłoby łatwiej. "Dopiero gdy wolna wola znowu zaskoczyła, przerwali bieg po torze przeszkód ich własnej konstrukcji." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papieros Opublikowano 29 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Rzeczywiście, matołek ze mnie, z obrazkiem chyba łatwiej będzie !!! PS. A zupa jest żurkiem PS2. Zdjęcie jest fatalne ale chodzi o zabawę filtrami odtłuszczającymi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwertyuiop Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Faktycznie nie najlepsza ta fotka. Ale spróbuj maskę na kolor i nowa warstwa. bawiłem się przez chwilę multiplikacją, nawet fajne efekty. "Dopiero gdy wolna wola znowu zaskoczyła, przerwali bieg po torze przeszkód ich własnej konstrukcji." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ivellios Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 A nie byłoby łatwiej ugotować nową zupę i zrobić nowe zdjęcie bez flasha, za to z odpowiednio długim czasem otwarcia migawki? Radio Paranormalium - audycje o tematyce paranormalnej, ezoterycznej, konspiracyjnej, UFO, żywy folklor, itd. A tutaj coś o moich projektach i ogólnie o mojej aktywności w sieci. Zapraszam też do odwiedzenia serwisu kryptozoologicznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yavaho Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Wytnij samą zupę, bez talerza I zamień to co białe na jeden z odcieni zupy. Bo szkoda czasu na zabawe z filtrami. Na pewno szybciej ugotujesz nową zupę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jubi Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Jak dla mnie wygląda przepysznie Jeżeli w najbliższym czasie będę miał żurek jakiś do zjedzenia, to jak nie zapomnę zrobię fotkę i Ci podeślę. Medic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidek794 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 coś takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.