Skocz do zawartości

Hosting Ruby on Rails

Marek T.

Rekomendowane odpowiedzi

No i fajnie, że informujesz, przy czym można to zrobić na dwa sposoby - podać rzetelną informację albo rzucić hasło reklamowe pełne sloganów. W tym drugim przypadku większości ludzi, którzy nie lubią być ładowani w bambuko uruchamia się reakcja obronna. Ja na przykład jak widzę w reklamie "jedyny" to zaczynam mieć wątpliwości czy reklamodawca zbadał rynek przed uruchomieniem usługi.

⇅ Sprawdź czy nadal jest zielono u Ciebie i konkurencji poprzez nowoczesne monitorowanie pozycji

Ideą forum jest dyskusja na temat usług, pomoc, a nie reklama serwisu - od tego jest Polsat :)

Ale kto się skupia tylko na tej technologii? Jeśli ktoś przenosi się na RoR to do czego potrzebny mu php? Możesz to rozwinąć? Bo jako programista z nie małym doświadczeniem twierdzę, że nie masz o tym bladego pojęcia.
No tak - nikt nie ma bladego pojęcia, oprócz jednego "klienta" korzystającego z usług firmy z nim nie zwiazanej. Spokojnie, bez nerwów... .

Jeśli ktoś "przenosi się" (złego słowa użyłem poprzednio, a Ty do podłapałeś... trudno) na RoR, to nie znaczy, że rezygnuje z PHP - na pewno przez długi czas jeszcze będzie korzystał z PHP, rozwijał swoje dotychczasowe stronki, tworzył nowe, podczas gdy w między czasie uczy się i zagłębia w tajniki RoR. Dlatego całkowicie nie opłacalne jest mieć kilka serwerów - każdy do innej usługi.

Programista z zamiłowania przetestuje nową technologię, ale w swoim lokalnym środowisku bez ograniczeń.
Jak myślisz - jaka jest szansa, że ktoś przetestuje RoR wykupując osobno hosting w innej firmie za 90zł na pół roku, skoro inne firmy oferują serwer z PHP i RoR za 100zł. Nawet jesli RoR mu się nie spodoba, to zawsze ma hosting na swój drugi język - PHP. Nikt nie rzuci się od razu na głęboką wodę aby "utopić kasę".
czy sądzisz, że potrzebny jest takiej firmie hosting php i rails? niby po co?
To zależy. Jeśli firma ma już zrobiony gotowy projekt serwisu w PHP, albo w RoR, to właśnie takiego hostingu dostsowanego do jej potrzeb będzie szukać.

Ale halo - my mówimy o "przeciętnym Kowalskim", który nie ma za dużo pieniędzy i przygodę z RoR dopiero zaczyna. Dlatego dobrze mu dać RoR i PHP w jednym. Jeśli mówisz o poważnych firmach, to one raczej nie będa się cackać i wyszukają jakiegoś VPS/dedyk.

Biuro Obslugi Klienta www.cal.pl bok@cal.pl

tel. +48 61 6703221

kom. +48 603892579, +48 601772245

No i fajnie, że informujesz, przy czym można to zrobić na dwa sposoby - podać rzetelną informację albo rzucić hasło reklamowe pełne sloganów. W tym drugim przypadku większości ludzi, którzy nie lubią być ładowani w bambuko uruchamia się reakcja obronna. Ja na przykład jak widzę w reklamie "jedyny" to zaczynam mieć wątpliwości czy reklamodawca zbadał rynek przed uruchomieniem usługi.

Masz rację źle to sformuowałem, ale na reklamie się nie znam :), a info jest na stronie firmy więc nie chciałem powielać treści, poza tym ja nikogo nie robię w bamubko bo każdy ma swój rozum a ja nikogo nie namawiam na właśnie ten hosting. Nie używam nigdzie słowa najlepszy a słowo "jedyny" jak teraz widzę było przesadzone, bo na serio w google znaleźć takie info które posypało się tutaj nie jest takie proste a głównie z przyczyn takich, że firmy te słabo pozycjonują się (przynajmniej ja tak to widzę).

Ideą forum jest dyskusja na temat usług, pomoc, a nie reklama serwisu - od tego jest Polsat :)

A niby co masz w sygnaturce swojej? swoje prywatne dane?? przez to jest totalny spam, reklama firmy. A jak piszę o danym hostingu to jak mam wskazać gdzie jest info o nim? no chyba za pomocą linku!! I nie do końca się rozumiemy, ale może i dobrze bo świat byłby wtedy nudny :)

Link linkowi nie równy ;) Nie dałeś zwykłego linka tylko z opisem, więc skojarzenie Cię z firmą i z pozycjonowaniem pod danym słowem kluczowym nasunęło się samo.

Zgadzam się z tobą, lecz jak przelecisz moje wątki na forum to zauważysz, że na pozycjonowaniu się nie znam aż tak dobrze ;), a to że w ten sposób napisałem wynika raczej z tego, że tak formułuję zdania. Więc sądzisz, ze w marketingu byłbym dobry? :D

Ostatnim czasem pojawił się na polskim rynku hosting Ruby on Rails. Do tej pory polskie firmy i programiści musieli szukać hostingu za granicą. Mogę polecić ten hosting z tego względu, że z firmą tą mam do czynienia od pewnego czasu i jestem z jej usług zadowolony a jednym z serwisów hostingowanych przez nich jest Ruby-on-Rails.pl.

U nas się pojawiło prawie rok temu. :D

INSANE - doradztwo, aplikacje bazodanowe, witryny internetowe

Do tego oprócz serwisu napisanego w RoR zwykle chętnie każdy postawi forum, aby móc pomagać na bierząco potrzebującym osobą.

Rzuciłem okiem na hotscripts.com - nawet tam nie ma żadnego forum napisanego w RoR.

Więc co? Ktoś kupuje serwer dedykowany pod RoR i musi postawić forum na osobnym serwerze? Albo musi płacić za kolejny serwer, albo ośmieszy się umieszczając forum na yoyo.pl czy nie daj boże fora.pl :tancze:

Biuro Obslugi Klienta www.cal.pl bok@cal.pl

tel. +48 61 6703221

kom. +48 603892579, +48 601772245

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności