Daniel Kędzierski Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 dokladnie o takie coś mi chodziło, poszukam może się znajdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yavaho Opublikowano 10 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 I mieszacie nazwyBo my nie jesteśmy specjalistami w tej dziedzinie i dlatego zadajemy głupie pytania Ale wiesz o co mi chodziło? Jeden router mam z wejściem RJ-11 a drugi z RJ-45by inni mieli adresy z puli prywatne a jeszcze inni z publicznej.Dla tych z puli prywatnej nie bedzie potrzebny osobny router? . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Kędzierski Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 yavaho wg. mnie nie - bo przydziela - kwestia tylko czy jak ze switcha pociagne kabel do wejścia WAN to beda mieli sygnal internetu - ale sadze ze tak. Poprostu Ci co maja public wpisują dane ktore mam od tpsy w ustawienia karty, pozostali pobierają z dhcp i przydziela im IP. Narazie poprostu nie widza świata bo kabelek przelozylem do portu lan. No ciesze sie ze tak to udalo sie ustawic, nawet bym nie probowal , bo gdzie wczesniej nie pytałem to było: musisz kupic router wifi z modemem adsl, i tam sobie poustawiasz (w tpsie mozna snic o haslach ) - badz moglem zamowic taki modem z routerem w tpsie. Tylko podobno te ktore oni dają mają spore problemy techniczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.