heretyk Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Witam wszystkich mądrzejszych! Sprawdzam pozycje kilku stron na określone słowa kluczowe programem Free Monitor for Google i nie daje mi spokoju jedna rzecz: skąd różnice w miejscach między wskazaniem tego programu a wyszukiwarką Google? Strona jest nr 1 od dłuższego czasu w googlach, a Monitor mi wskazał miejsce 5. Nie jest to pierwszy raz i nie jedyna fraza. Szukam w googlach pod Operą i IE, na domyślnych (globalnych) ustawieniach... Czas na zmianę narzędzia, czy na zwiększenie linkowania? === więcej herezji o SEO piszę na blogu ===Contexto - problem z pozycjonowaniem? zgłoś się do nas:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M_a_T Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Chyba niestety na zmianę narzędzia. Sprawdzałem też od jakiegoś czasu pozycję FMfG ale od ładnego tygodnia narzędzie w ogóle źle wskazuje pozycję webmat.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tapir Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 A słyszałeś kiedyś o google dance? mnie tam wskazuje roznice mac o 1 miejsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1nCi Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Proponuje zmienić narzędzie. Polecam WebCEO lub jeśli wolisz online - web-tools.pl Interesujesz się informatyką? - Zapraszam Cię na Forum Komputerowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtn Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 a) frazy sprawdzać wylogowanym z google. frazy sprawdzać w tej samej strefie językowej parametry:hl lang tp c) Frazy pisać dokładnie wten sam spsoób (uwaga na wielkie i ałe litery). a restza to już wahania D.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heretyk Opublikowano 14 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 dzięki za odzew. Na razie zainstalowałem Web CEO i już widzę przekłamania. Chyba muszę się przyzwyczaić do web-tools.pl;) mrtn, wiesz może skąd wynikają te wahania? DC otrzymują wyniki od robotów googla z opóźnieniem/niepełne/nieregularnie, czy każde DC ma swoje roboty? === więcej herezji o SEO piszę na blogu ===Contexto - problem z pozycjonowaniem? zgłoś się do nas:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximus Marius Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 najgłośniej krzyczą Ci zazwyczaj co sie najmniej znaja Niestety heretyk każde narzędzei jest tak dobre jak jego użytkownik jak nie umiesz korzystać to sie nie ma co dziwić ze Ci wyniki inne wychodzą Zadne narzędzie nie zwalnia z myślenia i rozumienia tematu. A ogólnie to w 100% jest tak jak napisał mrtn jak zrozumiesz co napisał i bedziesz umiał zastosować to wyniki bedą w 100% zgodne. Zapraszam też do poczytania PiO, było sporo wątków na temat różnic w wynikach. Ze swojej strony moge dodać że stronicowanie (ilośc wyników na stronę) też ma wpływ. I wiele wiele innych czynników. ja tam polecam WEB CEO - na razie nie ma nic lepszego Zamiast pozycjonowania gram na gitarze i polecam kurs gitarowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.