marekr601 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Witam, Marek R, strona mia:ny - Nowy Jork dla turystów. strona powstala z pasji jakiejś naszej, potem - zaczęła się rozrastać (w głowie przede wszystkim). Informatyką, zawodowo, zajmuję się od bardzo dawna. Ale jakieś 8 lat temu stwierdziłem, że jestem już za stary na HTML-e, strony www itd. Przez kilka lat - udawało mi się jakoś utrzymywać siebie w tym przekonaniu. ALe teraz mia:ny powstała, więc muszę nadrabiać zaległości w tempie ekspressowym: systemy cms, html, php czasami, css mnie czeka (jezu!). No i sef i seo - dlatego tu jestem. Jako amator i mam nadzieję pozostać amatorem (może bardziej świadomym jedynie) w sprawach seo - bo nie są dla mnie celem samym w sobie a środkiem. jak każdy amator zaczalem się rozglądać za cudownymi rozwiązaniami - a więc i pluginami, co same wszystko robią itd. Jeden z moich eksperymentów - o mało nie zakończył się katastrofą: super-hiper rozszerzeniu seo do Joomli udało się wygenerować do ok. 100 artykułów - prawie 16 tysięcy linków! Pewnej soboty napuściłem na swoją stronę robota Alexy i przyznam, że udało mi się wprawić w osłupienie nawet support mojego hosta: przekroczyłem o 13 tysięcy procent dzienny limit zapytań SQL. Cieszę się, że udało mi się jakoś z tego wywinąć oraz wyciągnąć nauczkę z tej przygody. Co prawda ludzie z działu abuse są bardzo mili ale tak naprawdę - proponowali przede wszystkim, bym wykupił droższy hosting (co więcej sql conqueries pozwala mieć). Cieszę się, że nie zostałem jedną z , pewnie wielu, osób, która poszła na kolejne skróty (moim zdaniem - nie prowadzące do nikąd). Oraz z tego, że udało mi się uratować większość linków już zaindeksowanych w google (mimo totalnej zmiany adresów stron). Na forum jestem po to, by dowiedziec jak robić seo swojej strony. co jest ważne, co nie, czego unikać. na razie się uczę i zauważyłem, że co chwila wracam do starych linków, poprawiam je, poprawiam słowa kluczowe itd. OK, trudno=: mam nadzieję, że za którymś razem bede juz wiedział na samym początku, jak coś zrobic raz a dobrze. Aha - jeszcze jeden wniosek mi przyszedł do głowy: zanim się, człowieku, (mówię do siebie) weźmiesz za SEO swojej strony - zastanów się dobrze - po co robisz tę stronę i co chcesz przez nią osiągnąć. - niby to takie oczywiste, ale sam po sobie wiem, że wpadłem na początku w pułapkę optymalizowania. dopiero od niedawana - zaczynam kombinować - po co chcę mia:ny optymalizować przeglądając forum "odkryłem" precle: będę ich chyba wielkim fanem bo się okazuje, że bardzo luuuuuuuuubię pisać hmm, a może wręcz się okaże, że pisząc dla innych precle można coś zarobić? ) Przy okai proszę życzliwych, aby w wolnej chwili, lub dla jaj w tego linka (to jest pod Alexę zrobione) klikali mi https://redirect.alexa.com/redirect?mia-ny.com pozdrawiam, Marek R -- -- mia:ny - Nowy Jork dla turystów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THI Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 witaj kliklem ci w tego linka. Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny. Usługi informatyczne oraz reklamowe w tym pozycjonowanie w częstochowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekr601 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 witaj kliklem ci w tego linka. dzieki -- -- mia:ny - Nowy Jork dla turystów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maritos Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Witam w gronie Lustra magazynowe - Firma "Szymkowiak" - lustra przemyslowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adis Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Witaj na PiO Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka. ~ Samuel Butle. Zerknij na: Wyszczekany.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekr601 Opublikowano 1 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Witam w gronie cześć, Witaj na PiO cześć -- -- mia:ny - Nowy Jork dla turystów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FiKaS Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 PiO wita ;-) kliknalem równiez ;-) edit: Od małego mam marzenie żeby poleciec do Nowego Jorku ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THI Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 FIKAS - cze, wydaje mi sie ze mozna miec tylko 3 linki w podpisie lepiej napraw. Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny. Usługi informatyczne oraz reklamowe w tym pozycjonowanie w częstochowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzezz Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 powitać i pogratulować płynności ręki "We could change the world if god give us the source code." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.