PawelC Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Hej Właśnie jakąś godzine temu kupiłem kompa o paramterach: Karta graficzna radeon 512mb Dysk twardy 200GB 2GB ram Oczywiście bez monitora bo po nalocie pewnych panów zostały mi aż dwa I problem polega na tym że komp się normalnie włącza, ale monitor razem z nim nie startuje a dokładnie nic nie wyświetla i lampka przy monitorze miga, zamiast ciągle świecić przez co nic mi się nie wyświetla na ekranie. Ma ktoś może jakieś pomysły, potrzebuje to szybko zrobić, bo sklep z którego był komp brany jest już niestety zamknięty. Wie ktoś jaka może być tego przyczyna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stat4seo Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 LCD ? CTR ? Spróbuj włączyć PC i po chwili wcisnąć RESET... ewentualnie zmień slot kości RAM i sprawdź czy cały hardware jest dobrze 'wciśnięty' w gniazda... (ram, procek... ) Jaki zasilacz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelC Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Właśnie sprawdzić niemogę, bo jest plomba założone żeby nie otwierać, co najdziwniejsze jak podłączone monitor i włacze kompa to go nie załapie a jak go odłącze to ekran monitora robi się taki jak w windowsie taki zielony i na tym się kończy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brave Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 LCD ? CTR ? Spróbuj włączyć PC i po chwili wcisnąć RESET U mnie tak działało, po kilku Resetach. Winny był wentylator, ale skoro nowy komputer... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stat4seo Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 To niestety obawiam się, że bez otwierania PC nie zdziałasz za dużo... spróbuj z tym RESETEM bo czasami działa, jak nie to musisz czekać do jutra :/ Jaki zasilacz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelC Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 No właśnie nówka a wentylator działa bo widać go dobrze jest oświetlony takimi fajnymi niebieskimi diodami. To niestety obawiam się, że bez otwierania PC nie zdziałasz za dużo... spróbuj z tym RESETEM bo czasami działa, jak nie to musisz czekać do jutra :/ Właśnie też tak myśle że zostanie mi tylko poczekać, mogliby wkońcu zacząć robić kompy co odrazu będą działać a nie latać z nim sto razy Zasilacz 230V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garyoldman Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Dlatego wolę sam składać albo brać ze sklepów gdzie mi go nie zaplombują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yavaho Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 I problem polega na tym że komp się normalnie włącza, ale monitor razem z nim nie startuje Czyli daje jeden sygnał z głośniczka, zapalają się na moment wszystkie lapki na klawiaturze, lampka od CD i od HDD ? A potem dysk zaczyna pracować przy starcie systemu? Czy nic z tych rzeczy, nic się nie dzieje? ps Jak długo można wytrzymać nie zrywając plomby na kompie? to tak jakby to co w środku nie należało do właściciela. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zecke Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 1. Albo monitor jest źle podłączony 2. Komp ma ustawione odświeżanie zbyt wysokie, do tego jakie może wytrzymać obecny monitor Raczej wersja 2. EDIT - podłącz kompa do jakiegoś monitora CRT, wtedy zmień odświeżanie na najmniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelC Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Podłączyłem monitor LCD płaski z tym szerszym wejściem i działa wszystko bez problemu, tylko dlaczego jak podłącze zwykły to nie działa?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eldoka Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zasilacz 230V. a jaka moc ? 400W? forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo! naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo! masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stat4seo Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Piny nie pozagniatane ? Zasilacz jak podajesz to podawaj wszystkie informacje Bo mocny firmowy zasilacz 400W to nie to samo co 400W noname... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tjay99 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Miałem to samo... wystarczyło że podłączyłem monitor za pomocą przejściówki. nie podam nazw bo nie pamiętam. I teraz dokładnie nie wiem czy z płyty głównej do karty graficznej czy na odwrót. Ale działa... Komputer nie mój tylko kuzyna i teraz już dokładnie nie pamiętam jak to było. P.S. Czy ktoś coś zrozumiał z mojej wypowiedzi ? Chaos! boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoprocent Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Ciekawe jaki sklep zaklada plomby na obudowe? chyba tylko TESCO, REAL etc ... Gry za SMS Wyślij sms i wygraj kasę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stat4seo Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 chyba tylko TESCO, REAL etc ...Jak tak to lepiej wymień zasilacz mimo wszystko Mi takie g*wno kiedyś popaliło 1/2 PC :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.