andersson Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Chciałem zgłosić problem z instalacją zaplecza (nie precli). Od jakiegoś czasu mam taki drażniący problem, że nie chcą mi się aktywować stronki. Wyskakuje takie cuś: [ Silnik ] SeoDopalacz Bot 2.1b... Start [ OK ] [ Baza Danych ] Pobieranie Informacji o Stronie Zaplecza... OK [ OK ] [ Baza Danych ] Pobieranie Informacji o Użytkowniku... OK [ OK ] [ Mod ] Moduł cURL... Start [ OK ] [ Mod ] Moduł Proxy... Start [ OK ] [ Silnik ] Adres: CELOWO USUNIĘTY OK [ OK ] [ Silnik ] IP: 87.98.238.54 [ OK ] [ Silnik ] Nie znaleziono pliku-paczki I z linkami ! [ BŁĄD ] [ Silnik ] Nie znaleziono pliku-paczki II z linkami ! [ BŁĄD ] Co mnie jeszcze szokuje to po zainstalowaniu systemu na zapleczu nie pojawiają się żadne linki, kompletne nic w miejscu gdzie jest wstawiony kod. Na dopalacza dodałem już chyba setki stron zapleczowych i czasami się akceptowały a czasami nie, od jakiegoś czasu w ogóle się nie aktywują... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jez Opublikowano 18 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Witaj; PM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andersson Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Witaj; PM Masz zawaloną skrzynke. Login: zaplecze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega107 Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Linki dodały się, Jeżu dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jez Opublikowano 18 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 omega107 - nie ma sprawy. Uwaga, komunikat w sprawie nominalnie niskiej ilości linków w Panelu. Drodzy Użytkownicy, Kilku z Was zgłaszało mi wczoraj niską ilość linków ("Przyrosty"). Jest to powiązane z przenosinami serwera i koniecznością aktualizacji skryptów Presell Pages do wersji 53-54. Zgodnie z zapowiedzią, nieaktualne strony nie są punktowane. Wszystkie domeny na których nie zaktualizowano skryptów są nieaktywne, bo nie będą nadal stanowić dla nas wartości dodanej. Spis tych podstron Precli został usunięty z naszego indeksu, dlatego zmniejszyła się (w niektórych wypadkach bardzo znacznie) nominalnie wyświetlana w panelu liczba linków. Faktyczna liczba linków pozostaje taka sama jak była. Uspokajam, żadne linki nie zostały usunięte. Po prostu zostały wykluczone z naszego spisu podstron (stąd mniejsza liczba), co za tym idzie nie będą linkowane z Zaplecza. Będą nadal wyświetlać się w systemie tak długo jak będą przedłużane domeny, a przytłaczająca większość tych precli to subdomeny "zapomniane", czyli takie, które będą w sieci jeszcze przez bardzo długi czas. Jedyna zmiana dotyczy tego, że stare linki na starych nieaktualnych domenach, nie wyświetlają się w panelu w pozycji "Linki". Szacujemy, że zmiana powinna dodatkowo zmniejszyć liczbę niecelnych linków w Zaplecz o ok. 75% (przeładowanie całej paczki trwa ok. 14 dni). Pozostające wolne punkty możecie potraktować jako bonus od systemu, za który otrzymacie kolejne strony Presell Pages, w kolejnych preclach. Pozdrawiam, J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekck Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 Witam. Mój login w seodopalaczu to senn. Jeden z moich zapleczy jest nieaktywny chociaż nie wiem czemu. Instalowałem ponownie i dalej nie można aktywować strony . Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banalny Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Ja po różnych perturbacjach ,i wymianie skryptu i moge aktywować precli login tomekgae. Usuwanie pluskiew Warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jez Opublikowano 22 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Tomekck - załatwione. Banalny - PM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jez Opublikowano 22 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Banalny - Załatwione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekck Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Jeżu a co zrobić żeby