vtvs Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Chciałem zainstalować Scuttle'a (jak wszyscy to wszyscy). Wrzuciłem pliki na serv, wgrałem tables.sql do bazy danych, w pliku konfiguracyjnym podałem wszystko co chcieli, a efekt jest taki: Fatal error: SQL ERROR [ mysql ] Lost connection to MySQL server during query CALLING PAGE /index.php& in /dyski/sata160/www160/users/pawel/includes/db/mysql.php on line 390 Jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximus Marius Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Masz $dbtype = 'mysql4'; czy $dbtype = 'mysql'; ? Sprawdz jak bedzie działac jak zmienisz Zamiast pozycjonowania gram na gitarze i polecam kurs gitarowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Politolog Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Tu masz instrukcję instalacji Scuttle'a: https://wmtalk.biz/viewtopic.php?f=30&t=60 Ja według niej robiłem i śmiga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtvs Opublikowano 27 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Maximus Marius, na obydwu parametrach działa tak samo (a raczej nie działa). A podana instrukcja to to samo co readme.txt i komentarze w plikach, więc nic nowego się z tego nie dowiedziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stat4seo Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 HOST dobrze ustawiony ? Rzadko, ale jednak czasem się zdarza, że to localhost nie będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtvs Opublikowano 27 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Hm, zrobiłem inaczej. Wywaliłem całkiem parametr z hostem i poszło . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stat4seo Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 no właśnie u mnie też host się chrzanił i taki sam błąd, stąd sugestia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtvs Opublikowano 27 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Ok, ten problem załatwiony. Za to pojawił się następny. Po rejestracji użytkownika jak i po próbie dodania nowego wpisu przykładowo dla użytkownika "pio" pojawia się takie oto error: The requested URL /bookmarks/pio was not found on this server. Hm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Wgraj wszystkie pliki jeszcze raz, może któryś nie wgrał się prawidłowo. Miałem to samo na freehoście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stat4seo Opublikowano 28 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 wyłącz w cfg przyjazne linki i zobacz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtvs Opublikowano 28 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 Ok, rzeczywiście przyjazne linki były powodem ZUA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sath Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 a coś takiego na istniejącym sc ?? Fatal error: SQL ERROR [ mysql4 ] Incorrect key file for table '/tmp/#sql_791e_0.MYI'; try to repair it CALLING PAGE /index.php& SQL SELECT DISTINCT SQL_CALC_FOUND_ROWS B.*, U.username FROM sc_users AS U, sc_bookmarks AS B WHERE B.uId = U.uId AND B.bStatus = 0 AND B.bDatetime > "2007-04-16 00:00:00" AND B.bDatetime < "2008-04-15 00:00:00" ORDER BY B.bDatetime DESC LIMIT 15 in /home/gfg/domains/domena.pl/public_html/includes/db/mysql4.php on line 390 best for You site exp "In Baghdad, it's no democracy That's just because, it's a US Country" freeglobes zapisz sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.