PawelC Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Witam Mam takie pytanie, mam plik tekstowy w którym mam np. 10tys cytatów jeden pod drugim i chciałbym je dodać do bazy danych, oczywiście pomijająć ręczne dodawanie tego. Czy jest na to jakiś sposób, jeżeli tak to prosiłbym o jakieś wskazówki jak to wykonać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bełdzio Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 mozesz machnac prosty skrypt php, który załaduje plik txt jako tablicę, a następnie korzystając z foreach złożysz zapytanie SQL Let's Rock! - Agencja interaktywna dla wymagających O tworzeniu (bezpiecznych) aplikacji internetowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelC Opublikowano 14 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Hmm z tablic jestem słaby ale dzięki za wskazówkę. Za link pewnie ktoś to napisze, a przy okazji sam trochę pokombinuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quba Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 $tablica = file('./plik.txt'); foreach ($tablica as $linia => $tekst) { //tutaj sobie wstawiasz zapytanie sql. Jesli baza nie daje rady, to podziel plik na mniejsze czesci. Dodawal do bazy bedziesz oczywiscie $tekst. } Adwokat Środa Śląska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d4b Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Dzielenie pliku na mniejsze części: <?PHP $in="F:\\plik\\keywordy.txt"; $out="F:\\plik\\czesci\\"; $ile=1000; $file=file($in); $counter=0; $plikcount=0; foreach($file as $element) { if($counter==$ile||$counter==0) { $counter=0; if($fp) { fclose($fp); } $fp=fopen($out."key$plikcount.txt", "w+"); $plikcount++; } $counter++; fputs($fp,eregi_replace("\n|\r","",$element)."\n"); } ?> Remember to brush your teeth !tworzenie stron w rozsądnej cenie oraz biuro rachunkowe poznań. Nie masz jak dojechać? Wynajmij limuzynę w Poznaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelC Opublikowano 14 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Dzięki wszystkim za pomoc działa jak należy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.