Gość Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Pewnie boty Cie lubia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidek794 Opublikowano 1 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 no słyszałem o tym, ze robotki dużo zżerają, ale że by aż tak?! No i jeśli przyblokuje trochę botki to czy moja pozycja spadnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Albo będziesz albo w ogóle Cię nie będzie... jeżeli masz jeszcze wolny transfer miesięczny to zostaw to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidek794 Opublikowano 1 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 to nie pozostaje mi nic innego jak chyba znalezc inny serwer z wiekszym transferem miesiecznym... myślałem, że by później wstawić tam reklamy G Adsense ale się zobaczy... Skądś muszą być zyski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidek794 Opublikowano 1 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 A właśnie... jakie znacie sposoby na ograniczenie transferu? Wiem, że zmniejszenie wielkości obrazków to już zrobiłem, ale może macie jakieś sztuczki? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelC Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 blokowanie niepotrzebnych botów np yahoo. Wy narzekacie na 0.2GB a mi w ciągu jednej nocy zeżarło 8GB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netu Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 ja np mam jedna strone z 4 podstronami a yahoo siedzi prawie cały czas u mnie ale przy małej zawartosci est znikomy traffic z bota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidek794 Opublikowano 2 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 to ja moge zablokować tylko jednego bota? Myślałem, że można zablokować ale wszystkie. ExPloiT czy mógłbyś mi powiedzieć jak można zablokować, ale jedynie yahoo lub inne, że by dostęp miał tylko G? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WZS Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 w robots.txt: User-agent: Slurp Disallow: / User-agent: msnbot Disallow: / itd. mozna dopisywać wedle uznania... Ale przynajmniej w moim wypadku Y! Slurp najwięcej zżera transferu... A msn`a blokuje bo MS nie lubie Na blogu: pozycjonowanie a etyka. A za parę dni słów kilka o smacznych i lekkostrawnych preclach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidek794 Opublikowano 2 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 och wielkie dzięki! A to wystarczy, że w katalog głównym strony stworze plik robots.txt , wkleje to tam i po sprawie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Małe porównanie przydatności botów... Jest to z bardzo długiego okresu, więc liczby mogą trochę przerażać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeq Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 A właśnie... jakie znacie sposoby na ograniczenie transferu? Wiem, że zmniejszenie wielkości obrazków to już zrobiłem, ale może macie jakieś sztuczki? Pozdro Jeszcze dochodzi obrona przed hotlinkowaniem w pliku .htaccess i blokowanie śmieci, np. ja mam (gdzieś kiedyś na forum to pisał w dziale roboty: # Teraz niepotrzebne roboty papaDeny From 209.237.238.161 Deny From 82.161.60.185 RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} "Program Shareware 1.0.0" [OR] RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} "Teleport" [OR] RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} "Jetbot" [OR] RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} "psbot" [OR] RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} "Exabot" [OR] RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} "baidu" [OR] RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} "jeeves" [OR] RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} "slurp" [OR] RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} "crawl" [OR] RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} "ia_archiver" [OR] RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} "gigabot" [OR] RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} "Wget" Radeq blog - już mniej o SEO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidek794 Opublikowano 2 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 jeszcze lepiej! Dzięki wielkie ale nie mam pojęcia gdzie to wsadzić. Czy może stworzyć nowy plik czy edytować jakiś(mam CMS'a - Extreme-Fusion). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Stwórz plik .htaccess i wrzuć do głównego katalogu ze stroną. Pamiętaj że ten plik nie ma rozszerzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidek794 Opublikowano 2 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 stworzylem plik tekstowy, wkleiłem w nim to co napisał Radeq, dałem w opcjach folderów, że by pokazywało rozszerzenia no i zmieniłem nazwe na .htaccess, wysłałem na serwa i : Serwer napotkał błąd wewnętrzny i nie jest w stanie zrealizować twojego żądania. Bład może być spowodowany nieprawidłową składnią pliku .htaccess, lub błędami w skryptach PHP Co może być nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.