miz Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 zalezy jakie te dyski ssd bo to moze byc mega kop i mega wtop ;d pozdrowienia. googlerulz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 OVH dzis wprowadzilo dedyki z dyskami SSD czyli mega kop jak ktos potrzebuje pod spore bazy. Co prawda podzielam opinie ze potrzebny ci dobry admin ale gdybys sie przenosil to pomysl o takich dyskach !!! Gdzie o tym piszą? 404.tf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiMooN Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Gdzie o tym piszą? https://forum.ovh.pl/showthread.php?p=39738 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Dzięki 404.tf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkens Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 i co zdecydowałeś się na coś? Jeżeli jeszcze nie to może podbij do Sebastiana z efuturo.pl on chętnie złoży ci serwer na SSD i na pewno lepiej będzie to działać niż w ovh i livenet ;] https://efuturo.pl/kontakt/dane_kontaktowe.htm na ceny dedyków nie patrz ze strony bo są stare.. ale jak porozmawiasz z Sebastianem i że jarek cię podsyła to coś ci chętnie przedstawi po bdb cenach ;] Nie wiem czy na wht nie składałeś pytania bo ostatnio ich sporo było Ssry za odkop 10 dniowy ale myślę, że warto polecić efuturo każdemu ;] pozdr. jarek TYSKIE. Nasze Najlepsze..... _____________________________________________________ Szukasz Shared Hosting? Polecam: prohost.pl | proste.pl | iq.pl | kei.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximus Marius Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 OVH dzis wprowadzilo dedyki z dyskami SSD czyli mega kop jak ktos potrzebuje pod spore bazy. Co prawda podzielam opinie ze potrzebny ci dobry admin ale gdybys sie przenosil to pomysl o takich dyskach Super Mega kopa to daje optymalizacja zapytań i optymalizacja bazy danych. Baza danych przechowuje dane w swoim cache wiec odczyt z dysku ma znikome znaczenie. Swego czasu (lata temu) eksperymentowałem z baza danych umieszczoną w ram dysku i nie zauważyłem Mega kopa. Brak jakiegoś indeksu, nie zbalansowane B-drzewo, kieskie zapytania to zarzyna serwery na potęgę. W aplikacjach webowych szybkość jest odwrotnie proporcionalna do ilosci zapytań z bazy, najlepeiej jak nie ma wcale a raz wygenerowana treść serwowana jest z cache. Forum aż tak sie nie zmienia czesto żeby wszystko musiał być z bazy danych. Na początek to poszukał bym kogoś kto zna sie na optymalizacji bazy danych /skryptów php i jest w stanie namierzyć "najsłabsze ogniwo" Poradz sie kilku osób. Tak z ciekawości spytam co zajmuje 8GB ? Ile apache a ile mysql ? Ktoś wogole konfigurował tego mysql czy pracuje na parametrach domyślnych ? Jakie masz php cache ? Zamiast pozycjonowania gram na gitarze i polecam kurs gitarowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laambada Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 https://www.galaxyvisions.com/unix_vps.php Powiedzcie co myślicie o tym vpsie linuxowym za 39$ miesięcznie? Z takimi parametrami wytrzyma moje 2 portale, które robią ok 80gb trafficu miesięcznie? Jestem zielenina, jeśli chodzi o hostingowe sprawy. Mam już dość zamulających sharedów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 https://www.galaxyvisions.com/unix_vps.phpPowiedzcie co myślicie o tym vpsie linuxowym za 39$ miesięcznie? Z takimi parametrami wytrzyma moje 2 portale, które robią ok 80gb trafficu miesięcznie? Jestem zielenina, jeśli chodzi o hostingowe sprawy. Mam już dość zamulających sharedów. Zależy co oni gwarantują w tym "managed", jeśli chodzi o sprzęt na pewno da radę. Pozostaje jednak kwestia wysokich pingów do USA. Za niższą kwotę masz np. topowy pakiet shared w dhosting.pl, który na pewno nie będzie przymulał a masz polski support i serwery. 404.tf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
relons Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Guaranteed Cpu Rate 400 MHZ Za 39$/mc?! Cholernie drogo, nie opłaca się. Za 120 zł? Weź sobie coś z https://hitme.net.pl/index.php?adminpanel=vps managed, albo root i poszukaj admina, który ci to skonfiguruje. Sprawdź liderów systemów wymiany linków: linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas_79 Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 ja polecam oferte OVH - nie zawiodlem sie jeszcze na nich - pisze o dedykach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlodyy Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Zobacz ofertę serwerydedykowane.pl Trzymam tam forum, 25 tyś uu i nie narzekam, forum stoi na quadzie q6600, 6 gb ram, 15% CPU w godzinach szczytu. (Statystyki 100-200 nowych kont, 500-700 postów, 400 osób online w szczycie) System Uptime 44 Days, 17 Hours and 34 Minutes Czego chcieć więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.