fisty Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 W logach: 74.41.93.26 (..) "GET (5 adresów w ciągu kilku sekund) HTTP/1.1" 403 - "-" "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.2; en-US; rv:1.8.1.1) Gecko/20061204 Firefox/2.0.0.1" Co to za badziewie? Już go wyciąłem przez htaccess, ale nie wiem czy słusznie bo odwiedza adresy, które są dziwnie podobne do tych, które właśnie odwiedził googlebot... (stronki nawet nie ma w indeksie) (-: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotyl Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Firefox menu klikacz Geolokalizacja IP/Host Adres IP: 74.41.93.26 ISP: Frontier Information Technologies Inc Państwo: UNITED STATES (us) Miasto: Rochester nihil fit sine causa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fisty Opublikowano 16 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Takie coś wiem, nie jest to ciężko sprawdzić np tutaj, nie mówiąc już o prostym $host w konsoli. Bardziej mnie ciekawiło co ten skrypt chce od mojej stronki i czemu nie chce odpuścić skoro ciągle dostaje "403". Przy okazji - jak przekierować (301) za pomocą htaccess wszystkie pytania z tego ip na konkretny adres? (na razie mam ich w 'deny from', a jak chcą pobierać to niech pobierają sami siebie ;]) (-: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximus Marius Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Może masz wordpress-a i pingujesz ? Ewentualnie ktoś zasysa treść z Twojej strony Zamiast pozycjonowania gram na gitarze i polecam kurs gitarowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fisty Opublikowano 17 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Nie WP, skrypt autorski. Na początku (parę dni temu) parę razy poszedł ping, ale poza bardzo sprawdzonymi serwisami tylko ping-o-matic lub blogflux mógł wysłać coś w dziwne miejsce, poza tym to były pingi na 'kategorie', a to badziewie leci pojedyncze pozycje na zasadzie podmiany id w adresie. Da się zrobić coś więcej na shared hostnigu poza generowaniem 403? (od wczoraj apache tylko tak mu odpowiada, ale on dalej twardo leci kolejne pozycje co pare minut ;], już dawno bym dał dropa w iptables...) BTW - jak zablokować "YahooFeedSeeker/2.0 (compatible; Mozilla 4.0; MSIE 5.5; https://publisher.yahoo.com/rssguide)" przez robots.txt? Da się w ogóle? (na "*" ani na "slurp"nie reaguje) (-: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.