ttaber Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Witam, mam świeżą stronę. Do niedawna było super na większość 2 lub 3 "słowowych" fraz w top 10 Google. A od dwóch dni spadek-poleciała na mordę-gdzieś tam na 45 stronie wyników wyszukiwania znalazłem podstronę. Linkowałem trochę po katalogach, popełniłem błąd bo w większości na tę samą frazę. Robot od tygodnia nie wpadł. Czy taki spadek to efekt jakiegoś filtra Googla? Czy spadek związany z FSB? Linkować dalej? Na inne frazę/słowo w katalogach? Czy może w presell pages? Strona to www.koparkawarszawa.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Może przesadziłeś z ilością linków na frazę i masz free filtr :> Powinieneś mieć kilkadzisiąt fraz, aby naturalnie wyglądało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stat4seo Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 FSB. Linkuj (również podstrony) dalej na te same frazy. Jak się postarasz to wróci - ale nie będzie to tak gwałtowny powrót jak spadek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stick Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 na mój gust FSB, linkuj dalej i tak jak kolega napisał również na podstrony. A na mordę to najlepszy jest podobno krem nivea Studio Moments - Nowoczesny Film i Fotografia Ślubna. Jeśli potrzebujesz fotografa ślubnego lub kamerzysty na ślub i wesele w Krakowie lub Warszawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
15175 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Tak jak koledzy jadą skrótami, to ja Ci powiem że FSB oznacza fresh site bonus -> taki gratis od googla.... to, że Twoja strona znajduje się na 45 stronie z wynikami to rzeczy normalna - od teraz zaczynasz pozycjonowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FiKaS Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 bez obaw, to naturalne dla świeżych stron - FreshBonusSite bo o nim tutaj mowa to prezent od Google dla nowozaindeksowanych stron w jego szeregach, polega on na tym, że Twoja strona na frazy związane ze stroną lokuje ją na "wysokich" miejscach (zazwyczaj top 1-50 w zalezności od tematyki) i po pewnym czasie ( tutaj nie ma reguły) strona spada w taki właśnie sposób jak Twój temat, jest to jak najbardziej naturalne. Nie ma czym się przejmować. Zadbaj o kolejne linki prowadzące do Twojej strony oraz jej podstron, używaj zróżnicowanych anchor tekstów i za około 2-4-6 tygodni strona wróci Co na pocieszenie ? Strona wracająca z FSB ma zazwyczaj stabilniejsze pozycje, często posiada wyższe pozycje niż w trakcie FSB ( oczywiście tutaj odgrywają bardzo ważną role linki, które będą przez Ciebie umieszczanie na innych stronach ). Czasem bywa ( tak wynika z moich obserwacji ) taki nagły spadek ( te same objawy co z FSB ) pojawia się dwa lub trzy razy ( miałem taki ekstremalny przypadek ) ale to są już różnego rodzaju filtry spowodowane czasem np sandboxem jeżeli masz jeszcze jakieś pytania - pytaj śmiało - chętnie pomogę Pozdrawiam --- edit: Widzę panowie mnie ubiegli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
15175 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 ot jak powinno się odpowiadać w dziale dla początkujących FiKaA masz u mnie piwo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FiKaS Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 off lepiej odpowiedz na moją riposte na Twoje PW __ hehe no problemo - zawsze do usług Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
15175 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Wyczyść sobie skrzynke... około 14 była pełna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttaber Opublikowano 18 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Dzięki za błyskawiczną pomoc. Szczególnie dla Fikasa. Jednym słowem linkuję dalej na różne słowa, frazy. A jak radzicie co do ilości nowych wpisów do katalogów i precli dziennie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lj2m Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Czy nie ma jakiegoś FAQ-u, bo każdemu z osobna trzeba tłumaczyć co to jest SWL, FSB, filtr, ban itd. Można by to zebrać w całość i wszystkim pytającym podawać link. Getlink Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FiKaS Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 lj2m, zabierz się za to wykażesz się na łamach PiO Do roboty, Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noone Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 lj2m zerknij na przyklejone tematy w tym dziale, naprawdę w nich są odpowiedzi na wszystkie tego typu pytania "bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare Niekończąca się impreza ... wątroba zaleczona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
15175 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 lj2m zerknij na przyklejone tematy w tym dziale, naprawdę w nich są odpowiedzi na wszystkie tego typu pytania don't make me think one search + auto-suggest takie życie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.