wczechowicz Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Wiem wiem wiem............... szukaj, a znajdziesz.... Ale trochę nie wiem gdzie.... wszędzie pisze tylko o samym przekierowaniu... Mam domenę xxx.pl oraz sklep xxx.pl/sklep chciałbym zrobić standardowe przekierowano w htaakcesiku : RewriteEngine On RewriteCond %{HTTP_HOST} ^domena.pl RewriteRule ^(.*)$ https://www.domena.pl/$1 [R=301,L] Jednak jest drobne ale.... po wykonaniu takiej czynności wszystko pięknie działa jednak nie mogę sie zalogować do PA sklepu gdyż jakimś dziwnym cudem można sie zalogować ze ścieżki bez www. ? Co można zrobić w takim przypadku , czy można ograniczyć to przekierowanie żeby dostęp do PA był bez www ? Nadmienię iż jest to standardowy oscommerce. Proszę o radę Kup fantastyczne psy yorki lub maltańczyki. Chcesz mieć ciepło w domu ? kup kotły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 RewriteEngine On RewriteCond %{HTTP_HOST} ^domena.pl [NC] RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/sklep/admin/(.*)$ [NC] RewriteRule ^(.*)$ https://www.domena.pl/$1 [R=301,L] ? Nie testowane. Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql. Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON! Wielki Elektronik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaviorek Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 nie mam osc, panel jest w oddzielnym katalogu? to w nim wstaw drugi plik htaccess ze swoimi regułami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wczechowicz Opublikowano 13 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 nie mam osc, panel jest w oddzielnym katalogu? to w nim wstaw drugi plik htaccess ze swoimi regułami... no tak, spoko tak tez wlasnie myslałem... ale na sklepie tez mi zalezy............. zeby był z www Nie można jakoś odciąć sam PA ? Kup fantastyczne psy yorki lub maltańczyki. Chcesz mieć ciepło w domu ? kup kotły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacobs Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 To ja się podepnę pod temat. Ostatnio pomyślałem żeby sobie zrobić przekierowanie 301. Chciałem zrobić tak aby wszystkie linki wyświetlały się z www. Zastanawiam się jednak czy to będzie dobre rozwiązanie? Więcej stron mam zaindeksowanych bez www, w większości katalogów strona widnieje bez www. Więc czy przekierowanie na stronę z www może zaszkodzić? O page rank się nie martwię bo narazie 0/1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaviorek Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 sprawdź to co Irek napisał, zapewne działa, mi chodziło o to, aby dla samego katalogu: admin zrobić osobny plik, sklep i cała reszta miałaby zostać jak jest, ze swoimi... czytaj: https://home.pl/pomoc/funkcje/htaccess/co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wczechowicz Opublikowano 13 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Dzięki Kaviorek za info... kiedyś jak bedę w Lublinie wypijemy browca... albo coś ostrzejszego Kup fantastyczne psy yorki lub maltańczyki. Chcesz mieć ciepło w domu ? kup kotły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wczechowicz Opublikowano 14 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 To ja się podepnę pod temat.Ostatnio pomyślałem żeby sobie zrobić przekierowanie 301. Chciałem zrobić tak aby wszystkie linki wyświetlały się z www. Zastanawiam się jednak czy to będzie dobre rozwiązanie? Więcej stron mam zaindeksowanych bez www, w większości katalogów strona widnieje bez www. Więc czy przekierowanie na stronę z www może zaszkodzić? O page rank się nie martwię bo narazie 0/1 Google zwącha temat i dobrze CI ostawi z WWW będzie wszystko OK... Sami to oferują na Google Tools jak chcesz żeby była widoczna przez Google witryna, wiec nie bedzie z tym problemów Kup fantastyczne psy yorki lub maltańczyki. Chcesz mieć ciepło w domu ? kup kotły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacobs Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Google zwącha temat i dobrze CI ostawi z WWW będzie wszystko OK...Sami to oferują na Google Tools jak chcesz żeby była widoczna przez Google witryna, wiec nie bedzie z tym problemów Ok, to sobie zrobię przekierowanie Nie wiem czy będę mógł zmienić w google tools, bo strona sama się zaindeksowała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.