mpawlo Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Witam, sorki za takie lamerskie pytania, ale mam pewien problem chce uzyskać takie coś -> mojastrona.com/fajnastrona.html na mojastrona/fajnastrona - czyli bez .html próbowałem za pomocą : <IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.html [L] </IfModule> ale niestety :/ strona jest napisana w xhtml i css (zgodna z normami) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koorde Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Ja to robię tak: RewriteEngine On RewriteRule ^fajnastrona$ fajnastrona.htm ...ale to wiąże się z tym, że musisz za każdym razem powtarzać tą regułę (dla każdej podstrony...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpawlo Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 a co będzie jeżeli będę chciał zrobić tak : RewriteEngine On RewriteRule ^fajnastrona$ [b]/jakastam/fajne/[/b]fajnastrona[b]źął[/b].htm chodzi mi dokładnie o polskie znaki i dodatkowo /../../ jak ja to nazywam pseudo foldery ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koorde Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Jeśli chodzi o "pseudo foldery" to nie ma problemu. Natomiast co do polskich znaków to nie mam zielonego pojęcia ale pokombinuj, może się uda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.