zecke Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Zbyt szybki przyrost linków o tym samym anchorze powoduje filtr na dany anchor. Mam 1 domene: linkuje ją powiedzmy 10 linków dziennie na ten sam anchor - bach wpadam w filtr na ten anchor Pomyślałem sobie tak: kupie 6 domen, jedną dam główną a 5 pozostałych przekieruje 301 na tą główną. I teraz bede linkował w sposób następujący: 2 linki dziennie dla domeny .org 2 linki dziennie dla domeny .com.pl 2 linki dziennie dla domeny .net 2 linki dziennie dla domeny .eu 2 linki dziennie dla domeny .com Wszystkie te domeny przekierowane są na jedną i wydaje mi się (mogę być w błędzie) że ryzyko filtra gwałtownie spada, tylko nie wiem czy linki dla tych domen przejdą automatycznie na domenę główną, powiedzmy .pl Pozdrawiam i czekam na opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shpyo Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Zdejmij linki. W moim przypadku podziałało. blog o apple | highlab.pl - blog technologiczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zecke Opublikowano 17 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Na szczęście dawno temu już wyszedłem z filtra Jestem ciekaw poprostu tej teoretycznej sytuacji którą przedstawiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarcow Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 To samo możesz zrobić na subdomenach. Ale nie wiem, czy będzie to miało jakiś wpływ, ponieważ przekierowanie 301 jest bezpośrednie. Więc linki i tak prowadzą do domeny głównej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maritos Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Jestem ciekaw po prostu tej teoretycznej sytuacji którą przedstawiłem Jak jesteś tak ciekaw to zrób TEST Pozdrawiam Mariusz Lustra magazynowe - Firma "Szymkowiak" - lustra przemyslowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariosoft Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 To co chcesz zrobić, to wydać rocznie dodatkową kasę na domeny Dla robota będzie to i tak tylko jedna domena. xhtml + mathml = matematyka Forum matematyczne Kamerzysta Toruń, wideofilmowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truvati Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 jeżeli domena na którą robisz 301 będzie "nowa" filtr przejedzie też i na tą domenę... piszę z doświadczenia... Tru brak sygnatury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cicik Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Ciekaw jestem jakby bylo z przekierowaniem 302 Najwyższej jakości strony internetowe można zamówić w firmie Invini. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonet Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Może i się nie znam ale nie zgodzę się z kilkoma wypowiedziami w tym temacie. 1.Jak wraz z przekierowaniem 301 może się przenosić filtr? Przecież jakby tak było to wystarczy że byśmy mieli powiedzmy 10 stron na które jest założony filtr i przekierować je na strony konkurencji z top 10 . I już nie mamy konkurencji A co tam - zaszalejmy. Zróbmy przekierowanie ze strony z filtrem na jakiś duży portal - wp.pl albo nawet może na google.pl ? I co przeniesie się filtr? Daje 100 zł jeśli komuś się uda Więc dla mnie to bzdura. 2. Skoro uważacie że takie linkowanie nie ma sensu to może ja dam jakiś przykład. Powiedzmy że mamy starą stronę do której dla przykładu prowadzi 200 000 (a co mi tam - 500 000 linków). I po kilku latach zmieniamy nazwę firmy i wykupujemy nową domenę. W takim razie chcemy przekierować ruch ze starej domeny na nową (i nie pisać mi że nie ma to sensu bo to tylko teoretyczne rozważanie:)) Tak więc robimy przekierowanie na nową domenę tych 500 000 linków. I co? Żadna nowa strona nie wytrzymałaby takiej ilości linków naraz. A nasza nie dość że wytrzymała to jeszcze dodatkowo weszła na pozycje starej domeny. I co nie warto? Pamiętać należy tylko o jednym przy takim linkowaniu jakie podaje kolega na górze - żeby nie linkować tych wszystkich stron z tego samego miejsca bo to nie ma sensu. Jesłi jednak linkujesz z różnych miejsc a obawiasz się filtra albo chcesz ukryć linki z zaplecza to jest to idealne rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radar22 Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 ...Tak więc robimy przekierowanie na nową domenę tych 500 000 linków. I co? Żadna nowa strona nie wytrzymałaby takiej ilości linków naraz. A nasza nie dość że wytrzymała to jeszcze dodatkowo weszła na pozycje starej domeny. I co nie warto? ... z doświadczenia wiem że dostaje się filtr w takim momencie, w moim przypadku nie wielki ale jednak rOOt SoMe Planner - best post planner Agencja Social Media Kraków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truvati Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 leonet najpierw pomyśl... opisana sytuacja dotyczy domen z filtrem kierujących na nową domenę przekierowanie domeny z filtrem na domenę ze "stażem" nie rusza jej z miejsca (tutaj role odgrywa kwestia wieku domeny oraz jej stażu) Tak bardzo nie wierzysz że nie przenosi filtra... to wytłumacz mi dlaczego trzy moje domeny po właśnie takich testach, próbach uratowania od ponad 9 miesięcy nie istnieją w wynikach? W punkcie drugim dobrze kombinujesz, przekierowując domenę bez filtra na nową domenę po prostu je podmieniamy jeżeli nie miałeś kontaktu z filtrami to nie wypowiadaj się teoretycznie, zrób wcześniej jakiś test teoretycznie jestem 1 na frazę sex , "w oko i ucho" też tylko mam filtr brak sygnatury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.