Gość Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 Szukam skryptu CMS-a, który mógłbym zainstalować na tej stronie. Proszę się oczywiście zupełnie nie przejmować jej treścią - najlepiej w ogóle tam nie wchodźcie, tylko powiedzcie mi, co i jak Chodzi o CMS, w którym łatwo mógłbym dodawać relacje tekstowe z podróży (na pół roku wyjeżdżam do Kazachstanu) oraz galerie zdjęć (jestem fotografem). Chodzi mi o profesjonalny skrypt, więc PHP-Fusion i inne takie odpadają. Mambo, Joomla - najlepiej też. Proszę o pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakręcony Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 jak odpadają te darmowe, a szukasz profesjonalnego, to chyba Cię na niego stać, powiedzmy 3-5k, jeżeli tak to uderzaj do jakiejś firmy, która Ci taki CMS napisze - Reklama - Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximus Marius Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 Autor wątku wymienił kilka CMS-ów , to znaczy ze chociaż chwilę poświęcił na zbadanie przeciwnika (mam taka nadzieje). Co do profesionalizmu to raczej nie zależy to od tego ile sie wyda i czy zrobi to ktoś za 100k zł czy też za parę piw bo to nasz kolega. (Choć większe jest prawdopodobieństwo że firma która weźmie dużo $$$ zrobi to lepiej, bo koledzy zazwyczaj nie mają czasu i co prawda entuzjazm na poczatku jest ale z czasem mogą być problemy z realizacją). Co do napisania od początku to nie liczył bym na to że profesionalny CMS z galerią będzie kosztował 3-5k zł. Tyle to moze kosztować wdrożenie jakiegoś gotowego rozwiązania. Co prawda na allegro są oferty różnego rodzaju ale nie polecam. Ile chcesz wydać mardag ? Ile możesz zrobić sam ? Z takich rozwiązań które mi sie podobają to np. drupal + gallery przykład tutaj: www.brynski.pl/lang-pref/pl/ ewentualnie wordpress + gallery Zamiast pozycjonowania gram na gitarze i polecam kurs gitarowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 Szczerze? Interesują mnie raczej CMS-y darmowe... Ale ładne, profesjonalne. Naprawdę nie ma takich na rynku? Interesuje się projektowaniem stron internetowych, ale moja wiedza z zakresu PHP/MySQL nie jest jeszcze na tyle duża, abym zrobił go sobie sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximus Marius Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 Musiał byś określić do czego miała by być podobna Twoja strona. Bardziej blog, czy bardziej galeria zdjęć. Proponuje też w google wpisać: Wordpress Themes Ewentualnie https://drupal.org/project/Themes Miłego oglądania Zamiast pozycjonowania gram na gitarze i polecam kurs gitarowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zdecydowałem się na Drupala Dzięki za pomoc. BTW. Wordpress mnie wkurza! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buncol Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 Ja bym bardziej polecał sNewsa, całkiem przyjemny i prosty skrypcik. Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximus Marius Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zdecydowałem się na Drupala Dzięki za pomoc.BTW. Wordpress mnie wkurza! A coż takiego może wkurzać w wordpress ? Niektóre modele cepów są bardziej skąplikowane Zamiast pozycjonowania gram na gitarze i polecam kurs gitarowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merti Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 BTW. Wordpress mnie wkurza! Pierwszy raz widze taka opinie o WP. Dla mnie to rewelacyjny CMS, mozna na tym postawic naprawde calkiem rozbudowane serwisy. Do tego wszystko elegancja-Francja, w miare lekko i super-przejrzyscie, spore mozliwosci zmian, mnostwo slicznych Themes. Jak pierwszy raz zobaczylem dzialajacego WP, to bylem w lekkim szoku - akurat bylem po zabawach z kilkoma innymi darmowymi CMS-ami. WP mnie zauroczyl. Kawal dobrego internetowego softu. Ewentualnie polecam Joomle, ale troche ciezko sie ja modyfikuje, szczegolnie jak jest cos powazniejszego do zrobienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keicaM Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Jako komponent do wyświetlania Galerii pod Joomlą! najlepszy jest obecnie DatsoGallery dostepny na stronie: www. datso.fr Info dla osób zainteresowanych Joomlą! Najlepsze spolszczenia do gier w Polsce!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlody Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 A coż takiego może wkurzać w wordpress ? Pierwszy raz widze taka opinie o WP. Dla mnie to rewelacyjny CMS, mozna na tym postawic naprawde calkiem rozbudowane serwisy. Do tego wszystko elegancja-Francja, w miare lekko i super-przejrzyscie, spore mozliwosci zmian, mnostwo slicznych Themes. Jak pierwszy raz zobaczylem dzialajacego WP, to bylem w lekkim szoku - akurat bylem po zabawach z kilkoma innymi darmowymi CMS-ami. WP mnie zauroczyl. Kawal dobrego internetowego softu. WordPress jak najbardziej OK, z tym że coraz więcej adminów serwerów narzeka na niego i niezbyt przychylnie patrzy na klientów z tym skryptem (podobno strasznie "zarzyna" serwer / w niektórych przypadkach wręcz zawiesza ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.