punkty dalej się naliczały po zdobyciu 5000/5000 można jakoś limit zwiększyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gingero Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 [ Silnik ] SeoDopalacz Bot 2.1b... Start [ OK ] [ Baza Danych ] Pobieranie Informacji o Stronie Zaplecza... OK [ OK ] [ Baza Danych ] Pobieranie Informacji o Użytkowniku... OK [ OK ] [ Mod ] Moduł cURL... Start [ OK ] [ Mod ] Moduł Proxy... Start [ OK ] [ Silnik ] Adres: polish-jazz.pl OK [ OK ] [ Silnik ] IP: 79.96.93.183 [ OK ] [ Silnik ] Analizowanie Plików... Paczka I #1 - Poprawna [ OK ] [ Silnik ] Nie znaleziono pliku-paczki II z linkami ! [ BŁĄD ] Nie rozumiem o co chodzi. / Gingero Serdecznie zapraszam na moją stronę Polish Jazz Forum. Jeśli interesuje Cię muzyka jazz, musisz nas odwiedzić. Biografie artystów, Historia jazzu, Koncerty i festiwale to tylko część zagadnień, które znajdziesz na tej stronie. Wejdź, zobacz i oceń sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jez Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 tomekck - 5000/5000 oznacza, że już masz 5000 punktów z 5000 które maksymalnie można dostać. W tym przykładzie, jest to graniczna ilość. Więcej za domenę już nie dostaniesz. Jedynym sposobem na zdobycie większej ilości punktów, jest zainstalowanie kolejnej domeny. Gingero, załatwione, nie dotykaj tego przycisku. :-) Uwaga, nowość w systemie SeoDopalacz.PL Zgodnie z Regulaminem oraz Manualem (pkt. 2.5.), Precle wykonują bardzo małą ilość zapytań do Google, w ten sposób monitorując pozycję oraz sprawdzając site. Na prośbę Użytkowników wprowadziliśmy możliwość zablokowania modułu proxy/site w Presell Pages, tak, aby Wasze precle nie wykonywały żadnych zapytań do Google. W praktyce, ta opcja ma zastosowanie tylko dla hurtowników, dla których liczy się każde zapytanie. "Koszt" blokady wynosi 20% punktów (obniżka punktów zostanie zaimplementowana wkrótce). Screenshot nowej opcji: Pozdrawiam, J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ognos Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Uwaga, nowość w systemie SeoDopalacz.PLZgodnie z Regulaminem oraz Manualem (pkt. 2.5.), Precle wykonują bardzo małą ilość zapytań do Google, w ten sposób monitorując pozycję oraz sprawdzając site. Na prośbę Użytkowników wprowadziliśmy możliwość zablokowania modułu proxy/site w Presell Pages, tak, aby Wasze precle nie wykonywały żadnych zapytań do Google. W praktyce, ta opcja ma zastosowanie tylko dla hurtowników, dla których liczy się każde zapytanie. "Koszt" blokady wynosi 20% punktów (obniżka punktów zostanie zaimplementowana wkrótce). Pozdrawiam, J. Znalazlem ciekawostke w pliku cookie z preslla, jeszcze jakos zrozumiem wejscia na wp.pl, ale czemu seodopalacz wchodzi przez moja strone na "***usuniety link***" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpav Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Jeżu jak już tak wprowadzasz nowe funkcjonalności, to może rozważysz zwiększenie limitu znaków na anchor - choćby do 35. Większość fraz które mi nie wchodzą maja właśnie 31-32 znaki. Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron? if.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jez Opublikowano 24 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 ognos - struktura by "żyła własnym życiem", nawet gdyby system teoretycznie nie istniał. Strona którą podałeś (zagwiazdkuj adres, ujawnianie adresów jest sprzeczne z regulaminem systemu) była kiedyś preclem. Precle pingują wzajemnie pomiędzy sobą w ok. 10-"osobowych" tematycznych grupach, wymieniając się nowymi wpisami (wzajemna indeksacja). elpav - W chwili obecnej raczej nie jest technicznie możliwe zwiększenie takich limitów. Oznaczałoby to przepisanie baz z milionami linków, które trzymamy w indeksie. Największy istniejący limit spośród wszystkich systemów, masz w SeoPartnerze, który daje "ograniczenie" do 255 znaków anchora i 255 znaków urla. Pozdrawiam, J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.