Schycha Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Witam, Chciałbym się dowiedzieć czegoś na temat <H1>. Mam taką sytuację na stronie w występuję <H1>Nowa strona</H1> ten znacznik jest tekstem ale nie jest widoczny na stronie. Widoczny jest tylko w kodzie oraz podczas wydruku. W CSS ma wpisane display:none. Pod znacznikiem jest widoczne logo na którym są umieszczone takie same informacje jak w nagłówku H1. Czy takie działanie może być przyczyną wyrzucenia strony z indeksu Google? Czy te działanie są zgodne z wyznacznikami tworzenia strony stworzonymi przez Google? Antyoksydanty Zabwki Zbiorniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotyl Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Jest niezgodne, niedawno widziałem przypadek bana za identyczną sytuację Ale jesteś zagrożony tylko w momencie ręcznej moderacji wywołanej spamraportem przez konkurencje. BTW: To się nazywa "ukryty tekst na stronie" - https://www.forum.optymalizacja.com/szukaj....;sa=Szukaj#1151 e:literka nihil fit sine causa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b2rt0sz Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Oprócz tego co napisał Trotyl, G chyba rozpoznaje display: none. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
relons Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Google od dawna wykrywa teksty pozycjonujące na display:none . Dodaj do logo parametr alt="" i tam umieść tekst z h1 Sprawdź liderów systemów wymiany linków: linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b2rt0sz Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 A więc jeśli G wykryje, że ukrywasz tekst, to wiadomo co się stanie (jest to niezgodne z zasadami G). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotyl Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 G chyba rozpoznaje display: none Przeanalizowałem właśnie jeden jedyny przypadek jaki jest mi znany i strona stała bardzo długo z takim czymś. Sam nie używam to nie wiem :| Chyba że google poszerzyło ostatnio algorytm o wykrywanie takiego czegoś ale to by było strasznie zasobożerne przedsięwzięcie z małymi efektami. nihil fit sine causa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b2rt0sz Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 G chyba rozpoznaje display: none Przeanalizowałem właśnie jeden jedyny przypadek jaki jest mi znany i strona stała bardzo długo z takim czymś. Sam nie używam to nie wiem :| Chyba że google poszerzyło ostatnio algorytm o wykrywanie takiego czegoś ale to by było strasznie zasobożerne przedsięwzięcie z małymi efektami. Też kiedyś robiłem tego typu testy i mi nie zbanowali ani nie zafiltrowali strony. Ale jak jest teraz to nie wiem na 100% więc wolę ostrzec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEGE Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 https://www.kurshtml.boo.pl/css/media,drukowanie.html Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
websign Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Google od dawna wykrywa teksty pozycjonujące na display:none . Dodaj do logo parametr alt="" i tam umieść tekst z h1 W jaki sposób? Jak mu się nie daje dostępu do arkuszy stylów to nie wykryje. No chyba że ktoś mądrze daje display: none w kodzie html Poza tym moim zdaniem jasno wynika z wytycznych, że Google walczy z ukrytymi tekstami, a jeśli celem tekstu ukrytego jest zastąpienie treści obrazka lub bycie elementem rozwijanego menu, to sprawa już nie jest taka oczywista... Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek22 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 W jaki sposób? Jak mu się nie daje dostępu do arkuszy stylów to nie wykryje. No chyba że ktoś mądrze daje display: none w kodzie html A widział ktoś kiedykolwiek, żeby G ściągało CSS-y? Historie z automatycznymi banami za ukrywanie tekstu to bzdury. Tak samo na display:none działają rozwijane menu, "dymki", elementy doczytywane przez AJAX i wiele innych. No i na przykład coś co ma się pokazać tylko na wydruku. Chyba, że napakujesz takie H1 keywordami i dasz bezwzględny display none tak, że to H1 jest zawsze niewidoczne. H1 to w tym wypadku prawidłowe podejście jeśli to nazwa dokumentu która ma się wyświetlać na górze wersji do druku. Psucie struktury semantycznej dokumentu do druku to pomysł dość idiotyczny. Czy te działanie są zgodne z wyznacznikami tworzenia strony stworzonymi przez Google? Jeśli napis jest widoczny podczas wydruku, a nie służy tylko zawyżaniu pozycji - są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kulfik Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 u mnie ukryty <H1> utrzymal sie przez rok na stronie, potem ban, google samo napisalo ze jak zlikwiduje to wroce, zlikwidowalem i wrocilem tyle ze filtr -40 Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik- NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek22 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Co bylo w ukrytym H? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawloski Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 A widział ktoś kiedykolwiek, żeby G ściągało CSS-y? google ściąga CSS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
websign Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 google ściąga CSS Nawet jak w robots zablokujesz? Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek22 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 A widział ktoś kiedykolwiek w logach odwołanie googlebota do CSS-ów? Bo ja nie. Jeśli G ściągałoby CSS-y to takich odwołań powinno być raczej dużo. Właściwie to tyle ile na stronie masz importowanych plików CSS. Właściwie nie widziałem odwołania żadnego z popularnych botów do CSS. Informacje o wyglądzie z punktu widzenia wyszukiwarki są nieistotne na przykład dlatego, że nie da się ich w żaden sposób automatycznie analizować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.