tomekf Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Witam, Właśnie zacząłem zabawę z funkcją FULLTEXT i natknąłem się na mały problem. Wysyłając za pomocą formularza zapytanie do bazy nie znajduje mi wyrazów z polskimi znakami Jedynymi wyrazami jakie potrafię znaleźć to te, które mają tylko i wyłącznie znaki ą i/lub ś. Dla przykładu w bazie słowo 'cześć' zapisane jest w ten sposób: cze¶æ Pomyślałem, że dobrze byłoby podmienić za pomocą str_replace polskie znaki, jednakże nie wiem na jaką postać mam je zamienić Obecnie baza oparta jest na latin1_swedish_ci i nie bardzo moge ją przekonwertować. Będę wdzięczny za pomoc. Darmowe forum - załóż własne forum za darmo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bełdzio Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 zapewne set charset powinno pomoc Let's Rock! - Agencja interaktywna dla wymagających O tworzeniu (bezpiecznych) aplikacji internetowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekf Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 próbowałem, ale jakoś mi nie idzie Najlepszym wyjściem byłoby dla mnie przekonwertowanie znaków za pomocą PHP. Darmowe forum - załóż własne forum za darmo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.