zecke Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Witam Moja dziewczyna ma laptopa: Acer Aspire 3634WLMi Ma już go dokładnie rok a cholerstwo ostatnio zaczęło tak grzać, że nie idzie utrzymać go na kolanach. Słyszałem o tym, że acery się grzeją, ale żeby aż tak ? Znacie może rozwiązanie tego problemu? Może jakieś zmniejszenie poboru mocy w windzie, albo coś, nie znam się dlatego pytam. Dzięki, Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jubi Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 rozkręcić i przedmuchać wiatraki od procesora Medic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theNaturat Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 rozkręcić i przedmuchać wiatraki od procesora Co prawda mam Aspire 3003 WLmi od poltora roku i troche ciepelka w kolanka daje, ale na pewno mniej niz gdy sobie leze na solarium... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radca78 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Tak jak pisał jubi, przede wszystkim wyczyścić. Miałem swojego czasu podobny problem i po gruntownym odkurzeniu cisza i spokój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stwor Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 rozwiązanie: www.stolik-do-laptopa.pl/ prozone.pl - tym czym aktualnie się zajmuje niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę Hippos - Katalog stron PREMIUM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czachapl Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 A może to: https:// allegro.pl/item223944390_hit_lata_podstawa_chlodzaca_do_laptopa_metalowa.html Strony internetowe zarzadzanienajmem.eu https://eyepedia.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=36956 Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jubi Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Pisałem że rozkręcić, to rozkręcić - słuchać, nie marudzić Wcześniej się nie grzał, bo nie był zakurzony - po roku na wiatrakach procesora jest pewnie tyle kurzu, że nie są w stanie chłodzić proca tak jak powinny i to tu właśnie leży przyczyna tego, że się przegrzewa. Dodatkowo możnesz wymienić pastę łączącą radiator z 'tunelami' chlodzacymi. Medic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pandha Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 mi sie odkleil hm, tunel chlodzacy? nie wiem jak to nazwac, ale nad prockiem byla pasta, na niej jakies cus do chlodzenia i to polaczone z wiatraczkiem. nad prockiem odstawalo ok 30 mm, wzialem dluzsze srubki, dodalem pasty, przykrecilem i znowu chodzi normalnie Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jubi Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Laptopy już tak mają, że mniej więcej raz na rok trzeba je rozkręcić, odkurzyć i wymienić pastę; w sumie w desktopach też powinno się to robić - 70% awarii jest właśnie od spięć wywołanych zanieczyszczeniami. Medic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zecke Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Dzięki chłopaki. Przeczyszcze laptopa i zobaczymy, temp na procku uwaga: 69 stopni (zbieżność liczby zupełnie przypadkowa). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.