Accid Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Witam. Jak wykonać następującą rzecz : powiedzmy, że mam stronę xyz.ovh.org. Strona jest po polsku i juz dosyć dawno w necie (PR4). Jednak ostatnio myśle nad dodaniem drugiego języka. Czytałem na forum, że najlepiej dwujęzyczne strony na subdomenach np. pl.strona.pl i en.strona.pl. Ale to w przypadku nowych stron (chyba?) Jak mam to zrobić gdy nie chce zmieniać adresu polskiej strony? Czy może być tak: xyz.ovh.org en.xyz.ovh.org ? I rozumiem, że druga strona może być na tym samym serwerze w katalogu en? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tjay99 Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 sam sobie odpowiedziałeś I rozumiem, że druga strona może być na tym samym serwerze w katalogu en? tak boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Accid Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Dzieki. To jeszcze jedno: Czy to, że strony będą identyczne (tylko inny język) i połączone linkiem zmieniającym wersje strony, to jak przebiegnie pozycjonowanie nowej strony? Rozumiem, że muszę zacząć od nowa z nowymi słowami kluczowymi (angielskie odpowiedniki)? EDIT: Hm na razie nic z tego.. konta free ovh nie pozwalają na domene en.xyz Co tu można zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orish Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Kup własną domenę i zrób 301. Insimilion - serwis o cRPG i literaturze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Accid Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 No właśnie, tylko że jakieś 5 miesięcy temu zrobiłem 301 na poprzednim adresie (z Republiki ) Czy ponowne przekierowanie powiedzmy za miesiąc lub dwa na kolejną domenę nie będzie obarczone jakimś ryzykiem w pozycjach? Chodzi o to czy to nie za szybko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tjay99 Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Przeniosłeś się z republiki na ovh ?? hahaha Nie mogłeś już wtedy kupić swojej domeny?? Wydaje mi się, że wszystko powinno zagrać jak należy ale pewien nie jestem... boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Accid Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 No cóż, kiedyś zrobiłem stronę i ją zostawiłem. Po kilku latach stwierdziłem, że trzeba coś zmienić w wyglądzie bo w tych czasach nie wypada by stronka była na tabelkach, z wyskakującą reklamą republiki itp Zwłaszcza, że w tym czasie nauczyłem się xhtml/css w innych projektach. Po generalnym remoncie wpakowałem ją na darmowy ovh - i znowu zostawiłem. Ale nie dawno okazało się, że na tym temacie można bedzie niedługo zarobić.. No i pomysł z anglojęzyczną wersją. Myślę, że po silnym pozycjonowaniu angielskiej wersji amerykanie by to łykneli. Niestety na darmowym koncie nie można zrobić kolejnej subdomeny. No i dlatego mam kilka pytań jeszcze: Interesuje mnie domena z moją nazwą ale z końcówka .com (jest obecnie na serwerze w Niemczech ale właściciel jest chyba z US), która jest na sprzedaż na sedo.co.uk. Będzie kosztować minimum 60$ - Czy dużo zabawy było by z cesją do polskiego rejestratora? Co potrzeba do tego? U kogo zarejestrować taką domenę? - Czy może lepiej zostawić .com i wziąć np. info lub com.pl - które jest dostępne w Polsce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.